M-Team tarrasi kiinni liigapaikkaan – ”Liikaa pallonmenetyksiä ja junnumaisia mokia”

Kuva: Juhani Järvenpää

Helsinkiläinen M-Team käytti kotietunsa hyväkseen voittamalla Divarin ensimmäisessä finaalissa kuopiolaisen SB Welhot 10-7. Ottelusarja ja liiganousu katkolla M-Teamille heti sunnuntaina.

Ottelusarja on katkolla sunnuntaina Kuopiossa ja M-Teamilla on mahdollisuus napata voitolla liigapaikka. Finaalien häviäjä pelaa vielä karsintasarjan Salibandyliigan Playoutien voittajaa vastaan.

Ensimmäisen erän puolivälissä näytti siltä, että vierasjoukkueen jalat olivat jääneet bussiin ja hurmoksessa pelannut kotijoukkue vie ottelun helposti nimiinsä. Ottelun toinen erä oli pitkään maaliton, kunnes joukkueet innostuivat iskemään kuusi maalia kymmeneen minuuttiin – kohteliaasti vuoron perään. Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa hermoiluna. Welhot nousi kolmannessa erässä vielä tasoihin, mutta Aake Erosen voittomaaliksi jäänyt 8-7-maali oli myrkkyä loppuun asti taistelleelle kuopiolaisryhmälle.

Molempien joukkueiden ykkösviisikot onnistuivat pisteiden valossa, mutta M-Teamistä on mainittava sinnikäs keskushyökkääjä Mikko Malinen, jonka johtama kolmosviisikko juoksi tänään Welhoilta jalat alta. Welhojen maalivahti Petri Lesch pelasi kelpo ottelun; ilman Leschin torjuntoja taululla olisi ollut astetta tylymmät lukemat.

Kahdesta Kimmosta koostunut erotuomaripari ei löytänyt koko ottelun aikana ainuttakaan jäähyn arvoista rikettä vierasjoukkueelta. Welhot pääsi puolestaan kaksi kertaa ylivoimalle ja käytti molemmat tilaisuudet hyväkseen.