Maailman kallein pelaaja nolosti kesälomalle

Joonas Pylsy oli huikeassa vireessä sunnuntai-iltana. Kuva: Reto Voneschen / unihockey.ch

Joonas Pylsy oli huikeassa vireessä sunnuntai-iltana. Kuva: Claudio Schwarz / unihockey-fotos.ch
Joonas Pylsy oli huikeassa vireessä sunnuntai-iltana. Kuva: Claudio Schwarz / unihockey-fotos.ch

Sveitsin salibandyliiga NLA:n pudotuspelit ovat täydessä käynnissä. Puolivälierissä nähtiin jo ensimmäinen jymy-yllätys, kun yksi ennakkosuosikeista, GC Zürich, suuntasi eilen kesälomalle.

Maailman parhaiten palkatun pelaajan, ruotsalaisen Kim Nilssonin tähdittämä GC Zürich taipui Tigers Langnaun käsittelyssä jopa selkeästi voitoin 4-1. Langnau oli läpi kauden Zürichille vaikea vastustaja, sillä se voitti myös kummatkin runkosarjakohtaamiset. Tästä huolimatta Zürich pelasi hyvän runkosarjan ja oli paperilla selkeä suosikki jopa mestaruutta ajatellen, joten Langnaun jatko tästä sarjasta oli varsinainen superyllätys.

Ratkaisevassa viidennessä ottelussa Zürich johti ottelua kymmenen minuuttia ennen loppua 5-3 ja oli kaventamassa otteluvoitot hyvää vauhtia lukemiin 3-2. Tigers Langnau ja etenkin seuraa edustava suomalaishyökkääjä Joonas Pylsy oli eri mieltä. Pylsy tehtaili viimeisellä kymmenminuuttilsella tehot 1+2 ja siivitti noiden tilastomerkintöjen myötä Langnaun 5-6 -vierasvoittoon.

Kim Nilssonin pelit tältä kaudelta päättyivät Sveitsissä. Kuva: IFF
Kim Nilssonin pelit tältä kaudelta päättyivät Sveitsissä. Kuva: IFF

Sveitsin muissa puolivälieräsarjoissa Alligator Malans varmisti välieräpaikkansa niin ikään viikonloppuna. Malans voitti puolivälieräsarjansa Mikko Hautaniemen ja Niklas Niirasen HC Rychenberg Winterthuria vastaan otteluvoitoin 4-1. Kestomenestyjä Wiler-Ersigen taas voitti oman sarjansa puhtaasti voitoin 4-0. Köniz johtaa Churia tällä hetkellä voitoin 3-2.

Välierissä nähdään siis Wiler-Ersigen, Alligator Malans ja Tigers Langnau. Könizillä on mahdollisuus varmistaa välieräpaikka tulevana lauantaina kotikentällään.

9 comments

  1. Hyvä Pekka !
    Näin sitä pitää, swedua nekkuun, aina kuin vaan pystyy.

  2. ”Svedua nekkuun, aina kuin vaan pystyy” sanoo ”Hirvivaara”. Usein täytyy kuitenkin sanoa niin kuin Jyri Kjell Barcelonassa ”v-u kun ei pysty”, oli laji mikä tahansa. Ehkä joskus ulkomaisessa joukkueessa.

  3. Mikäs Kim Nilsonin kesäloman alkamisessa on noloa? Tilastojen mukaan pelasi aika ”kelvollisen” kauden,

  4. Näkiskös jostain sveitsin (sekä ruotsinkin) liigan maalikoosteita?

  5. Näkeekö jostain sveitsin (sekä ruotsinkin) liigan maalikoosteita?