Liigat

Manninen lämäsi Happeelle toisen otteluvoiton – tuomarilinja kuumensi tunteita Oulussa

08.03.
2015
13 Kommenttia
7
Liigat
OLS ja Happee olivat sunnuntaina useaan kertaan erotuomariparin Tuomas Hartikaisen ja Tomi Lundin juttusilla. Arkistokuva: Esa Jokinen

OLS ja Happee olivat sunnuntaina useaan kertaan erotuomariparin Tuomas Hartikaisen ja Tomi Lundin juttusilla. Arkistokuva: Esa Jokinen

Oulussa pelattiin sunnuntai-iltana miesten Salibandyliigan toinen puolivälierä OLS–Happee-sarjasta. Vierasjoukkue Happee nappasi tiukan väännön jälkeen voiton numeroin 3–4 (1–1, 2–1, 0–2), ja on enää voiton päässä välieristä.

Mihin ottelu ratkesi?
Lauantain tapaan joukkueiden välillä nähtiin erittäin tasainen ja viihdyttävä kamppailu. Peter Kotilainen ampui illan toisella osumallaan Happee-johdon 1–2:een toisen erän alkajaisiksi. Ottelun puolen välin kohdilla oululaiset kuitenkin pääsivät hetkelliseen hurmokseen, kun ensin Tatu Kiipeli iski suoraan Petri Niemelän tarjoilusta tasoituksen. Seuraavaksi Petri Rantala löi OLS-johdon taululle, ja samoissa numeroissa lähdettiin jännittävään päätöserään. Happeelle tarjoutui heti erän alkuun mahdollisuus nousta mukaan peliin, kun se pääsi pelaamaan puolitoista minuuttia viidellä kolmea vastaan ylivoimaa. Ne eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta hetken päästä Panu Kotilainen tasoitti, ja sen jälkeen Jami Mannisen lämäri ylivoimalla nosti vieraat jälleen johtoon. Tilanne piti päätössummeriin asti OLS:n loppupyörityksestä huolimatta.

Ottelu hahmo?
Tiukan kamppailun pääosaan nousivat molempien joukkueiden maalivahdit. Sekä Eero Kosonen että Ville Mestari olivat miehet paikallaan joukkueidensa tolppien välissä esittämällä lukuisia huippupelastuksia. Kaksi maalia iskenyt Peter Kotilainen oli yksi illan vaarallisimmista Happee-hyökkääjistä. Jami Mannisen ruuti Oulun illassa näytti jo hetken olevan märkää, mutta ylivoimalla syntynyt voittomaali todisti päätelmät vääriksi.

Ottelun puheenaihe?
Toisen puolivälierän päätöserä nostatti tunteet pintaan kentällä. Kaiken käynnisti OLS:n Henrik Appelin saama rangaistus vaarallisesta pelistä heti kolmannen erän alussa. Oululaisten päävalmentaja Jami Herrala pyöritteli päätään, sillä erotuomarin käsi nousi pystyyn OLS:n hallitessa pelivälinettä. Vihellysten jälkeen molempien joukkueiden kapteenit nähtiin useaan kertaan tuomariparin Tuomas Hartikainen–Tomi Lund juttusilla. 800-päinen yleisö ei buuauskonsertista päätellen myöskään sulattanut kotijoukkuetta vastaan annettuja tuomioita. Taiston tauottua useat OLS-pelaajat kävivät vielä parivaljakon puheilla ja poistuivat pukusuojiin pettynein ilmein.

Kommentit:
– Takki on aika tyhjä nyt. Tasainen ja hyvä peli, mutta ei riitä. Eilen oli erittäin hyvä tuomarilinja, mutta tuntui, että tänään oli paljon epäselvyyttä. Mutta tyhmäähän se olisi laittaa tappiota tuomareiden syyksi, OLS-päävalmentaja Jami Herrala kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Tänään erot olivat pienet, ja nähtiin sellainen tyypillinen playoff-vääntö. Olen äärimmäisen tyytyväinen puolustuspeliimme tänään. Nämä kaksi ottelua eivät ole olleet helppoja, ja OLS on todella hyvä joukkue. Meidän täytyy iskeä tehokkaammin maalipaikoissa keskiviikkona, Happeen pääluotsi Seppo Pulkkinen kiteytti.

– Molemmilla oli veskarit tosi hyviä tänään. Harmi vain, että ilta meni, miten meni. Tekisi mieli sanoa vaikka mitä, mutten sano. Tuli kentällä aika monesti kerrottua asia tuomareille, kotijoukkueen Petri Niemelä hymähti.

Tilastohuomiot:
OLS: Tatu Kiipeli 1+1, Jukka Lindgren 1+0, Petri Rantala 1+0, Ville Mestari 27 torjuntaa.
Happee: Peter Kotilainen, Petri Kauko 0+2, Jami Manninen 1+0, Panu Kotilainen 1+0.

Linkit: Ottelutilasto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Huhuu
08/03/2015
Paikalla olleena voi todeta, että tuomaritoiminta peliin nähden oli erittäin ala-arvoista. Erityisesti toinen tuomari oli kyllä aivan pihalla. Toki keltasinisten lasien läpi ei pysty ihan neutraalisti asiaa sulatella, mutta uskoisin, että kaikki näkivät, mitä tuomaripeli tänään oli. Peli oli itsessään viihdyttävä ja tasainen. Molemmilla oli omat saumansa tänään ja Happee oli piirun verran parempi. Kaikki kunnia heille siitä.
Pertti
08/03/2015
Oli kyllä vähintäänkin kuvottavaa toimintaa tuomaritoiminta viimeisessä erässä. Mahtava peli menossa, jonka tämä toinen kaveri päättää sekoittaa typerillä vihellyksillään. Appelin jäähyä vastaavia tilanteita nähtiin pelissä useampi pelin aikana, kunnes yhtäkkiä tuomari päättää arpoa juuri siitä jäähyn. Samoiten ratkaisevaksi jäänyt puhallus 3-3 tilanteessa. Sitten menikin pilli taskuun loppupelin ajaksi ja ei vapareita vihelletty enää hyökkäyspään rikkeistä. Harmi kun noin hieno peli piti sotkea useammalla kyseenalaisella vihellyksellä.
Dumareista
08/03/2015
No eipä kyseinen pari kyllä vakuuttanut Jyväskylässäkään. Epäselvä linja, ensin rangaistuksen näyttö ja sitten peruuttaminen ja tarpeeton itsensä esiin nostaminen ja lopulta pilli taskuun kokonaan. Tuollainen pilaa pelin kun pelaajien fokus karkaa pelistä purnaamiseen. Kokemattomia vaiko vain taitamattomia?
kalle
08/03/2015
No eipä se eilenkään tuomaritoiminta hyvää ollut.. ihan pihalla kumpikin tuomari..
Jeppe
08/03/2015
Pitäisikö edes play off:ssa olla käytäntö että tuomari ei saa olla samalta paikkakunnalta kuin toinen joukkue. Kyllä kai tuomari voisi itsekin jäävätä itsensä tuollaisesta sarjasta.
Ops
09/03/2015
Onko yllätys että lund pihalla??
Palokan Orsi
09/03/2015
Joo, ei tuossa OLS:n valmentajan kommentissa ole päätä eikä häntää, että olisi ollut joku selkeä linja Jyväskylässä. Ihan vihkoon ne lauantainakin veti. Tajusiko muuten joku paikalla olleista, miksi se maali hylättiin. Itseltä meni kokonaan ohi. Pilli vinkui niin ...keleesti. ja kädet heiluivat joka suuntaan

Mutta vissiin sovittu, että pitää ottaa roolia. Toiselle laverille tuntui jo ensimmäinen keskialoitus olevan elämään suurempi tehtävä. Ukko selitti kuin f-junnuille, miten aloitetaan ja sit molemmat vaihtoon. Näki jo siinä vaiheessa, että nyt sitten on pääosan esittäjät paikalla. Ja tosiaan se rangiastuksen peruminen nyt vei sitten lopunkin uskottavuuden. Mutta näillä mennään taas kerran
Susi
09/03/2015
Maali hylättiin aiheesta, vaikka helposti. Heikkinen otti pakin mailasta kiinni ns. susikädellä. Teki itselleen tilaa. Menee useasti läpi...
Ei niin ei
09/03/2015
Ei vaan kestäny tuomareilla kasetti kolmea erää. Kyllähän tuomarit eilen auttoivat Happeen voittoon.
Palokan Orsi
09/03/2015
Kiitos Susi, jäi huomaamatta itseltä. Mutta en oo sellasta vihelyskonserttia kuullut enen millään tasolla tuomarilta. varmaan sen 15 kertaa puhalsi pilliin ja viittilöi joka suuntaan... Niistä näytöistä ei vaan ottanut mitään selvää.
TT
09/03/2015
"Oululaisten päävalmentaja Jami Herrala pyöritteli päätään, sillä erotuomarin käsi nousi pystyyn OLS:n hallitessa pelivälinettä."

Jää vähän logiikka nyt ontumaan tällä kuvauksella. Eikö jäähyjä saisi viheltää pallolliselle joukkueelle? :D
Maalikooste eilisestä pelistä
09/03/2015
Mistä löytyy ols-happee puolivälierän 8.3.2015 maalikooste???
mr reffe
10/03/2015
toivotaan et ko.kaksikko ei enää näissä pudotuspeleissä jatka!!!vaikka happeeta kannatan ni huonosti tuomarit vetänyt 2peliä!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.