Liigat

Mestarikandidaatti uudisti logonsa – ”Vierivä kivi ei sammaloidu”

10.03.
2015
28 Kommenttia
0
Liigat
Seinäjoen Peliveljet raikasti ilmettään. Logo: Mika Tervaskangas / Therwiz Design.

Seinäjoen Peliveljet raikasti ilmettään. Logo: Mika Tervaskangas / Therwiz Design.

Miesten Salibandyliigassa yksi mestarisuosikeista, Seinäjoen Peliveljet, on tällä kaudella uudistanut ilmettään jo kotihallinsa Seinäjoen Urheilutalon sisustuksen suhteen. Nyt vuorossa oli logouudistus. Ensi-iltansa logo sai ensimmäisessä puolivälieräottelussa Kooveeta vastaan.

SPV:n päävalmentaja Tommy Koposen mukaan uudessa logossa on haluttu säilyttää vanhaa, mutta tuoda myös uutta. Logon on tehnyt mainostoimisto Therwiz Designia pyörittävä Mika Tervaskangas.

– Logouudistus ilmentää SPV:n perusajatusta, eli halua mennä eteenpäin ja kehittyä. Vierivä kivi ei sammaloidu. Haluttiin säilyttää seuran värit ja lajin symbolit, mutta tuoda uudistusta vauhdilla ja dynaamisuudella. Hienosti Mika Tervaskangas tässä onnistui, Koponen sanaili Pääkallo.fi:lle.

Uudella ilmeellä haetaan myös pientä lisäpotkua pudotuspeleihin ja Koponen muistuttaa, että logouudistuksella halutaan raikastaa seuran imagoa ja ilmettä, mutta myös lajia itsessään.

– Haluamme panostaa seuran, mutta myös lajin positiivisen erottuvuuden lisäämiseen ja SPV:lle tärkeiden arvojen esille nostamiseen. Tämä uudistus on osa prosessia, jolla SPV pyrkii luomaan rohkeasti uutta ja erilaista, unohtamatta arvokasta 20-vuotista historiaansa.

Logon promovideo:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Janne
10/03/2015
Kovasti tulee mieleen Espoon Bluesin edellinen logo... Parempi toi toki on kuin se ihme tonttu, joka niillä aiemmin oli. Puhumattakaan siitä, että olisivat pöllineet jonkun niin tökerösti kuin Oilers. Mutta, jos logo olisi edes ok tasoltaan, ei se esim. tarvitsisi noita valkoisia reunoja ulkopuolelleen.
Sami
10/03/2015
Valkoisella pohjalla toimii hyvin. Onhan toi nyt hienompi, kuin esim. KooVeen logo, jota jostain syytä kehutaan.
abc
10/03/2015
Suorituksena mielestäni aika välttävä. Parempi kuin vanha, mutta vähän liikaa elementtejä yritetty tuoda. Kaikkia arvostetuimpia urheilulogoja yhdistävä selkeys ja yleinen uskottavuus puuttuvat. Ja Sami, kyllä Kooveen logo on huomattavasti jämäkämpi kuin tämä.
Palstalainen
10/03/2015
Kooveen logon takaa löytyy sen verran perinteitä ja historiaa, että sehän on pyhäinhäväistys lähteä sellaisia päivittämään ihan vaan päivittämisen ilosta. Ottaen vielä huomioon, että Kooveella salibandy on vain yksi lukuisista lajeista, joita saman logon alla harjoitetaan.

Esim. SPV perustettu 1993, Koovee vuonna 1929.
nappo
10/03/2015
Eihän noita logoja pysty enää tekeen niin etteikö ne yhtään muistuttais jonku muun maailman seuran logoa! Toi on mun mielestä tosi hieno logo ja huomaa et ammattilaisen tekemä..
James
10/03/2015
"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away."
-Antoine de Saint-Exupery
Sami
10/03/2015
Palstalainen: eli perinteikäs on aina hyvä? Ymmärrän kyllä Tamperelaisten rakkauden ko. logoon, mutta meille muille se on vain logo, ja sitä voi arvostella myös vain logona. Ihan kuten nyt tehdään SPV:n logolle.
Palstalainen
10/03/2015
Tottakai voi arvostella. Itse koen, että ne perinteikkäät logot, jotka ovat ikuisuuden olleet, saavat sellaisina myös pysyä. Kyllähän urheilumaailma tuntee useita tapauksia kuinka vanha logo on muutettu ja hetken päästä jälleen palattu takaisin vanhaan (HIFK, Jokerit, Lukko jne.). Itse Tamperelaisena en osaisi Kooveen, Tapparan, enkä Ilveksen logoina nähdä mitään muuta kuin tämänhetkiset.

Eikä siinä, tuo SPV:n uusi logo on mielestäni hyvä. Parempi kuin entinen.
Juri
10/03/2015
Kyllähän Kooveenkin logo vaihtui jokunen vuosi sitten. Eli ei tuo nykyinen ole "aina" ollut olemassa. En toki tiedä onko Kooveen nykyinen logo joku muunnelma vanhaa.
Niin ja kuten SPV:n uusi logokin kertoo, seura on perustettu -94 ;)
Säbänderus
10/03/2015
Bluesahtaa Espoon suuntaan kyllä kovasti tuo S-kirjain, joka muutenkin repii liiaksi vasemmalle.

Aika moni elementti logossa riitelee keskenään huomiosta.
Eniten huomiota vie tuo repivä vasen reuna. Logon painopiste menee sinne.

Räiskähdykseen on Jari-Pekan maksalaatikkotarjouksen sijaan pullahtanut pallo. Salibandypallo ! Oho, kuinka omaperäistä ...

Onhan logossa ripaus aggrea, verrattuna siihen edelliseen mummonkutomaan, mutta ei tuo mikään viimeisen päälle mietitty mestariteos suinkaan ole.
KV
10/03/2015
JURI, itse kanssa katsoin tuota jäsen "Palstalaisen" ilmoittamaa perustusvuotta, mutta Wikipedian mukaan SPV on perustettu 1993 :)
Mika Uila
10/03/2015
Hehe. Näin taas Säbänderus sai purettua pahaa oloaan kun oma joukkue ei pärjää.
Juri
10/03/2015
Uskotaanko siis mieluummin Wikipediaa kuin SPV:n perustajaa joka on todennäköisesti uuden logon hyväksyny...? ;)
KV
10/03/2015
JURI, ei uskota :) Tuossa oli pointtina lähinnä se, että tuolta jäsen "palstalainen" todennäköisesti oli tuon "tietonsa" hakenut. Eli päätetään tässä nyt yhteistuumin, että oikea vastaus on 1994.
Oikea vuosiluku on 1994
10/03/2015
SPV on perustettu 1994.
Säbänderus
10/03/2015
Mika Uila.

Ehei, ei suinkaan, kuules vesseli.
Luepas uudelleen. Teksti sis. tervettä ja rakentavaa asiantuntijapalautetta.

Todettakoon, ettei minulla ole salibandyssä sen koommin omaa kuin suosikkijoukkuettakaan, vaikka yhdelle SB-seuralle olen logon tehnyt.
Mishutskin
10/03/2015
Noniin, nythän voit säbänderus kertoa mille seuralle olet logon suunnitellut, niin päästään kaikki vähän arvostelemaan.
JZ
10/03/2015
Kyllä minusta säbänderuksen kritiikki osuu ihan hyvin kohdilleen. Jotain elementtejä tuosta olis minustakin voinut ehkä jättää pois, eikä sählypallo nyt se kaikista nokkelin ratkaisu ole. Aika turvallinen tietysti.

Joka tapauksessa pirusti parempi tuo on kui se vanha, mikä lienee tärkeintä.
S7
10/03/2015
Onhan tossa liikaa kamaa, jotain pois jättämällä ois parempi. Mutta mitä väliä, ei sitä logolla pelata. Ja kun muiden jengien logoja kattelee, niin ei sieltä montaa mestariteosta löydy ja toi speven uusi voittaa aika monta niistä. Pitäis varmaan listata kenellä rumin logo:-). Classic mun kirjoissa aika lähellä tuota titteliä, melkoinen töherrys heillä...
sopuli
10/03/2015
Mistä arkistosta tää on kaivettu? Tää ois näyttäny dynaamiselta ehkä kymmenen vuotta sitten. Nyt tää näyttää sekä halvalta että 00-luvun alulta. Hyvä että kuitenkin osa tykkää (ja työn tilaaja).
Alakatsomo
10/03/2015
Säbänderuspieru olis tehny paljo paljo hienomman.
Säbänderus
11/03/2015
Alakatsomo, kiitos kauniista sanoistasi.
James
11/03/2015
Samaa ihmettelen kuin Säbänderus - salibandyseuran logossa salibandypallo?!

Omaperäisempää olis ollu laittaa siihen jääkiekko tai ringette... Tai vaikka moukari (heitettävä), koska kesälajin esiintyminen logossa olis ollu vielä omaperäisempää.
S7
12/03/2015
Ehkäpä Säbä hakee pointtiaan esim. fudisjengien logoista, harvassa niissä on fudispalloa, vaikka sitä potkitaankin?
Säbänderus
12/03/2015
Sanokaapa.
Mitä tuo "tämä-on-halpa" -hintaräiskähdys pallon takana tekee/symboloi ?! Silkkaa tyhjäntilantäytettä ja ideaköyhyyttä.

Eikä tuon S-kirjain tarvitsisi olla kuin rotan raatelema tilarohmu.

Logon suunnittelu on pelkistämistaidetta.
Mika Uila
12/03/2015
Joko Säbänderus saadaan tieto minkä seuran logon olet tehnyt? Rehtinä ja suoraselkäisenä palstalaisena voisit sen jo pikkuhiljaa paljastaa etkä pitäisi meitä hulluja jännityksessä :)
Säbänderus
12/03/2015
Heh. Sillä logolla en lähde ylvästelemään.
Tein sen 90-luvun alussa, kun en tiennyt koko lajista yhtään mitään, ei moni muukaan. Nyt 2015 tekisin jotain muutakin toisin.
Mutta käytössä logo näyttää yhä olevan. Kyseessä ei ole liigaseura.

Rehti ja suoraselkäinen ? Enkä ole. Älä toista hullua yllytä. :)
jaakoppi
16/03/2015
Haluaisin tykätä, mutta en tykkää. Geneerinen sählypallo logon pääsymbolina on korni. Logon reunojen paksuudesta tulee mieleen, että, kun ei ole keksitty mitään hyvää asetelmaa/symbolia/aihetta niin on keskitytty viemään katsojan huomio raameihin. Joku huomautti mielestäni aiheellisesti myös liiallisesta "vasemmalle repivyydestä."

Olisivat saaneet paljon hienomman lopputuleman, jos olisivat lähteneet kehittämään vanhasta logosta, oikeastaan mitä vaan. SPV:llä oli tunnistettava logon muoto ja värimaailma. Jo pelkästään logon "mummonkutomaa" hahmoa muokkaamalla/terävöittämällä olisi tullut uutta tuoreutta, mahdollisesti fontin vaihtoa ja ehkäpä tuon pallon poistamista kuvasta. Nyt päätettiin pistää koko homma uusiksi ja mielestäni epäonnistuttiin pahasti.

Esport (Espoon) Oilers sotki kanssa oman konseptinsa pahasti muutamalla logonso "jenkkiläismäiseksi" ja värimaailmankin tylsemmäksi. Menee sielu seuralta... :(

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.