Maajoukkueet

MM-lohkoarvonnassa oli käydä kömmähdys – ”Onneksi olin siinä, koska kukaan ei olisi tiennyt, mitä tapahtui”

02.03.
2015
0 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Kuvakaappaus: ISTV

Kuvakaappaus: ISTV

Helsingin Sanomatalossa järjestetty naisten MM-kisojen lohkoarvonta jouduttiin keskeyttämään hetkeksi heti alkuvaiheessa, koska arvontakulhot olivat sekoittuneet keskenään.

Kaikki kisoihin selvinneet 16 joukkuetta oli jaettu tason mukaisesti neljään eri arvontakoriin. MM-kisojen C- ja D-lohkossa pelaavat kolmos- ja neloskorin joukkueet, mutta näiden lohkojen arvontaa suoritettaessa pallosta paljastuikin Puola, joka kuului kakkoskoriin.

Kansainvälisen salibandyliiton pääsihteeri Pi Liljelund huomasi kuitenkin virheen heti ja keskeytti arvonnan. Hetken hämmennyksen jälkeen arvontaa päästiin jatkamaan eteenpäin.

– Kulho oli laitettu väärälle paikalle, kun oli tarkoitus arpoa C- ja D-lohkot. Ongelma oli siinä, että kulhossa olikin kakkoskorin pallot. Onneksi olin siinä, koska kukaan muu ei olisi ehkä tiennyt, mitä siinä tapahtui, Liljelund selvensi tilaisuuden jälkeen Pääkallo.fi:lle.

Liian aikaisin nostettu Puola laitettiin tilanteen jälkeen takaisin omaan kulhoonsa ja arvottiin myöhemmin A-lohkoon.

– Se oli sellainen niin kutsuttu demoefekti. Arvonta suoritettiin lopulta oikein, ja oikeat maat saatiin oikeisiin lohkoihin. Muistan nähneeni vastaavaa jalkapallon EM-kisojen arvonnassa, kun joskus ykköskorin joukkueet on nostettu väärässä vaiheessa.

Lue lisää: Suomi vältti Ruotsin arvonnassa – tässä ovat naisten MM-kisojen alkulohkot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.