Liigat

Näin pelattiin viime keväänä – yllätyksiä ja jäähallihuumaa

06.03.
2015
0 Kommenttia
0
Liigat
Mestaruuspokaali nousi viime keväänä ilmaan neljännessä finaalissa. Kuva: Jari Turunen

Mestaruuspokaali nousi kohti Jyväskylän Hippoksen jäähallin kattoa neljännessä finaalissa. Kuva: Jari Turunen

Salibandyliiga-kauden 2014–2015 pudotuspelit ovat valmiit alkamaan, mutta ennen kevään odotetuinta hetkeä on kuitenkin aika virkistää muistia ja palata vuoden takaisiin aikoihin. Viime kevään ratkaisupelit sisälsivät draamaa, yllätyksiä ja suuria tunteita.

Yksi kauden yllättäjistä oli ehdottomasti Westend Indians, joka nousi heti ensimmäisellä liigakaudellaan pudotuspeleihin. Puolivälierissä se kohtasi runkosarjan voittaneen Tampereen Classicin, ja ennakkokaavailuissa otteluparin piti olla varsin selkeä.

Espoolaiset kuitenkin osoittivat ennustukset vääriksi ja pistivät Classicin todella ahtaalle. Kolmannessa ottelussa Indians nappasi ensimmäisen playoff-voiton lukemin 5–6. Neljännessä kohtaamisessa espoolaiset olivat jo lähellä tasoittaa ottelusarjan, mutta Mikko Leikkasen tekemällä jatkoaikamaalilla Classic selvitti tiensä välieriin.

Myös toinen Espoon joukkue Oilers oli puolivälierien yllättäjä. Hallitseva mestari Seinäjoen Peliveljet pääsi aikaisen kesän viettoon Oilersin vietyä sarja nimiinsä voitoin 3–1.

Muissa ottelupareissa Jyväskylän Happee joutui niin ikään tiukille Tapanilan Erän kanssa. Happee selvisi välieriin lopulta viidennen ottelun voitolla. Helsingin SSV puolestaan ei antanut NST:n yllättää, vaan hoiti sarjan voitoin 3–0.

Välierissä Classic pääsi jälleen matkustamaan Espooseen, kun vastaan asettui Oilers. Kaksi ensimmäistä ottelua sujuivatkin tasaisissa merkeissä, ja molemmat onnistuivat hyödyntämään kotiyleisöjensä edessä ja ottamaan voitot. Sen jälkeen tahtipuikko siirtyi Classicille. 9–3- ja 6–7-voitot takasivat tamperelaisille paikan kevään fiinaaleissa.

Puolivälierissä hyvin taistellut Indians ei päästänyt finaaleihin edennyttä Classicia helpolla. Kuva: Salibandyliiga

Puolivälierissä hyvin taistellut Indians ei päästänyt finaaleihin edennyttä Classicia helpolla. Kuva: Salibandyliiga

Toisessa välieräparissa kohtasivat SSV ja Happee. Helsinkiläiset veivät ensimmäisen ottelun vielä selvin 9–3-maalein nimiinsä. Happee kuitenkin näytti heti kotiluolassaan monitoimitalolla, että edessä on vielä jännittävä sarja. Puhdas 6–0-kotivoitto tasoitti sarjan.

Seuraavassa ottelussa Pasilassa Happeen unelma alkoi todella realisoitua, kun joukkue haki toisen voittonsa jatkoajalla SSV:stä. Ratkaisjana oli Veli-Matti Hynynen. Finaalipaikan sinetti nähtiin seuraavassa ottelussa, josta niin ikään voitto meni isäntäjoukkue Happeelle yhden maalin erolla.

Koitti kevään odotetuin hetki, kun Classic ja Happee taistelivat Salibandyliigan mestaruudesta. Happee alisuoritti jälleen sarjan ensimmäisessä ottelussa, ja voittolukemat kirjattiin tamperelaisille 7–3. Kurssi koki kuitenkin muutoksen – Happeen voitto monitoimitalolla tarkoitti sitä, että Jyväskylän finaalit pelattaisiin tästä eteenpäin Hippoksen jäähallissa. Hirvilauma olikin tyrmäävän kova heti seuraavassa kohtaamisessa Tampereella, ja 2–11-voitto tarkoitti katkaisun paikkaa Jyväskylään.

Yli 4600 katsojaa pääsi seuraamaan Jyväskylään Happeen seurahistorian ensimmäistä mestaruutta. Hattutempun neljännessä finaalissa iskenyt Veli-Matti Hynynen vei joukkueensa jo 4–0-johtoon. Classic tuli vielä maalin päähän, mutta sen jälkeen Eero Kosonen ei päästänyt ainuttakaan palloa selkänsä taakse. Happee-kapteeni Petri Kauko pääsi kohottamaan mestaruuskannun ilmaan.

Pronssia puolestaan voitti SSV kaatamalla paikallisvastustaja Oilersin maalein 8–5.

Pudotuspelit keväällä 2014:

Puolivälierät
Classic–Indians 3–1 (7–6 ja., 12–5, 5–6, 7–6 ja.)
SSV–NST 3–0 (8–1, 5–3, 8–5)
Happee–Erä 3–2 (7–2, 5–9, 7–3, 4–5 ja., 11–5)
SPV–Oilers 1–3 (3–5, 8–2, 6–7, 0–1)

Välierät
Classic–Oilers 3–1 (5–4, 4–5, 9–3, 7–6)
SSV–Happee 1–3 (9–3, 0–6, 4–5 ja., 5–6)

Pronssiottelu
SSV–Oilers 8–5

Finaalit
Classic–Happee 1–3 (7–3, 4–5, 2–11, 3–4)

Lue lisää: Näin seuraat puolivälieriä – ennakot, aikataulut, lähetysajat ja some

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.