Nuorten SM-välieräparit selvillä – hallitseva mestari kohtaa vahvistuneen Classicin

Classic-kapteeni Juho Syvänen (kesk.) on ollut joukkueensa paras pistemies pudotuspeleissä tehoilla 5+2=7. Kuva: Esa Takalo

Classic-kapteeni Juho Syvänen (kesk.) on ollut joukkueensa paras pistemies pudotuspeleissä tehoilla 5+2=7. Kuva: Esa Takalo
Classic-kapteeni Juho Syvänen (kesk.) on ollut joukkueensa paras pistemies pudotuspeleissä tehoilla 5+2=7. Kuva: Esa Takalo

Nuorten SM-sarjan puolivälierät saatiin viime viikonloppuna päätökseen. Neljän parhaan joukkoon ylsivät tiukkojen vaiheiden jälkeen Tapanilan Erä, Tampereen Classic, Oulun Luistinseura ja Jyväskylän Happee.

Välieräparit muodostuvat siten, että runkosarjan voittanut Erä kohtaa Happeen. Toisessa parissa puolestaan pelaavat hallitseva Suomen mestari OLS ja Classic.

Sekä OLS että Classic vahvistuivat huomattavasti nuorten pudotuspeleihin, kun molempien seurojen liigajoukkueet putosivat miesten Salibandyliigan puolivälierävaiheessa. Classicin nuorten kokoonpanossa nähtiinkin lauantaina muun muassa liigakentiltä tutut Nico Salo, Krister Savonen ja Lassi Toriseva. Tamperelaiset etenivät TPS-ottelusarjasta jatkoon voitoin 3–1.

OLS raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon lopulta viidenteen otteluun venyneestä Indians-sarjasta. Viimeisen ottelun kotonaan maalein 4–3 voittanut Luistinseura aloittaa välierät tällä kertaa vieraskaukalossa.

Kauden yllättäjäjoukkue Tikkurilan Tiikerit ei kyennyt jatkamaan vakuuttavaa kulkua enää puolivälierissä. Happee hävisi vantaalaisryhmälle sarjan ensimmäisen ottelun, mutta vei sen jälkeen kaikki kolme peliä nimiinsä. Hirviryhmän miehet jatkavat pelejään Salibandyliigan pudotuspeleissä, joten A-juniorit eivät saa liigavahvistuksia vielä käyttöönsä.

Ennakkosuosikkina Kooveeta vastaan lähtenyt Erä joutui äärimmäisen tiukille puolivälierissä. Tamperelaiset johtivat sarjaa jo 2–1, mutteivat kyenneet katkaisuun. Erä voitti kaksi viimeistä ottelua lukemin 3–6 ja 9–2, joten joukkue nähdään tänäkin vuonna mitalipeleissä.

Playoffien pistepörssin kärjessä on jo tippuneen Indiansin Eino Pesu (5+6=11). Takana väijyvät muun muassa Erän kaksikko Joonatan Surakka (8+1) ja Tuukka Vettenranta (6+3), joilla on molemmilla kasassa yhdeksän tehopistettä.

Välierien otteluohjelma vahvistetaan myöhemmin.

10 comments

  1. ”Hirviryhmän miehet jatkavat pelejään Salibandyliigan pudotuspeleissä, joten A-juniorit eivät saa liigavahvistuksia vielä käyttöönsä”

    Toimitukselle…
    Erän kohdalla on aivan vastaava tilanne. Liigassa pelaavat A-ikäiset eivät pääse nuorten peleihin mukaan, joten siinä suhteessa puntit on Erä – Happee välieräparissa tasan 🙂

  2. Tottahan toikin, mutta Kotilainen, Kotovaara ja Ukkonen olis kyllä ihan järkyttävän kova vahvistus Happeelle. Erän kohdalla ei yhtä huomattavaa eroa. Toisaalta mestaruus ratkaistaan toisessa välieräparissa.

  3. Erän rosteri järisyttävän laaja ja laadukas. Menee jatkoon ja helpommin, kuin KooVeetä vastaan.

  4. Ols-Classic 2-0 tilanteessa ja sarja katkolla keskiviikkona. Nuori joukkue kyllä pelannu jo nyt aivan mahtavasti. Harmi että kohtasivat indianssin kanssa jo puolivälierissä. Noin kovaa ja hienoa sarjaa ei olee aikoihin nähty. Heittämällä kovatasosemmat pelit ku parin viive kauden finaalit esim.

  5. Kun lukee Indianssin otteluraportteja, tajuaa mitä onni matseissa tarkoittaa! Sitä ei tod tippaakaan ollut ainakaan Espoolaisilla! Viimeisessäkin ottelussa toisessa erässä OLSsin maaliin 4 laukausta tolppaan/ylärimaan ja palkintona matsista maalin tappio!! Ehkä OLS pelastui tiukan otteluohjelman ansiosta. Inkkarit veti julmetulla drivellä neljännen pelin kotonaan (torjunnat 18-45). Yksi lepopäivä välissä, kuten Erälläkin viidenteen peliin, olisi palauttanut tehot. Erä marssii helposti finaaleihin, kun ei kohdannut Westend Indianssia ja hirmu itseluottamuksen saanut OLS, tulee vastaan. UGH!

  6. …. ja INDIANS! Perustakaa jo jonnekin oma topikki. Täällä puhutaan Nuorten SM-välieristä ja INDIANS oli tänä vuonna Suomen 7. paras joukkue tässä sarjassa. Se oli jo hyvä saavutus sillä koko seurasta ei löydy toista joukkuetta, joka olisi ollut tänä vuonna mukana edes SM-sarjojen playoff -peleissä . Nyt on hyvää aikaa treenata ja keskittyä ensi kauteen.

  7. Hyi saatana Juho syvänen. Kapteeni näyttää esimerkkiä ja joukkue ottaa mallia.

  8. Mitä vittua just näin 🙂 Jos nää tuomarit viheltää vielä tässä sarjassa olen yllättänyt 🙂