Nyt juhlitaan! M-Teamistä Salibandyliigan kolmas helsinkiläinen joukkue

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Helsinkiläinen M-Team pelaa miesten Salibandyliigassa kaudella 2015–2016. M-Team pokkasi sunnuntaina ensimmäistä kertaa jaetun Divarin mestaruuden ja nousi suoraan liigaan.

Divarin finaaleissa M-Team kaatoi voitoin 2–0 kuopiolaisen SB Welhojen joukkueen. Sunnuntain toisen ja ratkaisevan finaalin M-Team voitti vieraissa lukemin 7–4. Katsojia ottelussa oli komeasti yli tuhat.

Ruskeasuolla kotiottelunsa pelaavan M-Teamin voiton myötä miesten Salibandyliigassa on ensi kaudella peräti kolme joukkuetta Helsingistä, sillä M-Team nousee SSV:n ja Tapanilan Erän seuraksi.

Welhot puolestaan saa vielä yrittää nousua liigaan. Seuraavaksi Welhot saa vastaansa Josba-TPS-playout-sarjan voittajan. TPS johtaa tällä hetkellä ottelusarjaa voitoin 1–0.

Pääkallo.fi kertoo lisää M-Teamin liiganoususta illan aikana.

Linkit:
Sunnuntain otteluiden tilastot
Jari Turusen kuvat Welhot–M-Team-ottelusta
M-Team-luotsi Heinonen: ”Ei jäänyt kenellekään jossiteltavaa sarjan parhaasta joukkueesta”
Nousijajoukkueen kippari: ”Meni niin nappiin kuin voi vain mennä”
Liikkuva Happee avausfinaalin kuningas – katso sunnuntain tulokset ja jutut

23 comments

  1. ”Seuraavaksi Welhot saa vastaansa Josba-TPS-playout-sarjan häviäjän.” en halua pilkkua viilata mutta eikö ottelusarjan häviäjä tipu suoraan liigasta

  2. No eipä siinä ihmeitä M-Teamilta vaadittu, peruspeli riitti hyvin. Welhot täysin Leschin ja Lankisen varassa. Puolustuspelissä junnumaisia virheitä, jos liigajoukkue Welhoille häviää, niin sietääkin pudota.

  3. Justiinsa joo. Kausi Liigassa ja taas pudotaan. Palveleeko lajia?

  4. Tietenkin palvelee. Joku sieltä aina tippuu ja joku nousee tilalle. Vai pitäisikö liiga mielestäsi sulkea?

  5. Junnu#8, kyllä palvelee. Seuran organisaatio saa uskoa tekemiseensä ja vaikka M-Team tippuisi takaisin divariin ensi kaudella, se on piirun verran parempi siellä seuraavalla kaudella. Samalla koko divarin on taas piirun verran parempi. Ja kun se on piirun verran parempi, niin siellä pelaavat ovat taas piirun verran parempia keskimäärin seuraavana kautena.

    Tästä seuraa se, että parin kauden jälkeen suurempi osuus divaripelaajista on vähintään yhtä hyviä kuin huonoimmat liigan pelaajat. Osa näistä pelaajista syrjäyttää ne huonoimmat liigan pelaajat, jolloin liigan taso nousee.

    Kun liigan keskimääräinen taso nousee ja tulee kovempia ja tasaisempia pelejä lisää, paranee jatkossa myös maajoukkuepelaajien keskimääräinen taso. Eli, kaikki vaikuttaa kaikkeen ja tämä vaikuttaa positiivisesti. Päinvastoin kuin tuleva yhden finaalin kausi, joka poistaa vähintään 2 koko liigan kovinta peliä ja sen lisäksi n. 2 viikkoa kauden loppuhuumasta, paikallisnäkyvyyden, ja latistaa koko liigan urheilullisen loppuratkaisun.

  6. Onnea M-team, joukkueelle ja vamennukselle!
    Nyt stadiin kunnon salibandyhalli ja nopeasti. Missä muussa lajissa kolme joukkuetta Helsingistä pääsarjatasolla? Harrastajamäärät ja muut faktat pöytään niin aika vaikea on kieltää lajin suosion kasvu.
    Tässä tarvitaan myös liiton lobbausta.
    Rusalla ei voi pelata liigaa.

  7. juu mitä sitten jos mteam tippuu? sellastahan se on aina nousijoille. joka lajissa kautta historian. suurin osa tipahtaa takaisin heti, mutta turpareissutkin ylhäällä antavat aina oppia organisaatiolle. jos sellaista siis halutaan ottaa vastaan. oishan sieltä salbakin tippunut, ilman playoutmuutosta.

  8. En kyllä ihan löis takuuseen m-teamin putoamisesta, ihan eri tason joukkue jalkeilla kuin viime visiitillä liigassa.. Luulisi ainakin pysyvän liigassa

  9. Salibandyn yksi viehätys on juuri karsinnat. Jääkiekkoa en ole seurannut sen jälkeen kun liiga suljettiin.

  10. Sama laulu oli Salpasta, ja niin vain lopulta divarista noussut joukkue pelaa liigaa ensikaudellakin. Annetaan yrittää ja tulokset puhukoon puolestaan.

    Urheilu onnyllätyksellistä. Kysykää vaikka Steelersiltä.

  11. Divarin pleikkarit oli ehdottoman onnistunut muutos, oli ihan eri meininki koko keväässä. Ruusuja! Seuraavaksi jotain nousu/laskukarsintaa myös 1. ja 2. divareiden väliin. Niin ja onnee mtiimille.

  12. Pääsi Makkonenki juhlimaan sarjanousua! Muutama kausi sitten jäi juhliminen, kun Wirmo kävi IsollaKirkolla kellistämässä HIFK:n divarikarsintojen viimeisellä kierroksella. Oli Makkonen silloin hieman eri ilmeellä kuin yllä olevassa kuvassa. Onnea M-Team!

  13. ei nuo kyllä aina tipu ja mites esim inkkarien ensimmäinen kausi? Oikealla valmennuksella ja pelaajilla/ hyvällä ikärakenteella ja muutamalla lahjakkuudella varustettu nousijajoukkue voi yhtä hyvin vaikka mennä pleijareihin.. Tuntui että tiimi ei edes joutunut antamaan aivan kaikkeaan edes finaaleissa eikä sarjasta löytynyt joukkueelle loppukaudesta todellista mittaria vaikka pari notkahdusta tulikin. Joukkueen fanipohja silti aika olematon ja katsojia tulee olla todella vaikea houkutella matseihin , varsinkin kun pelit pitää rusalta viedä pois.. Haastava tilanne, malinen – laukkala voi niitata yhtä hyvin paljon maaleja liigassakin 🙂

  14. En ole yhtään M-Teamia seurannut, joten suora kysymys: Missä joukkue pelaa liigan kotipelinsä 2015-16?

    Helsingillä menee aika lujaa palloilussa: Jokerit ja HJK edustaneet melkoisen hienosti Suomen palloilua Euraasiassa, HIFK pistää SM-liigassa kaksinkertaisen hallitsevan hopeamitalistin tiukoille, jalkapallossa ja salibandyssa sarjanousija, jääpallossa ja salibandyssa kaksi joukkuetta top-4 joukossa…

    Kun puhutaan aiheesta ”sarjanousijan ranskalainen visiitti”, niin muistetaan nyt kuitenkin, että kaksi edellistä nousijaa (Indians ja SalBa) ovat liigassa myös 2015-16.

  15. Sillä ei ole väliä että onko nyt valmis liigaan, vaan sillä onko syksyllä ja keväällä valmis.

  16. Kilposelle: Rusalla ne viimeksi pelasi, mutta onko nykystandardien mukainen areena?

    No on sitten ensi kaudella enemmän pelejä lähistöllä, se nyt ainakin mun kannalta hyvä asia. Se onko hyvä asia, että kehä3 sisällä 5 jengiä on sitten toinen asia. Mutta ei voi mitään, jos pelaamalla tulos on tämä–> itse kehän sisällä asuvana toivoin kuitenkin steelerssejä, mutta heillä ei tällä kertaa paukut riittäneet loppuun asti…

  17. M-Team kävi jo hakemassa liigavauhtia taannoin, joten organisaatio on nyt valmiimpi liigaan. Toivotaan että Itkosen polvi pysyy tällä kertaa kunnossa. Syksyllä nähdään, haastaako Itkonen Sami Kosken syöttöpörssissä.