Liigat

O2-Jyväskylä nousi naisten Salibandyliigaan – ”Turha haihatella yhtään mitään”

09.03.
2015
5 Kommenttia
27
Liigat
O2-Jyväskylä juhli liiganousua lauantaina. Kuva: Ismo Nybacka

O2-Jyväskylä juhli liiganousua lauantaina. Kuva: Ismo Nybacka

O2-Jyväskylä pelaa ensi kaudella naisten Salibandyliigassa. Asia varmistui lauantaina, kun ykkösdivarin voittanut joukkue kaatoi Hatsinan lukemin 9-0 päätöskierroksella.

Päävalmentaja Jere Viljanmaan mukaan suurin syy nousun takana oli vankka luottamus omaan tekemiseen.

– Jaksoimme uskoa omaan pelimme riittävyyteen, ja vaikka meillä oli talven mittaan heikkojakin hetkiä, emme menneet paniikkiin. Todella tyytyväisiä olemme, Viljanmaa maiskuttelee.

Viimeinen ottelu oli ”Kuningatarmehiläisten” selvää näytöstä, vaikka alussa Viljanmaan mukaan jännitystä olikin havaittavissa.

– Oli mahtavaa päättää kausi noin komeaan voittoon, vaikka ensimmäisessä erässä tytöt jännittivätkin. Pelasimme yhden parhaista peleistämme ja myös Hatsina pelasi oikeasti hyvin, vaikka numerot nyt noin selvät olivatkin.

Liigapaikka oli lähellä jo viime keväänä, kun O2 johti M-Teamia otteluvoitoin 2-0 liigakarsintasarjassa. Tällekin kaudelle paikka olisi auennut, mutta OLS:n jättämä aukko ei Jyväskylässä kiinnostanut.

– Emme olleet valmiita viime vuonna, ja tieto OLS:n jättämästä paikasta tuli auttamatta liian myöhään. Nyt pelasimme loppukaudesta jo muutaman sellaisen pelin, jolla voi saada pisteitä liigassakin.

Valmentajakaksikko Viljanmaa-Markus Penttinen on jatkamassa myös ensi kaudella, mutta pelaajistossa vaihtuvuutta tulee varmaankin olemaan jonkin verran.

– Meillä on vahva runko, jonka uskon säilyvän, mutta varmasti tulee jokunen muutoskin. Lisää porukkaa tarvitaan touhuun mukaan.

Jyväskylässä nähdään ensi kaudella mielenkiintoisia paikalliskamppailuita Happeen kanssa. Viljanmaa uskoo, että kilpailun lisääntyminen kaupungissa on pelkästään hyvä asia.

– Luotan siihen, että tämä on hyvä sykäys ja tuo uutta nostetta myös junioripuolelle. Ehkä Happee nähdään vähän kaukaisena vaihtoehtona monille, ja kynnys tulla meille olisi matalampi. Pelaajamassahan tällä alueella on kuitenkin viime aikoina kasvanut, Viljanmaa tuumii.

Viime kauden nousijajoukkue SB Vantaa tippui heti takaisin ykkösdivariin, ja OLS:n paikan lopulta ottanut Steelerskin joutuu karsimaan liigapaikastaan. Viljanmaa toteaa napakasti, että he tietävät liigan vaatimukset.

– Turha haihatella yhtään mitään. Tällaisella tekemisellä emme tule pärjäämään, ja meidän täytyy tehdä nyt aivan helkkaristi töitä. Sen takia pidämmekin vain muutaman viikon tauon ja alamme treenaamaan ensi kautta varten, jotta saisimme muita kiinni. Mielestäni olemme valmiimpi ja monipuolisempi ryhmä kuin SB Vantaa tällä kaudella, Viljanmaa vertaa.

Tämän kauden tähtipelaajia kysyttäessä Viljanmaalla on vastaus valmiina. Muutama pelaaja oli ylitse muiden, vaikka nousu olikin koko joukkueen hieno yhteisponnistus.

– Elisa Männistö ja Pinja Juvonen ovat fyysisiä ja kypsiä pistenikkareita myös liigaan. Emmi Luoma taas oli tärkeimpiä pelaajiamme etenkin viimeisissä peleissä, vaikkei hän pistepörssissä niin korkealla ollutkaan, Viljanmaa suitsuttaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
katsoja
09/03/2015
Kävin katsomassa kyseisen matsin kun tyttösäbää on niin kehuttu. Etsin tasokasta peliä jatkossa D-poikien aluesarjasta.
Spelman
09/03/2015
Rakas "KATSOJA" kiitos hyvästä ja lajia eteenpäin vievästä kommentista. Kiitos myös, että et enään ikinä tule katsomaan, kun 02 pelaa. Toivottavasti olet sanojesi mittainen.
MR
10/03/2015
Nimimerkin "Katsoja" takana lymyilevä poika eksyi ilmeisesti väärään matsiin. Naisten sarjoistahan tässä jutussa puhutaan.
Boris
11/03/2015
Totuus sattuu
Lassi Lahtinen
11/03/2015
Toivon 02 : delle pelkkää hyvää , mutta silti kasvattajaseura ei ykkös .

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.