Juniorit

OLS vei liigatähtien värittämän taiston – neljä joukkuetta voiton päässä nuorten välieristä

12.03.
2015
14 Kommenttia
36
Juniorit
Juho Sorri oik. pelasi keskiviikkona vielä Salibandyliigan puolivälieriä. Torstaina keskittyminen piti siirtää A-nuoriin. Kuva: Jari Turunen

Juho Sorri (oik.) pelasi keskiviikkona vielä Salibandyliigan puolivälieriä. Torstaina keskittyminen piti siirtää A-nuoriin. Kuva: Jari Turunen

Oulun Luistinseura nappasi torstai-iltana toisen voittonsa Westend Indiansista nuorten SM-puolivälierissä. Jännittävä ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jonka jälkeen loppunumerot kirjattiin OLS:lle 6–5. Ratkaisijan viittaa tarjottiin kamppailun aikana useaan otteeseen molempien joukkueiden liigapelaajille.

Kotijoukkue OLS oli vahvistanut rivejään otteluun, kun miesten liigajoukkueen pelit päättyivät Jyväskylässä keskiviikkona. Kokoonpanossa nähtiin muun muassa Juho Sorri, Matias Veikkola, Petro Rautio ja Lauri Tiira.

Nuorten maajoukkueessakin tänä vuonna pelannut Sorri oli yksi isäntien näkyvimmistä iskemällä tehot 2+1. Hänen mukaansa keskittyminen keskiviikon jälkeen ei ollut helppoa, mutta onnistui lopulta riittävän ajoissa.

– Totta kai aluksi oli vaikeaa, ja häviö harmitti, mutta siitä se pikku hiljaa alkoi unohtua. Kaksi ja puoli tuntia ennen matsia tulimme laittamaan mattoa, ja siinä vaiheessa sai viimeistään keskittymisen tähän, Sorri kertoi Pääkallo.fi:lle ottelun jälkeen.

Indians hallitsi erityisesti ottelun avauserää, mutta Luistinseura nousi 0–3-tappiotilanteesta tasoihin toisen 20-minuuttisen lopuksi. Vierailijoiden tehokkaimpana häärivät niin ikään liigakentiltä tutut tähdet. Eino Pesu syötti Indians-maaleista kolme ja Miika Mertaniemi merkkautti 1+1-tehot.

Atte Silvennoinen vei ”Heimon” 4–5-johtoon ylivoimalla päätöserässä. Juho Sorri kuitenkin tasoitti tilanteen pelimiehen kympillä pitkän kantin päätteeksi, ja ottelu venyi jatkoajalle.

Markus Markkolalle tarjoutui ensin avopaikka maalin edestä ratkaista ottelu, mutta OLS-maalivahti Hannu Koivisto venytti jalkansa pallon tielle. Hetkeä myöhemmin Lauri Tiira runnoi pallon Indians-maaliin, ja OLS otti kiinnityksen välieräpaikkaan.

Juho Sorri luonnehti pelin olleen vapautuneempaa kuin Salibandyliigassa. Myös taktisen puolen hiomiset jäivät vähiin lyhyen valmistautumisen vuoksi. Puheista päätellen myös lääkkeet sarjan katkaisemiseen ovat tiedossa.

– Täällä saan olla vähän isommassa ja pallollisemmassa roolissa. Aika vapaat kädet oli tämän pelin suhteen, eikä hirveästi raameja piirrelty ennen matsia. Lähdetään vain raastamaan Espooseen – ei se muu auta. Sitähän nämä pleijarit ovat, Sorri painotti.

Torstai-illan toisessa puolivälierässä TPS haki 4–10-vierasvoiton Tampereen Classicilta. Tappiosta huolimatta Classic johtaa sarjaa edelleen 2–1.

Runkosarjan voittanut Erä pelaa seuraavaksi selkä seinää vasten, sillä pirteästi pudotuspeleissä esiintynyt Koovee johtaa niin ikään otteluparia voitoin 2–1. Sama tilanne on myös Tikkurilan Tiikereiden ja Jyväskylän Happeen välisessä puolivälieräsarjassa. Happee on ajanut Tiikerit kuilun partaalle, ja sillä on mahdollisuus lähettää Tiikerit kesälomalle tulevana lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Jyväskylässä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Morotonki Anssi!
13/03/2015
Et sitten löytänyt yhtään Indiansleiriin kuuluvaa haastateltavaksi!??
Lepo
13/03/2015
Hyvä Sope!
Pasi-Anssi
13/03/2015
Anssi on pelaajana edustanut Espoon Oilersia, joten ei Indiansi kannata haastatella.
Negaa
13/03/2015
Jengi kyl jaksaa viljellä pelkkää negaa tääl kommentti osastolla XD Ite haluun nostaa hattua vaan pääkallon toimittajille et jaksaa painaa duunii ja tuottaa ottelurapotteja mahdollisimman monesta pelistä!
KARKASIVAT
13/03/2015
Indians paineli heti ottelun päätyttyä pukukoppiin kättelemättä tai mitään muuta. Oli ilmeisesti (itku silmässä) kiire pojilla.
Karkaaja
13/03/2015
ootko monesti nähny, että playoff pelin jälkeen käteltäs jos sarja jatkuu? Säännöt ja tavat haltuun.
lumo
13/03/2015
Edelliselle nimimerkille tiedoksi.Pleijareissa kätellään vasta viimeisen ottelun jälkeen. #perusasiat
TietoEnator
13/03/2015
Sarjoissa kätellään ennen sarjan alkua ja sarjan jälkeen. Tällainen kirjoittamaton sääntö. Vai onko peräti kirjoitettu johonkin?
Alkukättely ja loppukättely
13/03/2015
kuuluu pleijarisarjaan. Ei välikättelyt (pl tuomarit).
Lol
13/03/2015
Tuliko tyo nyt selväksi, häh :)
Florbols
13/03/2015
Pointsit pääkallolle, nostaa omalta osaltaan junnusarjojen mielenkiintoa ja arvostusta. Puolivälierissä nähty komeita katsojalukuja.
Indianssin juna lähti vihdoin käyntiin!
15/03/2015
Torjunnat: Inkkarit 18 ja OLS 45! Paljastaa, kuka dominoi neljännessä kohtaamisessa. OLSsi sai liian halvalla vielä maaleja. Pienellä energialla. Indianssilla olisi sarjan kovin puolustus käytössään, jos vain harjoitteleva junioripäävalkku olisi älykkäämpi peluutuksissaan! Myös sarjan kovin ykköskenttä vuotaa pahasti!? Tekee mutta myös päästää törkeän paljon maaleja?? Pakkipari uusiks!!
INDIANS JUNA PELAAJINEEN JÄI OULUN ASEMALLE
17/03/2015
...ja OLS jatkaa bussimatkailua. Ensin Tampereelle ja sitten...ties minne?
TAITAA TÄLLÄKERTAA OLSSIN JUNA HYYTYÄ NÄÄÄSVILLEEN!!
28/03/2015
Nyt on hurmos päällä Tampereella!! Tsemppiä sinne! T. Indiansfani

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.