Juniorit

Pääkalloennakko: A-nuorten puolivälierät – Erä, Indians ja Classic vahvimmat ennakkosuosikit

07.03.
2015
29 Kommenttia
8
Juniorit
Erä, Indians ja Classic ovat A-nuorten ennakkosuosikit. Kuva: http://kaljupapparazzi.kuvat.fi

Pääkallo.fi uskoo Indiansin ja Classicin raivaavan tiensä mitalipeleihin A-nuorissa. Kuva: http://kaljupapparazzi.kuvat.fi

A-nuorten SM-sarjan pudotuspelit alkavat tämän viikon lauantaina, kun kaikki neljä puolivälieräsarjaa vihelletään käyntiin iltapäivän aikana. Runkosarjan voittanut Erä valitsi vastustajakseen kahdeksanneksi sijoittuneen Kooveen, Classic kuudenneksi sijoittuneen TPS:n, Tiikerit viidenneksi sijoittuneen Happeen ja neljänneksi sijoittuneelle OLS:lle vastustajaksi jäi näin ollen seitsemänneksi sijoittunut Indians. Pääkallo.fi ennakoi nyt alkavia ottelusarjoja.

Pääkalloennakot puolivälieräpareista:

Erä–Koovee
Kestomenestyjä Tapanilan Erä lähti suosikkina myös tämän kauden nuorten SM-sarjaan. Kova joukkue kesti ennakkosuosikin paineet ja vei lopulta runkosarjan voiton, sillä se kaatoi toiseksi tulleen Classicin molemmissa kohtaamisissa. Joukkue ehti osoittaa pitkän kauden aikana, ettei se ole yhtä paljon riippuvainen liigapelaajista kuin sarjan muut joukkueet. Lisäksi helsinkiläiset päästivät vähiten maaleja runkosarjassa. Erä on mestarisuosikki, vaikkei se saisikaan liigasta apuja.

Kooveen voisi sanoa yllättäneen kauden aikana, sillä se otti voitot useista kovista kärkijoukkueista. Muun muassa paikallivastustaja Classic kaatui kahdesti. Pudotuspelipaikka irtosi lopulta melko selvällä viiden pisteen erolla Esport Oilersiin. Puolivälierissä vastaan tuleva Erä osoittautui jo runkosarjassa Kooveelle todella vaikeaksi voitettavaksi. Lisäksi tärkeät Perttu Koljonen, Samuli Salomaa, Tuomas Aho ja Samu Saari ovat Kooveen liigaryhmän mukana. Ilman vahvistuksia Kooveella tulee haastavat ajat eteen puolivälierissä.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
9.11. Koovee–Erä 2–12
11.2. Erä–Koovee 8–1

Seuraa heitä:
Santeri Kainulainen oli toisen Erä-vahdin Markus Laakson jälkeen sarjan paras maalivahti torjuntaprosenteissa mitattuna. Huippukautta pelaava Kainulainen päästi ottelua kohden vain keskimäärin 4,45 maalia selkänsä taakse. Hän kantaa myös isoa vastuuta Erä-maalilla, kun Laakso torjuu liigajoukkueen tolppien välissä. Kooveen tulivoimasta vastaa liigatähtien poissaollessa ykköskentän laitahyökkääjä Oskari Västilä. Maaliahne hyökkääjä iski takoi palloa verkkoon lähes maali per peli -tahdilla jo runkosarjassa, ja tulosta kaivataan myös Erää vastaan.

Pääkallo.fi:n arvio:
Erä on tässä vaiheessa liian kova pala purtavaksi Kooveelle. Tamperelaisten ainoat mahdollisuudet lepäävät liigapelaajien harteilla, mikäli he ehtisivät pelaamaan A-nuorten matkaan. Ennustamme kuitenkin välieräpaikkaa Erälle suoraan 3–0-voitoin.

Classic–TPS
Classic oli mukana sarjan kärkikastissa käytännössä läpi kauden aloitettuaan vahvasti ottamalla kahdeksan voittoa ensimmäisestä kymmenestä ottelusta. Suurimmat ongelmat sillä oli kauden aikana paikallisvastustaja Kooveeta sekä runkosarjan nimiinsä vienyttä Erää vastaan. Joukkueen materiaali on laaja ja siltä löytyy laatua kolmeen pelaavaan kenttään, mutta tässä vaiheessa suurin epävarmuustekijä löytyy maalipuiden välistä. Sarjan parhaimmistoon kuuluva Lassi Toriseva on todennäköisesti aloittava maalivahti miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä, joten ei ole käytettävissä ainakaan puolivälierissä.

TPS:n runkosarjakausi oli hyvin kaksijakoinen. Keskivaiheilla joukkue oli sarjan parhaimmistoa ja mukana kärkikahinoissa voittaessaan kymmenestä ottelusta kahdeksan. Tuloskunto laski vuoden 2015 puolella, mutta sillä oli vielä viimeisellä kierroksella mahdollisuudet jopa sarjan kolmanneksi. Kauden edetessä turkulaisryhmä ei ole enää kyennyt vakavasti haastamaan sarjan kärkijoukkueita ja edustusjoukkueen joutuminen playout-vaiheeseen pitää seuran terävimmän kärjen poissa ensimmäisistä puolivälieräotteluista.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
2.10. TPS–Classic 1–9
11.2. Classic–TPS 11–2

Seuraa heitä:
Classicin Oskari Heikkilä on taitava hyökkääjä, jonka arsenaalista löytyy paljon ratkaisuvaihtoehtoja. Onnistuessaan erinomainen ja on kauden aikana päässyt kokeilemaan myös liigavauhtia. TPS:n joukkueesta sarjan parhaimmistoon kuuluva maalivahti Santtu Ylänen tulee olemaan avainasemassa, kun turkulaiset pyrkivät tukahduttamaan ennakkoon vahvemman Classic-hyökkäyspelin.

Pääkallo.fi:n arvio:
Classicilla on kovempi perusryhmä, eikä joukkue kärsi Salibandyliigan playoffeista samalla tavoin, kuin TPS edustusjoukkueensa playouteista. Classic etenee jälleen mitalipeleihin voitoin 3–0.

Tiikerit–Happee
Tiikerit oli A-nuorten kauden positiivisin yllättäjä, kun ennakkoon karsintoihin veikattu joukkue kävi jopa sarjakärjessä ennen joulua. Ryhmä osoitti hienoa taisteluhenkeä kauden aikana ottaen tyylikkäästi yksitoista yhden maalin voittoa ja nappasi nousijajoukkueena kotiedun haltuunsa. Tikkurilalaisryhmä voi jo tässä vaiheessa pitää kautta onnistuneena.

A-nuorten sarjan takavuosien kestomenestyjä Happee taiteili itsensä viidenneksi runkosarjassa ja sai ennakkoon itselle sopivimman mahdollisen vastustajan, kun vauhtisalibandyn johtava suomalainen seura saa vastaansa ennakkoon pudotuspeleissä kokemattomamman joukkueen. Jos hirvilauma etenee pudotuspeleissä pitkälle, saattaa sillä olla vielä iso yllätyskortti hihassaan, mikäli miesten edustusjoukkueen pelaajat, esimerkiksi Peter Kotilainen ja Lassi Kotovaara, vapautuvat käyttöön. Parhaalla mahdollisella kokoonpanolla Happee voitaisiin listata mestarisuosikkien joukkoon, mutta nykyiselläänkin kasassa on tasapainoinen ja hyvä ryhmä.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
23.11. Tiikerit–Happee 8–7
22.2. Happee–Tiikerit 11–6

Seuraa heitä:
Mattias Kokljuschkin on Tiikereiden ehdottomasti kirkkain tähti. Fyysinen ja taitava hyökkääjä on onnistunut hienosti myös miesten edustusjoukkueen riveissä. Happeen Eino Heinonen teki viime kaudella tuhoisaa jälkeä B-SM-sarjassa ja tahti on jatkunut hyvänä myös A-nuorissa.

Pääkallo.fi:n arvio:
Ennakkoon puolivälierien tasaisimpia ottelusarjoja, jossa kumpikin tulee olemaan erityisesti kotonaan vahva. Valtaosa Happeen kärkipelaajista ehti jo viime kaudella pelata A-nuorten pudotuspelejä, joten joukkueella on pieni, mutta olennainen etu playoffkokemuksessa. Happee välieriin voitoin 3–2.

OLS–Indians
OLS pelasi hyvän runkosarjan ja keikkuikin sarjan kärkipäässä lähes koko kauden ajan. Kärkijoukon tasaisuuden vuoksi viimeisillä kierroksilla tulleet tappiot tiputtivat Luistinseuran lopulta neljänneksi. OLS pelaa liigajoukkueen tavoin nopeatempoista peliä. Suurimmaksi ongelmaksi saattaa kuitenkin tulla se, ettei se saa heti liiga-apuja käyttöönsä Salibandyliigan pudotuspelien takia. Muun muassa Juho Sorrin, Petro Raution ja Henrik Appelin poissaolot ovat tuntuvia. Konsta Kiviojan, Olli Wikstedtin, Ilkka Nupposen ja muiden koko kauden A-nuorissa pelanneiden tulee nostaa tasoaan vielä pykälän verran, jotta Indians olisi kaadettavissa.

Indians oli kaikkein vähiten toivottu vastustaja nuorten SM-puolivälierien valintatilaisuudessa. Selkeä syy tälle on, että se saa rinkiinsä useita miesten liigajoukkueen pelaajia. Suurimpina tähtinä muun muassa Markus ja Joel Markkola, Eino Pesu, Aaro Astala sekä Mikko Kirvesniemi. Vahvistus on huomattava, sillä liiga-avuilla Indians voidaankin nostaa heti yhdeksi mitalikandidaateista. Perusrunko joukkueella on jo valmiiksi kunnossa. Runkosarjaa värittivät pitkiksi venyneet voitto- ja tappioputket. Pudotuspelisija oli joukkueelta minimisuoritus, ja nyt Indians haluaa varmasti kirkastaa viime vuoden hopeamitalin kultaiseksi.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
4.10. Indians–OLS 5–3
11.1. OLS–Indians 5–6

Seuraa heitä:
OLS:n ykköskentän sentterinä nähdään suurella todennäköisyydellä joukkueen pistepörssin voittanut Konsta Kivioja. Niin maalintekoon kuin pelinrakentamiseenkin kykenevä hyökkääjä lukee peliä hyvin ja on taitava pallon kanssa. Lopullinen läpimurto liigatasolle vielä tekemättä, vaikka pelannut aiemmin myös nuorten maajoukkueessa. Indiansin tehokaksikkoa Eino Pesu–Markus Markkola ei voi OLS jättää merkkaamatta, ja vaikka merkkaisikin, niin tulosta syntynee. Liigajoukkueen parhaat ovat tälle tasolle ylivoimaisia.

Pääkallo.fi:n arvio:
Liigatähdillä huippuunsa viritetty Indians on yksi kevään suurista suosikeista. OLS:n kotietu saattaa tuoda oululaisille pari voittoa, mutta Inkkariryhmä raivaa tiensä jatkoon, vaikka OLS saisikin loppuvaiheessa apuja liigajoukkueesta. Voitot 3–2 Indiansille.

Nuorten SM-sarjan puolivälierien otteluohjelma:

Erä–Koovee
7.3. 16:00 Mosahalli, Helsinki
9.3. 18:30 Spiral-halli, Tampere
11.3. 18:30 Mosahalli, Helsinki
tarvittaessa
14.3. 14:00 Spiral-halli, Tampere
16.3. 18:30 Mosahalli, Helsinki

Classic–TPS
7.3. 17:00 Tampere Areena
10.3. 18:30 Leaf-Areena, Turku
12.3. 18:30 Spiral-halli, Tampere
tarvittaessa
14.3. 19:00 Leaf-Areena, Turku
15.3. 16:00 Raholan liikuntakeskus, Tampere

Tiikerit–Happee
7.3. 17:00 Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa
8.3. 15:00 Palokan koulukeskus, Jyväskylä
11.3. 19:00 Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa
tarvittaessa
14.3. 18:30 Jyväskylän monitoimitalo
15.3. 18:00 Tikkurilan Urheilutalo, Vantaa

OLS–Indians
7.3. 15:00 Kastellin monitoimitalo, Oulu
8.3. 19:45 Tapiolan Urheiluhalli, Espoo
12.3. 18:30 Kastellin monitoimitalo, Oulu
tarvittaessa
14.3. 14:30 Ruskeasuon Arena Center, Helsinki
15.3. 15:00 Kastellin monitoimitalo, Oulu

Linkit:
A-nuorten pudotuspelit
A-nuorten runkosarja

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jee!
07/03/2015
HYVÄ SUOMI!
Juuri näin
07/03/2015
Liigaporukan päällekkäisyys vie mielenkiinnon tästä sarjasta.
Lotto
07/03/2015
Joo todella turha, välttämättä ei löydy sitä OIKEESTi parasta joukkuetta.. Happee oli sitä joskus pitkään, nyt katellaan kuka saa ja kuka ei.
näin paljo tasotusta
07/03/2015
http://www.tilastopalvelu.fi/fb/index.php?option=com_content&view=article&id=7&gid=34662 eli vaatimattomasti parviainen-veikkola-sorri kentän verran antaa ols tasotusta :)
ei näy..
07/03/2015
.. Olssia toi tasoituksen anto...
Ei osunut
07/03/2015
Härränpylly, koovee ja ols voitti.
sterling31
07/03/2015
Erä hyytyy ja saa max pronssia. Uskon että kultaa vie Inkkarit tai Happee.
Höpöhöpö
07/03/2015
Miesten pelit ratkaisee paljon. KV putoo 3-0 ja saa Immosen ja co. Peleihin, taistelee mitaleista. C tai Erä saa kovat vahvistukset edarista, jos C putoo miehissä, on se saletti mestari. Salo, Savonen ja ruåttalaiset tulee varmasti mukaan asenteella että metallia tulee. Jos Erä jatkaa mestari suosikki. Tiikerit mielenkiintoinen. Indians on kova vaikka hävisi tänään Olssille. Happeeseen en usko vaikka saisivat junnutähdet Kotilainen-Kotovaara, ikävää että tämä kaksikko, joka on ollut todella kova -94 syntyneiden mielettömän kovan ikäryhmän tähtiä, jää ilman mitalia nyt. Mutta onnea ja menestystä kaikille, yllätyksiä tulee, se on varma.
Höpöhöpö
07/03/2015
Korjaus: jos erä putoaa miehissä on mestari suosikki.
säbäfani Oulusta
07/03/2015
Höpöhöpö, jos Salo, Savonen ym. Ei ole pelanneet yhtään runkosarjan peliä junnuissa, he eivät voi pelata po peleissä. Joten turha niiden varaan laskea.
Totuus
07/03/2015
Erä-KV sarja 3-0 jep jep ei ihan natsannut ennakot! Ettei nyt vaan sattuis mitään????
just guess
08/03/2015
Niin, tais Kallolta jäädä noteeraamatta se seikka että KV kaivoi kynnet esiin tän vuoden puolella ja terotus on jatkunut kiihkeästi. Lisäksi raapaisi muilta kärkijoukkueilta pointseja. Kun pitää kasetin kasassa voi hyvinkin yllättää? Erä-nivaska kyllä huikee, muttei kukaan ole voittamaton... "Ettei vaan nyt sattuis mitään???" - osuvaa kommentointia... Mielenkiintoista settiä luvassa.
NOJAA
08/03/2015
Oivoi supertähdet kävivät Olssin 2 miehistöltä ottamassa 10-4 turpaan. Hävettäs tolla rosterilla etes 1 peli hävitä tuossa sarjassa :)
NOJAA
08/03/2015
Olihan se mahtava ku pelle markkola hiilty jo ekalla kympillää :) Olssin 98 syntyneet pyöritti tota pelleä miten halus :)
oululaiselle
08/03/2015
Jos Savonen ja kumppanit on nimetty a junnujoukkueeseen niin miks ei sais pelata? Jos nyt esim. loukkaantuu kauden kynnyksellä ja tulee kuntoon vasta pleijareissa, eikö saa pelata kun ei runkosarjassa pelannut? Vai onko tähän oikeesti joku pykälä?
TV
08/03/2015
Eiköhän Toriseva, Savonen, Salo, Eronen, Kivipaasi ja Thorberg pelaa kohta A-junnujen pelejä kun C putoaa miehissä. Totta kai saa peluuttaa saman seuran junnupeleissä jos iän puolesta mahtuu mukaan. Kaivoihan Eräkin joku vuosi sitten C-junnujen finuihin erään Teuvo Teräväisen vaikka runkosarjapelejä ei ollut alla.
Ohhoh
08/03/2015
Osaako joku vastata ylläoleviin ? Varmaa tietoa
TV
08/03/2015
Kiekossa HPK, pisti juuri Juuse Saroksen A-SM pudotuspeleihin vaikka on tahkonnut vain liigaa koko kauden. Eiköhän säbässä ole ihan samat säännöt tämän suhteen.
Semmosta
11/03/2015
"Ettei ny vaan sattuis mitään..." Erä-KV 3-4 kuokkaan ja kumiankkoja voikin jo varuiksi ensiksi mainitut käydä katsastelemassa. Näin se maailma muuttuu.
Huomenna
11/03/2015
Huomenna se selviää. Toriseva, Ruokostenpohja, Syvänen, Eronen on varmasti mukana, koska on pelannut A:ssakin, mutta muut Salo, Savonen ja ruåttalaiset, jos ovat kunnossa? Onko huomenna köörissä mukana. Vain 8peluria! KV:lla oli kaikki edarin pelaajat mukana, muistaakseni Immonen ei ollut aikaisemmin pelannut tällä kaudella A:ssa. Nyt voi välipäivinä, muutkin miesten edarissa pelaavat pelata A:ssa, jos ei pelätä loukkaantumista, esim Erän pelaajat.
hmmm
11/03/2015
Noistahan 4 ekaa mainittua on pelannut koko kauden A-junnujen mukana. Ruottalaiset ovat jo menossa ruotsiin ja savonen pelas niin paskana jo nyt et ainakaan mukana. Saloa varmaan kiinnostaa enemmän kalja ja naiset rankan kauden jälkeen.
Palstalainen
12/03/2015
Mukavasti on A-junnut unohdettu ennakoiden jälkeen Pääkallon toimesta vaikka pudotuspelit ovat kovassa vauhdissa ja yllätyksiäkin rakenteilla.
Totuus
12/03/2015
No niin Erä-KV sarja 1-2 ja katkolla Tampereella lauantaina! KV sai pikkasen apuja näköjään edelliseen peliin toivotaan samaa Erän ryhmään ette tarvii taas rupee selittelee?
rantapalloilija
13/03/2015
Onnistuihan Erä ottamaan ensimmäisessäkin pelissä pataan Kooveelta, vaikkei manselaisilla siinä pelissä vahvistuksia liigan puolelta ollutkaan. Tuo sarja menee lauantaina poikki, tuli Erälle sitten vahvistuksia tai ei.
Totuus
13/03/2015
Rantapalloilijalle ja muille sen verran, että tulos on paljon kiinni myös siitä miten KVeen valmennus peluttaa ja ketä? pelin aikana.On nimittäin aikaisemminkin ryssinnyt varmalta näyttäneen voiton.JOTEN pelätään pahinta ja toivotaan parasta.
Kyyyllä
15/03/2015
C vahvistui hiukan. Edustuksen muutama rivipelaaja tuli peleihin höntsäämään. -94:ten viimeinen sauma ottaa mitalli junnuissa. Nyt jää yksi kenties parhaista ikäryhmistä junnuista pois, miksi ei Salo ja Savonen muka haluais B:n hopeen lisäksi parempaa. Indianshan pokkas kultaa silloin, vuonna 2012.
koovee..
16/03/2015
..lomille. Liigatähdet oli tänään erittäin huonoja ja Erä viimeisteli jäätävällä prosentilla.
NONIIN
17/03/2015
Eli arvoinnoissa housuun paskoneet erä ja classic kohtaavat happeen ja olssin.
Totuus
17/03/2015
Ja ensi kaudella KVee tippuu divariin!koska erittäin huonot liikatähdet ovat erittäin vanhoja edustamaan KVta.Ja kaiken tämän lisäksi KVsa jatkaa penkin takana koko sarjan ylivoimasesti huonoin valkku Pantsar.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.