Liigat

Pääkalloennakko: Classic-Erä – tamperelaiset ennakkosuosikkeja yleisömagneettien mittelössä

04.03.
2015
0 Kommenttia
4
Liigat
Sami Johansson on kovassa iskussa. Yhteispeli Niko Juholan ja Krister Savosen kanssa on ollut varsin hedelmällistä. Oikea laitahyökkääjä iski runkosarjassa kaikkiaan 35 maalia, joka oikeutti maalipörssin kakkostilaan. Kuva: Esa Takalo

Sami Johansson on kovassa iskussa. Yhteispeli Niko Juholan ja Krister Savosen kanssa on ollut varsin hedelmällistä. Oikea laitahyökkääjä iski runkosarjassa kaikkiaan 35 maalia, joka oikeutti maalipörssin kakkostilaan. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliigan runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Tampereen Classic valitsi puolivälierien vastustajakseen kahdeksanneksi sijoittuneen Tapanilan Erän. Molemmat joukkueet ovat keränneet tällä kaudella hienoja yleisömääriä, joten Tampereella ja Vantaalla esitykset eivät jää ainakaan yleisöstä kiinni.

Lähtökohdat:
Viime kaudella hopealle jäänyt Tampereen Classic aloitti kauden hiukan yskähdellen. Teholinko Lassi Vänttinen siirtyi kesken kauden Sveitsiin, mutta Classicin laajalle materiaalille se ei ollut mikään kuolinisku. Sen sijaan Sami Johansson nautti saamastaan lisävastuusta pelatessaan joukkueen kapellimestarin Krister Savosen sekä Niko Juholan kanssa, ja iski koko kaudella kaikkiaan 35 maalia. Jarkko Rantala on painottanut tällä kaudella eritoten puolustuspelin merkitystä ja se on myös näkynyt. Harva olisi uskonut ennen kauden alkua, että Classic päästää runkosarjan vähiten maaleja. Loppukausi oli joukkueelta vahva ja se hävisi toisella kierroksella vain kaksi ottelua ollen toisen kierroksen toiseksi paras Happeen jälkeen.

Tapanilan Erän lähtökohdat kauteen olivat erinomaiset. Kaksi kovaa paluumuuttajaa ja sen lisäksi lukuisia lupaavia pelimiehiä, jotka saivat hyvin vastuuta edellisellä kaudella. Runkosarja ei kuitenkaan alkanut kovin ruusuisesti ja jossain vaiheessa näytti siltä, että pudotuspelipaikkakin on karkaamassa. Toinen puolisko sujui kuitenkin paremmin ja joukkue eteni kahdeksantena pudotuspeleihin. Sentteriosasto on varsin ohut verrattuna mihin tahansa muuhun pudotuspelijoukkueeseen. Erä on kuitenkin varmasti vaikea voitettava pudotuspeleissä, eikä koko potentiaalia ole nähty vielä missään vaiheessa tällä kaudella. Jotain Erän kytevästä kyvykkyydestä kertoo se, että joukkue ei kelvannut kahdelle ensimmäiselle joukkueelle puolivälieräparien valintatilaisuudessa.

Joukkueet kohtasivat puolivälierissä myös kaudella 2012-2013. Silloin Erä johti tiukkaa sarjaa 1-2, mutta Classic rymisteli lopulta välieriin voitoin 3-2.

Knopit:
Classic ja Erä ovat miesten Salibandyliigan historian kaksi menestyneintä joukkuetta, joilla ei ole mestaruutta vyöllään. Classic on hävinnyt finaalissa kolmesti ja voittanut pronssiottelun kahdesti. Erällä finaalitappioita on kaksi ja pronssimitali on jaettu kahdesti Erän pelaajien kaulaan. Kummatkin seurat ovat juhlineet miesten Suomen Cupin voittoa kahdesti. Molemmissa seuroissa on tehty hyvää työtä junioriosastolla ja menestystä on tullut sillä saralla, mutta miesten peleissä mestaruutta ei ole siunaantunut.

Taistelupari:
Classicin 21-vuotias ykköspyssy Sami Johansson on keikkunut jo muutamia vuosia joukkueensa ja Salibandyliigan pistepörssin kärkisijoilla. Erän ykköstähti Lauri Kapanen on pelannut huipputasolla jo yli kymmenen vuotta ja oli tälläkin kaudella joukkueensa tehomies. Kapanen on nuorten maailmanmestari vuosimallia 2003 ja Johansson juhli samaista pystiä vuonna 2011. Vaikka Johansson ei ole ollut yhtä hehkutettu lupaus kuin Kapanen oli aikoinaan, niin potentiaalia nousta maailman huipulle löytyy. Tässä sarjassa näiden miesten vireystila tulee olemaan joukkueille erittäin tärkeä.

Kommentit:
– Ennen me olimme taitojoukkue, mutta nykyään enemmän sellainen duunarijengi, joka on oppinut myös puolustamaan, sanaili Jarkko Rantala joukkueensa nykyisestä pelityylistä Salibandyliigan valintatilaisuudessa.

– Tämä puhuu positiivista kieltä meidän suuntaan. Syyskausi oli meidän kannalta monella tavalla haastava, mutta keväällä olemme petranneet paljon. Olemme saaneet toivottuja uudistuksia ja muutoksia läpi, Erän päävalmentaja Petteri Bergman pohdiskeli Salibandyliigan valintatilaisuudessa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
19.10. Classic-Erä 11-4
28.01. Erä-Classic 3-2

Näin pelataan:
Pe 6.3.2015 18:30 Classic – Erä Tampere Areena Tampere
Su 8.3.2015 17:00 Erä – Classic Energia Areena Vantaa
Ke 11.3.2015 18:30 Classic – Erä Tampere Areena Tampere
tarvittaessa
Su 15.3.2015 17:00 Erä – Classic Energia Areena Vantaa
Ti 17.3.2015 18:30 Classic – Erä Tampere Areena Tampere

Kumpi voittaa:
Molemmat joukkueet ovat vahvoja kotonaan. Classic välieriin voitoin 3-1.

Linkit:
Petteri Bergmanin mietteet
Lauri Kapasen ajatuksia
Eero Nuutisen haastattelu

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.