Liigat

Pääkalloennakko: Classic-NST – juhliiko jättiläinen vai nauraako Nakit?

27.03.
2015
0 Kommenttia
16
Liigat
NST:n täytyy saada pallo Classicin verkkoon asti välieräsarjassa. Kuva: Markku Taurama

NST:n täytyy saada pallo Classicin verkkoon asti välieräsarjassa. Kuva: Markku Taurama

Toisessa naisten Salibandyliigan välieräparissa kohtaavat kestomenestyjä Classic sekä pienen hiljaiselon jälkeen paluun mitalipeleihin tehnyt NST. Lappeenrantalaiset kävivät ryöstöretkellä joulukuussa, mutta onko Classicin maalivire sittenkin liikaa?

Lähtökohdat:

Molemmat pätkivät oman puolivälieräsarjansa pakettiin suoraan kolmessa ottelussa. Koovee hangoitteli vastaan Tampereen paikallisessa kaksi erää johtaen 3-4, mutta sen jälkeiset lukemat eivät ole lasten silmille sopivia. Seitsemässä erässä Classic tyrmäsi Kooveen peräti 26-3, joten kauniisti sanottuna jatkoonmenijästä ei juuri epäselvää jäänyt. NST oli ahtaalla Kajaanissa Papaksen kanssa, mutta kotiottelut se voitti selvemmin numeroin.

Viime keväänä hopeapallille poikkeuksellisesti pudonnut Classic pelasi kehnohkosti syyspuolella, mutta kevättä kohti tultaessa lajipersoona Veli-Matti Koivusen luotsaama ryhmä on löytänyt hurjan vireen. Viidessä edellisessä ottelussa tamperelaiset ovat paiskoneet 47 maalia, ja Lappeenrannastakin se kävi hakemassa runkosarjan lopussa hurjan voiton lukemin 0-8. Ykkösketju Nina Rantala-Ella Alanko-Eliisa Alanko on kuuma kuin hellankoukku, ja NST-valmennuksen täytyy löytää lääkkeet tämän kolmikon pysäyttämiseksi.

NST voitti kahdeksan perättäistä mitalia vuosina 2005-2012, mutta kaksi viime kautta ovat olleet laihempia. Paluumuuttajien tähdittämä nippu on esiintynyt nyt edukseen koko kauden, ja ennen joulua se kävi hakemassa Classicistakin voiton lukemin 2-3. Tämä antaa Lasse Kurrosen valmentamalle joukkueelle uskoa, että Classic on lyötävissä uudestaankin. Marianne Hannonen on siirretty sentterin paikalle, jotta ratkaisijaleveyttä löytyisi useampaankin kentälliseen. ”Nakeilla” on riittävä materiaali kukistaa nykyvireinenkin Classic, mutta se vaatii superonnistuista kaikilla osa-alueilla illasta toiseen.

Knopit:

Classicin kokenut puolustaja Minna Kallio iski runkosarjassa viisi maalia, ja ykköskentällisen alla puolivälierissä syntyi jo sama lukema. Vastaavaan maalimäärään 32-vuotias Kallio on kyennyt Classic-urallaan pudotuspeleissä vain kerran aiemmin, kaudella 2012-2013.

NST:n yleisökeskiarvo oli jälleen liigan paras (251) melkein sadan katsojan erolla seuraavaan. Myös välierissä tunnelmaa on takuuvarmasti luvassa Lappeenrannan urheilutalolla.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa 2000-luvulla pudotuspeleissä useasti, ja parhaiten muistissa ovat kevään 2006 ja 2011 finaalisarjat. 2006 NST otti seurahistoriansa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan mestaruuden kaatamalla Classicin 3-1, mutta 2011 kultamitalit niiasi Classic viidennessä finaalissa. Cup-finaaleissa joukkueet ovat kohdanneet 2005-2006 ja 2012-2013, ja nuo molemmat kannut on hoitanut kotiin Classic.

Seuraa heitä:

Kreeta Lakkala, Classic

Tamperelaisten ykkösmaalivahti on pitänyt kuudessa edellisessä pelaamassaan ottelussa kolme kertaa nollapelin, ja yksi niistä tuli juuri Lappeenrannan rökityksessä yli 30 torjunnalla. Noissa kuudessa ottelussa pallo on sujahtanut Lakkalan ohi yhteensä yhdeksän kertaa, ja niistäkin kuusi tuli ensimmäisessä Koovee-ottelussa.

Anni-Maija Seppänen, NST

Jonna Mäkelän palattua kesken kauden Ruotsiin ykkösmaalivahdin saappaat jäivät jälleen Seppäselle, joka on liigan ehdottomia kärkivahteja. Papas sai toimitettua Joutsenon Katajan kasvatin taakse vain viisi palloa, ja tason täytyy säilyä korkealla myös välieräsarjassa, jos NST mielii kellistää ennakkosuosikin tieltään.

Näin pelataan:

La 28.3. 18:00 Classic-NST Tampere Areena
Su 29.3. 18:30 NST-Classic Lappeenrannan urheilutalo
Ke 1.4. 18:30 Classic-NST Tampere Areena
La 4.4. 17:00 NST-Classic Lappeenrannan urheilutalo (tarvittaessa)
Su 5.4. 16:00 Classic-NST Tampere Areena (tarvittaessa)

Näin käy:

NST:n yllätysmahdollisuudet lepäävät etenkin sarjan alussa, sillä kotiedun ryövääminen voisi sekoittaa Classicin pasmoja. Realistinen ja tylsä veikkaus on kuitenkin, että Classicin maalivire kantaa ja se menee tuttuun tapaan finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.