Liigat

Pääkalloennakko: Happee-Erä – liikaa hirvirytkettä tapanilalaiseen makuun

19.03.
2015
3 Kommenttia
12
Liigat
Erän täytyy keksiä keinot ohittaa Happeen maajoukkuevahti Eero Kosonen. Kuva: Esa Jokinen

Erän täytyy keksiä keinot ohittaa Happeen maajoukkuevahti Eero Kosonen. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigan toisessa välieräparissa kohtaavat toisilleen hyvin tutut Happee ja Tapanilan Erä. Joukkueiden välillä nähtiin viime keväänä tulinen viiden ottelun puolivälieräsarja, eikä mielenkiintoa puutu tämänkään vuoden väännöistä.

Lähtökohdat:
Happee hoiteli puolivälierissä OLS:n odotetusti tieltään, vaikka oululaisjoukkue puolusti sitkeästi laittaen hallitsevan mestarin koville joka ottelussa. Hieman erikoista oli, että laajasta materiaalistaan tunnettujen hirvipaitojen 13 maalia jakautuivat vain viiden pelaajan kesken, ja heistä Jami Manninen sekä Kotilaisen veljeket Peter ja Panu vastasivat yhteensä kymmenestä maalista.

Happeen kärsivällisyyttä testataan välierissä uudestaan, sillä myös Erä tulee varjelemaan omaa maaliaan äärimmäisen huolellisesti. Yllättäen Classicin suoraan kolmessa puolivälieräottelussa pudottaneen Erän mahdollisuudet piilevät hyvässä sarjan alussa, maalivahtiosaston onnistumisessa, erikoistilannepelaamisessa ja terävissä käännöissä. Happee tulee rummuttamaan vauhdikkaasti ja fyysisesti tapanilalaisten päädyssä, mutta Erän puolustus on varmasti organisoitu mahdollisimman hyvin, onhan Petteri Bergmanin apuna Happeen viime kauden valmennustiimiin kuulunut Jyri Korsman. Kuumaverinen Korsman on tuskin nukkunut öitään lähiaikoina, kun hän on jälleen omistautunut lajille ja Happeen tutkimiselle läpikotaisin.

Parissa kohtaavat runkosarjan ykkönen ja kahdeksas, mutta kaikki tietävät, että runkosarjan sijoitukset voidaan heittää tässä vaiheessa romukoppaan. Puolivälierissä nähtiin aivan eri tavalla sitoutunut Erä kuin runkosarjan vaikeilla hetkillä, ja minkäänlaista Happeen paraatimarssia finaaleihin kenenkään on tästä parista turha odottaa. Erä-luotsi Bergman on saanut pumpattua joukkueeseen positiivisen ilmeen ja hyvähenkinen ryhmä on varmasti valmis haastamaan mestarin. Viime kevään sarjassa kotietu oli valttia, ja molemmat ovat kotihallissaan varmasti kovia tälläkin kertaa. Ottelusarjasta voidaan odottaa tasaista, joskin molemmilla joukkueilla on taipumusta siihen, että yksittäisten ottelujen sisällä taso voi heitellä paljonkin.

Knopit:
Happeen Peter Kotilainen on löytänyt henkisessä kodissaan jälleen itseluottamuksensa, ja uskomattomasti koko kauden kestäneen pisteputken aikana on 27 ottelussa syntynyt tehosaldo 27+31. Kotilainen oli sivussa kahdesta runkosarjan ottelusta, ja hirvirytkettä ei niissä otteluissa nähty Happeen hävitessä ne molemmat. Tapanilan Erälle Jyväskylän Monitoimitalo on ollut vaikea paikka pelata viime vuosina, sillä edellinen voitto ”Hirviteatterista” on irronnut 7.10.2011. Tuon ottelun jälkeen Happee on vienyt kuusi seuraavaa kohtaamista, ja päästäkseen finaaleihin Erän on nyt voitettava vieraissa.

Taistelupari:
Paluumuuttaja Peter Kotilaisen kausi on ollut todella vahva, ja pelaamista on ilo seurata. 20-vuotiasta lahjakkuutta on syytetty sooloilusta, mutta runkosarjan tehopisteet 24+30 osoittivat, että väkkärä on monipuolistunut. Kotilainen on salibandyn Arjen Robben, sillä kaikki tietävät tasan tarkkaan mitä mies tekee, mutta silti tulosta tulee.

Erän 22-vuotias Tuomas Iiskola pelasi ehkä odotettua vaisumman runkosarjan tehopisteiden valossa (35), mutta 58 pisteen kauden jälkeen odotukset saattoivat olla vähän liian korkealla. Iiskola on löytänyt huippuvireen oikeaan aikaan, ja oikea käsi alhaalla pelaava vaarallinen tykittäjä iski Classic-sarjassa tehot 3+3. Erä tarvitsee Iiskolan onnistuisia jatkossakin.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
22.10.2014 Erä-Happee 4-9
15.2.2015 Happee-Erä 7-2

Näin pelataan:
19.3. 18:30 Happee-Erä Jyväskylän Monitoimitalo
21.3. 17:00 Erä-Happee Energia Areena, Vantaa
22.3. 15:45 Happee-Erä Jyväskylän Monitoimitalo
24.3. 18:30 Erä-Happee Energia Areena, Vantaa (tarvittaessa)
25.3. 18:30 Happee-Erä Jyväskylän Monitoimitalo (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Erä tekee kaikkensa, mutta hirvirytkettä on hankalaa saada kuriin. Viisi ottelua ei olisi yllätys, mutta Happee pätkäisee sarjan neljännessä. Hirvet finaaleihin voitoin 3-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
ykä
19/03/2015
Onko tulospalvelu lakkautettu pysyvästi?
Pedro
19/03/2015
Tarkoitatko YKÄ floorball.fi-sivun tulospalvelua? Meikäläisellä ei toiminu enää sunnuntain jälkeen (ei näkynyt otteluita missään sarjassa, muut tilastot kyllä), jos oli suosikkisarjoja tallennettuna sivustolla. Ne kun otti pois, alkoi taas matsit näkymään.
Tampere
19/03/2015
Täällä kun päivitti sivun niin toimi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.