Liigat

Pääkalloennakko: Happee–OLS – nuorella yllättäjäjoukkueella on vain voitettavaa

05.03.
2015
8 Kommenttia
12
Liigat
Kapteeni Petri Kauko johdattaa hallitsevan mestarin liigan pohjoisimmalle pelipaikkakunnalle. Happee on yksi tämänkin kevään suurista suosikeista. Kuva: Esa Jokinen

Kapteeni Petri Kauko johdattaa hallitsevan mestarin liigan pohjoisimmalle pelipaikkakunnalle. Happee on yksi tämänkin kevään suurista suosikeista. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyliigan hallitseva mestari Jyväskylän Happee pääsi runkosarjan ykkösenä valitsemaan ensimmäisenä puolivälierävastustajansa. Valinta kohdistui Oulun Luistinseuraan, joka päätti runkosarjan seitsemänteen sijaan. Kauden yllättäjäjoukkue OLS voikin sysätä menestyspaineet Happeen harteille.

Lähtökohdat:
Jyväskylässä ei kultaisen viime kauden jälkeen ole vielä nähty yhtä urheilumaailman tunnettua kliseetä – mestaruuskrapulaa. Runkosarjan voitto irtosi lopulta kolmen pisteen erolla toiseksi tulleeseen SPV:hen. Koko kauden aikana Hirvilauma hävisi vain neljä ottelua. Materiaali ja rutiini ovat sillä tasolla, että Happeeta on vaikea olla pitämättä yhtenä suurimmista mestarisuosikeista tänäkin keväänä.

OLS oli kauden ensimmäisellä puolikkaalla vielä tosissaan taistelemassa sijasta viiden parhaan joukossa. Vaikka loppukaudella vire hieman hyytyi, on pudotuspeleihin yltäminen silti suoritus, jota harva osasi ennen kauden alkua odottaa. Jami Herralan johtama nuori oululaisryhmä pelaa ennakkoluulotonta ja vauhdikasta salibandya. Joukkue koki kovan kolauksen, kun Valtteri Parviainen joutuu olemaan sivussa kentiltä loppukauden, mutta pelaajistossa on silti paljon maalintekopotentiaalia.

Knopit:
Jos Happeella riittää kokemusta kevään ratkaisupeleistä, niin OLS:lla se on selkeä puute. Oululaisten kokoonpanosta ainoastaan kolme pelaajaa (Jukka Kinnunen, Ville Oksa ja Jukka Lindgren) on pelannut urallaan Salibandyliigan pudotuspelejä. Runkosarjassa Happee onnistui molemmissa kohtaamisissa heiluttamaan OLS:n maaliverkkoa kahdeksan kertaa. Hyvin suurella todennäköisyydellä tämä puolivälieräpari tullaan muistamaan viihdyttävästä ja hyökkäysvoittoisesta ottelusarjasta.

Taistelupari:
Happeessa on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Yksi tämän kauden läpimurron tehneistä oli nuori puolustajalupaus Eemil Ukkonen. Vikkeläjalkainen Ukkonen iski 25 runkosarjaottelussa tehot 7+10=17. Lisäksi nuorukaisen varmuus puolustuspäässä kestää vertailun liigatasolla. Hyvien esitysten ansiosta rooli on kasvanut, ja hänet nähdäänkin lähes varmasti Happeen kakkoskentällisen toisena puolustajana. Viisikon hyökkäystä tähdittävät nimet Jami Manninen, Lassi Kotovaara ja Peter Kotilainen.

Kun tieto Valtteri Parviaisen loukkaantumisesta tuli, oli sanomattakin selvää, että jonkun täytyy pystyä täyttämään maalitykin saappaat OLS-paidassa. Tatu Kiipeli onnistui siinä ja voitti joukkueen sisäisen pistepörssin 38 (25+13) tehopisteellä. Oikealta puolelta tarkasti laukova Kiipeli on joukkueen selkeitä ratkaisupelaajia, ja Luistinseura tarvitsee pudotuspelisarjassa hänen maalejaan.

Kommentit:
– Seuraavien kriteerien piti täyttyä: halusimme vastustajan sellaisesta ympäristöstä, joka on pedagogisesti innostava ja haastava. Sen täytyi myös olla kunnioittava ja energinen joukkue, jolla on erinomainen kotiyleisö. Kastellin monitoimitalo on yksi hienoimpia paikkoja, joissa olen käynyt. Siksi menemme Ouluun, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen perusteli valintatilaisuudessa.

– Kyllä meidän pitää lähteä nauttimaan noista matseista, koska puolet meidän porukasta on painanut monta vuotta sarjan hännillä. Olkaa hereillä ainakin ja nauttikaa pelaamisesta – kyllä me lujaa tullaan, OLS-hyökkääjä Joni-Arttu Sieppi viestitti vastustajan leiriin Helsingissä.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
26.9.2014 Happee–OLS 8–5 ja 4.1.2015 OLS–Happee 3–8.

Näin pelataan:
La 7.3.2015 17:30 Happee–OLS
Su 8.3.2015 17:00 OLS Happee
Ke 11.3.2015 18:30 Happee OLS
La 14.3.2015 17:00 OLS Happee (tarvittaessa)
Su 15.3.2015 18:30 Happee OLS (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Hurmokseen päästyään OLS voi ottaa kotonaan yhden täplän, mutta Happee kestää suosikin paineet ja menee välieriin otteluvoitoin 3–1.

Linkit:
Happeen ennakko
OLS:n ennakko
OLS:n fiilistelyvideo

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
HERÄTYS ********
05/03/2015
Lisäksi OLS:lta pudotuspelejä ovat pelanneet Ville Oksa sekä Jukka Lindgren.
JZ
05/03/2015
Tuleeko pääkalloon ennakoita myös Divarista ja liigan playouteista?
Anssi Karjalainen
05/03/2015
Käyttäjälle HERÄTYS ********:

Kiitos huomiosta, ja virhe on nyt korjattu.
hevosberg
05/03/2015
parviainen tykkää hampurilaisista
Torsti
05/03/2015
Meikä tykkää kans
Antikliimaksi
05/03/2015
Voitaisiinko noi täplät, täpät jne jättää ampumahiihtoon ja puhua asioista ihan oikeilla nimillä? "OLS voi ottaa kotonaan yhden voiton"
Hirvi
05/03/2015
Happee lähtee OLS:a vastaan hyvästä tilanteesta, kun Junkkarinen ja Panu Kotilainen ovat tervehtyneet runkosarjan loppupuolella. Ketjut ovat olleet huippuiskussa hyökkäysuuntaan ja mikäli puolustaminenkin on kiinnostanut 100%, on se toiminut erittäin uhrautuvasti esim. SSV ja Erä voitoissa helmikuussa. Katsojan silmään Happee näyttää vuosi vuodelta yhä täydellisemmältä joukkueelta ja sitä taivalta on ollut upea seurata.

OLS-sarjassa kokemattomampi, mutta lahjakas OLS saa playoffs-kokemusta ja oppia itsestään jo menestyneeltä vastustajaltaan. Happee taas on maksellut omia oppirahojaan viime vuosina SSV:n koulutuskeskukseen (Suomen Cup ja Playoffs). Saa nähdä miten nyt käy, lähteekö hirvirytke jo lauantaina liikkeelle?

Happeen kentälliset ovat varmaankin muodossa:

Heikkinen-Kauko-Hynynen
Tikka-Junkkarinen

Peter Kotilainen-Kotovaara-Manninen
Kunelius/Huisman-Ukkonen

Hoikkanen-Kaasalainen-Panu Kotilainen (tarv. puolustajana)
Kunelius/Huisman/Lavonen-Savinainen

Kääriäinen/Kuosmanen

Ja kun oikein asioiden edelle mennään, niin tällä rosterilla ja valmennuksella uskoisin siihen, että SPV tulee olemaan se lopullinen haaste pudotuspeleissä. Runkosarjan jälkimmäinen kohtaaminen näiden välillä oli lataukseltaan koko kauden parasta, viihdyttävintä ja nopeinta peliä mitä Monnarilla nähtiin.
Jeppe
06/03/2015
Voitaisiinko noi täplät, täpät jne jättää ampumahiihtoon ja puhua asioista ihan oikeilla nimillä? "OLS voi ottaa kotonaan yhden voiton"


Toinen vaihtoehto on jättää se joka asiasta kitiseminen sinne ampumahiihtoon.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.