Liigat

Pääkalloennakko: Josba–SalBa – joensuulaisten vahva kevät kantaa loppuun asti

07.03.
2015
3 Kommenttia
1
Liigat

Pauno Kajoksinen iski kauden kahdessa Salba-pelissä tehot 3+4. Kuva Anssi Koskinen.

Pauno Kajoksinen iski kauden kahdessa SalBa-pelissä tehot 3+4. Kuva Anssi Koskinen.

Tällä kaudella ensimmäistä kertaa pelattavien Salibandyliigan playoutien toinen pari on Joensuun Josba – Rauman SalBa. Joensuulaiset sijoittuivat runkosarjassa 11:sta ja valitsivat vastustajakseen sarjanousija SalBan, joka jäi odotetusti pistetaulukon viimeiseksi.

Lähtökohdat:
Entinen menestysjoukkue Josba on uinut syvissä vesissä viime vuosina. Tämäkin kausi on ollut joensuulaisille vaikea. Syksyllä joukkue kävi todella syvällä ja pitikin sarjataulukon pohjimmaisen paikkaa hallussaan. Joukkueen peli on kehittynyt syksystä ja kevään puolella voittoja on tullut mukavasti. Varsinkin Josban kärkipelaajat – Pauno Kajoksinen ja Perttu Puska – ovat nostaneet tasoaan, ja nostavat edelleen tosipelien alkaessa. Suurin syy sekä joukkueen että kärkipelaajien tason nostoon on vuodenvaihteessa valmennusryhmään liittynyt Antti Ruokonen. Seuralegenda toi joukkueeseen kuria, ja tulokset näkyvät voittosarakkeessa. Runkosarja päättyi Josban osalta mukavaan vierasvoittoon SSV:stä.

Rauman SalBa nousi viime kauden päätteeksi Salibandyliigaan. Ennen kauden alkua raumalaisille povattiin lyhyttä visiittiä pääsarjassa. Ennustukset näyttävät osuneen oikeaan. SalBa on ollut selvästi sarjan huonoin joukkue. Länsirannikkolaisten materiaali oli jo ennen kauden alkua todella kapea ja kapeni entisestään, kun viime kaudella Divaria dominoinut ykköskenttä Janne Hyvönen-Antti Keskitalo-Tomi Pihkoluoma hajosi. Kolmikosta on jäljellä enää Hyvönen muiden seuratessa pelejä katsomosta loukkaantumisten ja siviilikiireiden vuoksi. SalBan runkosarja päättyi 7-7-pistejakoon OLS:n kanssa, mutta viime voitosta on aikaa yli kuukausi.

Knopit:
Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset ottelut päättyivät kotivoittoihin. Kotivoitot selittyvät osaltaan kaupunkien välisellä raastavalla 550 kilometrin välimatkalla. Jos oletetaan, että molemmat voittavat ensimmäiset ottelunsa kotonaan, ei Josban kotiedusta suurta hyötyä ole. Kolmas ottelu pelataan heti toisen ottelun jälkeisenä päivänä sunnuntaina Joensuussa. Tarkoittaen, että Josballe kertyy viikonlopun aikana yli tuhat matkustuskilometriä ennen kolmatta ottelua, kun raumalaiset taas selviävät puolet vähemmällä.

Taistelupari:
Molemmista joukkueista löytyy selkeä ykköspelaaja, joka tulee ratkaisemaan ottelusarjan suuntaan tai toiseen. Josban tähti on Pauno Kajoksinen. Hyökkääjä oli joukkueen selvästi paras pistemies tehoilla 20+27=47.

SalBassa pistetehtailun viittaa kantaa Janne Hyvönen. Vaikka Hyvönen menetti entiset tutkaparinsa Pihkoluoman ja Keskitalon kauden edetessä, on hän pystynyt iskemään tasaiseen tahtiin pisteitä. Yhteensä tehoja kertyi 14+22=36. Jos Hyvönen yltyy samanlaisiin liekkeihin kuin helmikuun kotipelissä NST:tä vastaan, jolloin hyökkääjä vietti kuuden pisteen iltaa, on SalBalla mahdollisuus selviytyä.

Kommentit:
– Hyvillä mielin lähdetään pelaamaan. Ja saadaan vielä joitain jätkiä takaisin kokoonpanoon, Janne Hyvönen totesi SalBan kotisivuilla.

- TPS:aa vastaan voitimme molemmat runkosarjan ottelut, mutta SalBa tuntui silti pienen miettimisen jälkeen meille sopivammalta vastustajalta, Josban päävalmentaja Petri Torni kommentoi vastustajan valintaa Karjalaisen nettisivuilla.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
23.11 Josba – SalBa 10-3
19.12 SalBa – Josba 7-5

Näin pelataan:
La 7.3 13.00 Josba – SalBa Joensuu Areena, Joensuu
La 14.3 15.00 SalBa – Josba Rauman Kauppaoppilaitos, Rauma
Tarvittaessa
Su 15.3 17.00 Josba – SalBa Joensuu Areena, Joensuu

Kumpi voittaa:
Josban kova kevätkunto kantaa loppuun asti ja se voittaa ottelusarjan puhtaasti 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
Boja
07/03/2015
SalBan iskukyky on kärsinyt pahasti loukkaantumista, pahimmillaan kahden kärkiketjun miehistöä on ollut telakalla jopa 6-7. Takaa tuleva ajokoiraosasto ei vaan riitä enää tasapainoiseen peliin mikä näkyykin salban maalimäärissä. Tiedä sitten, onko tilanteeseen tullut parannusta.

Parhaimmillaan Rauman jengi on pystynyt hyvään peliin kärkijoukkueitakin vastaan, pahimmillaan peli on ollut todella aneemista. Aika nousijamaista suorittamista siis, ja kuten näissä kamppailuissa yleensäkin, marginaalit ovat suuria suuntaan ja toiseen.

Ydinkysymyksiä raumalaisittain on tietysti vieraspeli. Ilman vierasvoittoa sarjataso vaihtuu. Kotona on kaikki mahdollisuudet kaataa kuka vaan.
KiPa
07/03/2015
No eipä voita Josba ainakaan puhtaasti. SalBan eka vieras voitto ja mihin saumaamaan. Tiukille joutuu JosBa ensi lauantaina kanaalikaupungissa.
Jarkko
07/03/2015
Onneksi urheilu on vielä urheilua ja pelit ratkaistaan pelaamalla. Ei näissä ennakoissa, vaikka onkin kiva lukea ja tehdä omia ennakkoja ja arvailuja. Ja tosin ei tämänpäivänenkään tulos vielä takaa mitään :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.