Divarit

Pääkalloennakko: LaSB-SB Welhot – välieräpöytään sahtia vai kalakukkoa?

13.03.
2015
4 Kommenttia
5
Divarit
LaSBin(valk.) ja Welhojen(musta) väännöissä riittänee vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kuva: Jari Turunen.

LaSBin(valk.) ja Welhojen(musta) väännöissä riittänee vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kuva: Jari Turunen.

Lammin Salibandy oli yksi miesten Divari-kauden yllättäjistä. Kolmanneksi päätynyt LaSB valitsi pudotuspelivastustajakseen runkosarjan seiskan, SB Welhot Kuopiosta. Otteluparissa riittää mielenkiintoa ja sen voittajaa on todella hankala ennalta arvioida.

Lähtökohdat:
LaSB pelasi huikean syksyn ja sen itseluottamus kasvoi silmissä. Kainulaisen veljessarja on mätkinyt pisteitä hurjaa tahtia, ja pistenikkari Tino Nivala on jatkanut totutusti hyviä otteitaan. Heikki Hätönen on edelleen ollut joukkueen herra ja hidalgo omalla esimerkillään. Liikkuva ja hyvällä fysiikalla varustettu nuori lammilaisjoukkue on saanut Twitterissä muiden joukkueiden pelaajilta ajoittain todella kovasanaistakin palautetta ärsyttävänä joukkueena ja vastustajana. Kevät on ollut LaSBilta nihkeämpi, ja runkosarjan päätöskierroksella juuri Welhot vei pisteet Lammilta.

SB Welhojen peli on ollut ailahtelevaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Voitto- tai tappioputkissa ei ole liidetty tai sukellettu, vaan lähestulkoon joka toinen peli on hävitty ja joka toinen voitettu. Siinä sivussa on väännetty pari tasapeliäkin. Johdonmukaisuus on uupunut, eikä Jani Lipsanen joukkueen peräsimessä ole saanut ulosmitattua joukkueen potentiaalista tasaisuutta otteisiin. Pisteistä on vastannut pääasiassa kvartetti Olli Taskinen, Eero Vepsäläinen, Riku Tuononen ja Iiro Lankinen ja heidän varaansa sopii laskea myös pudotuspeleissä. Maalivahti Petri Lesch on parhaimmillaan sarjan paras, mutta myös hänen otteensa ovat heitelleet. Vastassaan Leschillä on hyvän kauden pelannut Kaapo Kettunen LaSBin tolppien välissä.

Suoraan sanottuna kahden aktiivisen ja liikkuvan joukkueen sarjasta voi odottaa aivan mitä vain. LaSB on ehkä aavistuksen kurinalaisempi, mutta Welhoilla on toisaalta kokemusta viime kaudelta liigakarsinnoista.

Knopit:
Tämän kauden kohtaamiset ovat menneet 1-1 ja maaliero niissä on 8-8, sillä kumpikin joukkue on kairannut voiton lukemin 5-3. Mielenkiintoisuusastetta lisää se, että kumpikin joukkue on voittanut keskinäiset ottelunsa vieraissa. Yksilökohtaisena knoppitietona se, että LaSBin Heikki Hätönen ei ole tämän kauden kohtaamisissa tehnyt pisteen pistettä.

Taistelupari:
Tästä sarjasta löytyy kaksi erittäin mielenkiintoista puolustajaa. Iiro Lankinen on niin tehojensa puolesta kuin pelillisillä esityksillään osoittanut olevansa Welhojen kenties paras pelaaja, ainakin paras puolustaja. Yksi sarjan parhaista pallollisista pakeista on Welhojen tärkein pelinrakentaja ja -avaaja. Tärkeässä roolissa LaSBilla taas tulee olemaan ykköspakki Miikka Pentikäinen. Pentikäinen ei ole samanlainen pistenikkari kuin Lankinen, mutta rauhoittaa Lammin peliä ja avaa sitä nätisti. Myös plus-miinuslukema on Pentikäisellä erinomainen +31, kun se Lankisella on +14.

Mielenkiintoista nähdä, miten nämä herrat suoriutuvat henkilökohtaisessa sekä ykköskenttien välisessä vertailussa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
LaSB-SB Welhot 3-5
SB Welhot-LaSB 3-5

Näin pelataan:
La 14.3.2015 18:30 LaSB SB Welhot Lahden suurhalli Lahti
Su 15.3.2015 18:00 SB Welhot LaSB Kuopio-halli Kuopio
Ti 17.3.2015 18:30 LaSB SB Welhot Lahden suurhalli Lahti (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Tällä kertaa lähdetään sarjasijoituksiin nähden yllärillä, sillä Welhot on sarjassa etevämpi voitoin 2-1 jatkaen välieriin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
TMIL
13/03/2015
Sahtia, totta kai!
P.M.
13/03/2015
Welhoilla ei palaa...
Lahen kolli
13/03/2015
Sarjan ratkaisu:
Valmennus:
Lipsanen on poika näihin karkeloihin, kun taas lasbin valmennuksesta löytyy osaamista ja kokemusta juuri näihin pleijari matseihin. Welhojen pelikirja nojaa rohkeaan karvaukseen, jonka lammin pojat kyllä puhkaisevat.

Kenttä:
Lasbilla on tässä sarjassa kotietu. Täyden suurhallin edessä ei ole helppoa, sen sai kokea myös steelers tammikuussa. Iso kaukalo suosii tässä lasbia, sillä welhojen karvauksen etäisyydet kasvavat ja avauspeli helpottuu.

Sahti jatkaa voitoin 2-0.
Junnu#8
13/03/2015
Welhojen voitto ei olisi yllätys. Toki voi Lasb yhtä hyvin viedä. Tasaiset joukkueet. Toivottavasti Lesch pelaa omalla tasollaan. Niin nähdään huikeata maalivahti peliä. Kettunen on kehittynyt huimasti kauden aikana Soosin valmennuksessa. Rai, Rai:D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.