Divarit

Pääkalloennakko: M-Team-Blue Fox – kettulauma haastaa helsinkiläissuosikit

12.03.
2015
5 Kommenttia
3
Divarit
Riku Reunamäki on Blue Fox -puolustukselle hankala pideltävä. Kuva: Juhani Järvenpää.

Riku Reunamäki on Blue Fox -puolustukselle hankala pideltävä. Kuva: Juhani Järvenpää.

M-Team kohtaa miesten Divarin puolivälierissä Blue Foxin. Blue Fox sijoittui runkosarjassa kuudenneksi, mutta kakkosena valinnut M-Team halusi mieluummin valita heidät, kuin seitsemänneksi sjoittuneen SB Welhot Kuopiosta.

Lähtökohdat:
M-Team on suuri ennakkosuosikki. Helsinkiläiset ovat pelanneet hyvän kauden, mutta jopa 19 voiton, kahden tasurin ja viiden tappion myötä joukkueen suoritusta voidaan pitää hieman alakanttiin menneenä. M-Team on kompastellut kummallisissa paikoissa, mutta lähtökohtaisesti Blue Foxin pitäisi olla M-joukkueelle vain suupala. Etenkin kun joukkue oli keväällä tilastojen valossa sarjan paras. Riku Reunamäki-Antti Itkonen on tämän sarjan kenties vaarallisin tutkapari ja siihen kun lisätään Janne Makkosen, Jarkko Aavaharjun ja Visa Rikalan kaltaiset pelaajat, voidaan todeta, että maalintekovoimaa löytyy. Myös porukan akilleen kantapäänä pidetty maalivahtipeli on ollut kauden lopulla paremmassa kuosissa.

Blue Fox ei ole enää ollut entisensä. Tai ainakaan se ei ole pystynyt nostamaan tasoaan muiden mukana. Tähtihalli on edelleen hankala paikka vierasjoukkueille ja Johnny Ojala on yksi sarjan vaarallisimmista hyökkääjistä. Tero Saariston laukaus on vertaansa vailla ja Anton Kallvikista ja Jukka Keskisipilästä on saatu hyvää taustatukea. Erinomaisen kauden on pelannut myös puolustaja Samir Mountassir. Tiiviiseen puolustuspeliin luottava sinikettulauma ei kuitenkaan ole niin vaarallinen kuin aiempina vuosina vastaiskuissaan, eikä se ole enää niin tiivis myöskään puolustussuuntaan.

Lähtökohtaisesti Blue Foxia on todella hankala nähdä menevän tästä parista jatkoon, mutta joukkue on ennenkin venynyt tiukoissa paikoissa. Kotona Tähtihallissa voittaminen on mahdollista, mutta vieraskentällä voiton puristaminen vaatii joko M-Teamilta kompastumista tai Foxilta 110% suoritusta.

Knopit:
Blue Fox ei ole viimeisen kolmen kauden aikana onnistunut voittamaan M-Teamia kuin kerran. Tuo voitto tuli Tähtihallissa kaudella 2012-13. Tämän kauden pelit ovat menneet kumpikin M-joukkueen nimiin ja asetelma on vuosi vuodelta kääntynyt enemmän ja enemmän helsinkiläisten hyväksi.

Taistelupari:
On mielenkiintoista nähdä, miten Mikael Enlund ja Roope Mutka pelaavat pudotuspelit ja etenkin miten käy heidän taistossaan Ossi Rannalan ja Tuomas Ruipon muodostamaa M-Teamin veskarikaksikkoa vastaan? Tällä kaudella Foxilla ei ole ollut enää taustallaan totuttua muuria ja M-Teamin heikkoutena pidettiin jo ennen kautta nimenomaan maalivahtipeliä. Tällä osa-alueella onnistuminen on tärkeää kummallekin, sillä kummaltakin löytyy maalinteon taitavia pelaajia hyökkäyspäästä.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
1.2.2015 M-Team-Blue Fox 8-3
27.9.2014 Blue Fox-M-Team 2-4

Näin pelataan:
La 14.3.2015 18:30 M-Team Blue Fox Ruskeasuo AC Helsinki
Su 15.3.2015 18:00 Blue Fox M-Team Tähtihalli Uusikaarlepyy
Ti 17.3.2015 18:30 M-Team Blue Fox Ruskeasuo AC Helsinki (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
M-Team kaataa Uusikaarlepyyn ylpeyden kahdessa tiukassa ottelussa ja jatkaa voitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Sinikettu
13/03/2015
Blue Fox tulee yllättämään karvaamalla päädystä asti Jori kärkikarvaajana joka toista vaihtoa. M-Teamin jalka ei vaan riitä Jorin tahdissa.
Wings with Texas pete
14/03/2015
Vanha pieru Markus Åbb tekee penkin kampäkin kaukaloihin.
Pysäyttämätön pikajuna.
Mååta
14/03/2015
Ottelusta Blue Fox - M-Team joka pelataan sunnuntaina tulee suora lähetys salibandy-tv.fi ja Watsonin kautta.
Kettu
15/03/2015
Nyt on vaikeampi m-teamille. Huomenna taas voitto siniketuille ja m-team lomalle!!!
S7
15/03/2015
Toivottavasti M-team tipahtaa, vaikka pitäis oman kylän poikia kannustaa! Mut eiköhän 2 jengiä stadista liigassa ole tarpeeksi. Varsinkin kun naapurissa Espoossa pörrää vielä 2 jengiä... Ja toi ruskiksen lato ei kyllä liigatasoa katsomoiltaan...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.