Divarit

Pääkalloennakko: M-Team-Loviisan Tor – maalirikasta salibandyviihdettä?

21.03.
2015
5 Kommenttia
3
Divarit
Tuomas Savukoski on vaikea pideltävä M-Team -puolustukselle.

Tuomas Savukoski on vaikea pideltävä M-Team -puolustukselle.

Miesten Divarin välierät alkavat lauantaina. Toisessa välieräparissa kohtaavat vaivoin puolivälierissä Blue Foxin selättänyt M-Team, sekä SB Vaasan kahdessa ottelussa yllättänyt Loviisan Tor.

Lähtökohdat:
M-Team pelasi raastavan sarjan Blue Foxin kanssa. Siniketut roikkuivat pelissä mukana kaikissa kolmessa pelissä aivan loppuun saakka ja laittoivat M-Teamin ahtaalle. Kauden aikana erikoisiakin tappioita kärsinyt M-Team osoitti kuitenkin olevansa ennakkosuosikin paineiden väärti ja puski väkisin jatkoon. Blue Fox onnistui puolustamaan M-joukkueen suurimmat tähdet melko hyvin, vaikkakin Riku Reunamäki on tällä hetkellä Divarin playoff-pistepörssin kolmosena tehoin 1+6=7. Puolustajat Jens Riska ja Niko Mäkinen osoittivat myös, että kun kovat pelit ovat käynnissä, ovat hekin iskussa.

Loviisa on kokenut joukkue, joka on pitkän runkosarjan aikana kärsinyt kokoonpanon kapeudesta. SB Vaasaa vastaan se onnistui pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja tiukoista otteluista huolimatta ansaitsi välieräpaikkansa. Loviisa oli runkosarjan viides, mutta Peik Salmisen ja Joni Niirasen kaltaiset pelaajat ovat sen verran kovia sällejä, että tietävät kevään pelien olevan ne, mitkä merkkaavat.

Lähtökohtaisesti M-Team on tässä parissa niskan päällä. Se ei saa vastaansa nyt niin kurinalaista puolustusta, mitä Blue Fox esitti. Pallollisen pelin osalta Loviisa sen sijaan varmasti haastaa helsinkiläiset paremmin. Loviisalla on allaan hyvät puolivälierät ja Vaasassa asti nähtiin iso joukko railakkaita loviisalaisfaneja, joista joukkue saa varmasti virtaa. Edessä on mielenkiintoinen sarja, jossa kohtaa kaksi todella laadukasta divarijoukkuetta. Sillä erotuksella toki, että M-Teamin rosteri on laajempi.

Knopit:
M-Team on pelannut Loviisan Torin kanssa samaa sarjaa edellisen kerran kaudella 2011-12 Salibandyliigassa. Kummassakin joukkueessa pelaa edelleen muutamia nimiä tuolta kaudelta. Tuolloin M-Team tippui liigasta ja Loviisa rynni pudotuspeleihin. Saapa nähdä, ovatko nyt Divarin tosipeleissä ennakkosuosikki-altavastaaja -asetelmat toisin päin niin näiden yksilöiden, kuin joukkuepelin kohdalla.

Taistelupari:
Kummastakin joukkueesta löytyy tehokkaita ja hyökkäyspäässä vaarallisia pelaajia, mutta nostetaanpa esille heistä runkosarjassa maaliahneimmat. Loviisan Torin Tuomas Savukoski onnistui tekemään 18 ottelussa 27 maalia, kun taas M-Teamin Janne Makkonen oli joukkueensa ykkösmaalinsylkijä 34 osumallaan.

Näiden herrojen edesottamuksia kannattaa seurata, sillä heidän maalintekotaitonsa, sekä maalivainunsa ovat joukkueille erittäin isoja aseita. Mielenkiintoisuusastetta lisää se, ettei herrasmiehistä kumpikaan onnistunut avaamaan ”ketsuppipurkkia” vielä puolivälierien aikana kunnolla, sillä Savukoski tehoili lukemat 1+1 ja Makkonen ampui kaksi maalia. Kumpi latoo enemmän välieräsarjassa?

Kauden aiemmat kohtaamiset:
11.2.2015 Loviisan Tor-M-Team 6-11
12.11.2014 M-Team-Loviisan Tor 6-6

Näin pelataan:
21.3.2015 klo 18:30 M-Team-Loviisan Tor Ruskeasuon AC
22.3.2015 klo 17:00 Loviisan Tor-M-Team Loviisan LH
24.3.2015 klo 18:30 M-Team-Loviisan Tor Ruskeasuon AC (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Kolmanteen otteluun menee, mutta M-Team on lopulta vahvempi voitoin 2-1 ja jatkaa Divarin finaaleihin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Johtaja
21/03/2015
Huomen katkee sarja Toorille..
teehoo
21/03/2015
J.Makkonen pää ylös ku lähet kantille!!!! #7
Himppa
21/03/2015
Aluksi hyvän tuntuinen analyysi, mutta tuo loppu paljastikin tarinan saduksi...
S7
23/03/2015
Comoon! Mitä helvettiä Tor oikein tehnyt noissa peleissä? Ei jumalaut noin paljon sais ottaa tukkaansa, kun pelataan finaalipaikasta...
1x2
23/03/2015
Tais loppuu kunto Torin pojilta?? M-Team juoksi laajemmalla mateeriaalilla Loviisan yli.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.