Divarit

Pääkalloennakko: Nokian KrP-TPS – aikaista kesälomaa hakemassa

09.03.
2015
7 Kommenttia
0
Divarit
Runkosarjassa TPS pääsi osoittelemaan tulostaulua kummassakin kohtaamisessa KrP:n kanssa. Kuva: Anssi Koskinen

Runkosarjassa TPS pääsi osoittelemaan tulostaulua kummassakin kohtaamisessa KrP:n kanssa. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliigan runkosarjan kahdenneksitoista sijoittunut Nokian KrP ja kolmanneksitoista sijoittunut Turun Palloseura ovat mukana avaamassa playout-uudistusta, jossa paras kolmesta -sarjan voittaja säilyttää paikkansa Salibandyliigassa ja hävinnyt ryhmä kohtaa seuraavassa vaiheessa Josba-SalBa-sarjan hävinneen ryhmän.

Lähtökohdat:

Aikaisempina kausina Nokian KrP on luottanut paljolti Henri Johanssonin maalintekotaitoon ja kesällä joukkue näytti paperilla aikaisempaa monipuolisemmalta, kun Suomen offseasonin kovimpia siirtyjiä ollut Johannes Jokinen sekä tyylikkäksi täsmähankinnaksi luokiteltava Milan Garcar liittyivät ryhmään. Myös joukkueen maalivahtiosasto näytti aikaisempaa paremmalta, kun lupaava kaksikko Santtu Pohjonen-Tomi Aaltonen otti torjuntavastuun.

Kauden alussa kaikki vaikuttikin aikaisempaa positiivisemmalta ja KrP keräsi ensimmäisestä kuudesta ottelusta seitsemän pistettä. Tällä pistekeskiarvolla olisi kauden lopussa saavutettu kirkkaasti pudotuspelipaikka, mutta seuraavasta seitsemästä ottelusta joukkue saavutti vain yhden pisteen. Sarjakauden toinen puolisko on ollut synkkä ja ainoa merkittävä valopilkku oli SSV:ltä helmikuussa kynnetty työvierasvoitto 14 pelaajalla. Selkävaivoista kärsinyt Henri Johansson ei ole ollut terävimmillään. Maalivahtiosastolle haettiin puolestaan voimaa kesken kauden lopettaneen Pekka Niemisen naaraamisella.

Turun Palloseura paini maalinteko-ongelmien kanssa käytännössä läpi kauden. Sarjassa vain viisi joukkuetta on päästänyt turkulaisryhmää vähemmän maaleja, joten puolustuspeli ja ennen kaikkea maalivahtipeli on onnistunut erinomaisesti. Samalla TPS on tehnyt sarjan vähiten maaleja – kolme vähemmän kuin toiseksi heikoin, lähes ilman hyökkäyspeliä kauden pelannut SalBa. Tämä on traaginen tilasto joukkueelle, joka vain muutama kausi takaperin listattiin Happeen kanssa nopeinta modernia ja aktiivista hyökkäyspeliä esittäväksi ryhmäksi.

Miikka Läntisen ja Miikka Sokan pitkät loukkaantumiset veivät hyökkäyspäästä tehoja ja jälkiviisaina voidaan pohtia myös, miten ison viimeistelytyhjiön viime kaudella 23 maalia iskeneen Mikko Hautaniemen lähtö joukkueeseen aiheutti. Esimerkiksi Lauri Liikanen olisi viime kauden 15 maalillaan vienyt joukkueen tämänkautisen maalipörssikuninkuuden selvästi nimiinsä. Nuori ryhmä otti voittoja kauden alkuvaiheessa ja lopussa tasaiseen tahtiin. Sen vaikein jakso sijoittui juuri KrP-otteluiden välille, kun kymmenestä ottelusta irtosi vain neljä pistettä.

Knopit:

Kumpikin ryhmistä oli todennäköisesti jo valmistautumassa kohtaamaan eri vastustajan – Nokian KrP:ssä odotettiin SalBan kohtaamista, jolloin TPS saisi vastaansa Josban. Koko asetelma meni kuitenkin uusiksi Salibandyliigan viimeisellä ottelukierroksella, kun Josba nappasi yllätysjatkoaikavierasvoitto SSV:stä ja ohitti sarjataulukossa sekä KrP:n että TPS:n.

Taistelupari:

Ei tarvitse olla erityinen tilastoniilo huomatakseen Nokian KrP:n Henri Johanssonin tehojen romahtaneen, kun kauden aikana kasaan on kertynyt viime kauden 58:n (32+26) tehopisteen sijaan vain 32 (20+12). Onnistuessaan Johansson on yhä maan parhaita viimeistelijöitä ja saattaa ratkaista sarjan yksin, mikäli maalijyvä osuu kohdalleen.

TPS:n kauden ehdottomasti suurin vahvuus löytyy joukkueen työmoraalin lisäksi maalipuiden välistä. Valtakunnan kärkimaalivahtien joukkoa kohti nopeasti kehittyvä Pyry Luukkonen on ollut huippuvireessä ja myös Tommi Kekkonen on esiintynyt edukseen. Kaksikko on pitänyt turkulaisryhmää pystyssä ja heidän suorituksensa on elintärkeä alkavassa playout-sarjassa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
24.11. TPS-Nokian KrP 6-5
19.02. Nokian KrP-TPS 6-10

Näin pelataan:
Ma 9.3.2015 18:30 Nokian KrP – TPS (Raholan Liikuntakeskus, Tampere)
To 12.3.2015 18:30 TPS – Nokian KrP (Caribia, Turku)
tarvittaessa
Ma 16.3.2015 18:30 Nokian KrP – TPS (Raholan Liikuntakeskus, Tampere)

Kumpi voittaa:
TPS oli runkosarjassa selvästi niskan päällä joukkueiden kohtaamisessa. TPS pystyy Nokiaa monipuolisempaan peliin, eikä toimivan puolustuspelin merkitystä voi pudotuspelisarjoissa korostaa liikaa. Henri Johansson on yllätyskortti, joka saattaa huippuonnistumisellaan yksin kääntää sarjan KrP:lle, mutta Pääkallo.fi veikkaa sarjaa ja positiivisia rantapalloja turkulaisille voitoin 2-0.

Päivitys 9.3.2015 klo 14.13: Juttua muokattu kauttaaltaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Yust
09/03/2015
Ihanko oikeasti näiden joukkueiden sijoituksia joku pitää alisuorittamisena? Tepsiltä löytyy Luukkonen, KrP:ltä väsähtänyt Johansson ja pari laiskaa taitoniekkaa. Siinä se.
Knobbi
09/03/2015
Kyllä Korpuiltakin löytyy Luukkonen!

Luukkoset ovat siis tasan. Nokian Luukkonen on kovempi ja Nokia pelastuu. Sarja siis KRP:lle 2-0.
hynäjä
09/03/2015
Mystinen "liigataso" taas mainittu. Oiskoha ne liigatasoa kuitenkin kun siellä pelaavat. Eri asia ovatko enää tän kauden jälkeen.
Säbänderus
09/03/2015
Osmo Reentilä pitäisi vaikka yksin KrP:n liigassa.
reikäpallo
09/03/2015
Taitaapa tps hävitä seuraavat kaksi peli! Tepsin tarkoitus on todennäköisesti tahallaan tippua 1divariin ja sitäkautta saada talous kuntoon. Ihmettelen miksi Koskinen ei saanut alkukaudesta kunnolla peliaikaa? Miksi Hornille ei ole edes annettu kunnolla mahdollisuutta? Miksi Tuominen ei ole pelannut viimeaikoina? Kertokaa nyt joku joka tietää.
Kuutis
09/03/2015
Säbänderus on asian ytimessä :)
Villnäs
10/03/2015
TPS:n surullinen korpitaivallus sai taas jatkoa. Maalin tekeminen on edelleen yhtä tuskaista kuin kahtena viime kautena ja kolmella tehdyllä maalilla harvoin voi voittaa otteluita. Kauden tärkeimmät ottelut ovat nyt käsissä ja pataan tuli taas että tärähti

Päävalmentajan titteliä pitävä oppipoika valittaa joukkueen peliesityksestä Ilta-Sanomien jutussa ”Juoksimme vaihtoaitioon tilanteita karkuun” KENESSÄ ON TÄLLÖIN VIKA - VALMENTAJASSA, yksiselitteisesti.

TPS:n pitää saada päävalmentajaksi riittävän auktoriteetin omaava aikuisten sarjatasolla meritoitunut valmentaja. Näistä untuvikoista ei ole vielä johtamaan liigatason joukkuetta. Tulokset ovat kiistattoman huonot. Eikö tämä Vilander ole jo nähty. Laittakaa se vetämään junnukerhoja. Siellä on sille sopiva hiekkalaatikko.

Kylmät viluväreet tulee kun katsoo tätä TPS:n kohellusta ottelusta toiseen. Turun tauti ja tulosvastuuttomuus on pesiytynyt TPS:n toimistolle.

Löytyykö Turusta vastuunkantajia, jotka uskaltavat tehdä riittävän suuren tuuletuksen, jotta TPS-laivan kurssi voidaan kääntää pois kohti Divaria suuntaavalta väylältä? Näyttäisi ettei. Saadaanpa sitten Varsinais-Suomeen paikalliskamppailuja entistä enemmän.

Divarissa tavataan, TPS

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.