Liigat

Pääkalloennakko: SB-Pro-Happee – onko Jyväskylässä opittu mitään viime vuodesta?

27.03.
2015
0 Kommenttia
14
Liigat
TV-kameroiden edessä syyskuussa SB-Pro oli parempi 5-3. Kuva: Salibandyliiga

TV-kameroiden edessä syyskuussa SB-Pro oli parempi 5-3. Kuva: Salibandyliiga

Naisten Salibandyliigan välierät alkavat lauantaina. Pääkallo.fi arvioi parit, ja ensimmäisenä käsittelyyn otetaan myös viime kevään välieristä tuttu kaksikko SB-Pro-Happee.

Lähtökohdat:

Joukkueet etenivät välieriin odotetusti kovin erilaisia polkuja. Siinä missä SB-Pro kätteli M-Teamin kesälomille suoraan kolmessa ottelussa, joutui Happee tekemään täyden viikkotyön PSS:n kellistämiseksi. Viides ja ratkaiseva ottelu päättyi jyväskyläläisten voittoon Porvoossa niukasti 0-1 Aino-Maija Laaksosen osumalla.

Runkosarjan voittaja ja hallitseva mestari Pro menetti tärkeitä pelaajiaan mm. Ruotsiin kauden alla, mutta sen kausi on ollut silti erittäin vakuuttava. Tappiota liigakentillä se ei ole kokenut 29.11.2014 jälkeen, mutta Suomen cupin finaalissa kovin kilpasisko Classic oli tällä kertaa etevämpi. Joukkueella on kolme tehokasta viisikkoa, jotka kaikki pystyvät ratkaisuihin ja kun tiiviissä alakerrassa sillä on My Kippilän kaltainen virtuoosi, päävalmentaja Timo Suonpään paketti on hyvin kasassa.

Happeen kausi on ollut kaksijakoinen. Pronssia puolustavat hirvipaidat olivat syksyllä jäässä ja jopa pudotuspelipaikka näytti olevan uhattuna, mutta vuodenvaihteen jälkeen pelaamiseen on löytynyt taas sitä tuttua tiikerinsilmää. Runkosarja päättyi pitkään tappiottomaan putkeen, jonka tosin PSS puolivälieräavauksessa katkaisi. Pro tulee pitämään paljon palloa, joten Hirvittärien mahdollisuudet sarjassa lepäävät klassisesti kompaktissa puolustuspelissä, myrkyllisissä vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteiden hyödyntämisessä. Vaara piilee siinä, että joukkue on jo nyt liian kylläinen karikoiden jälkeen saavutettuun välieräpaikkaan. Siinä tapauksessa Pro antaa Happeelle kylmää kyytiä.

Joukkueet kohtasivat myös viime kevään välierissä. Tuolloin nurmijärveläiset sysäsivät Happeen pronssiotteluun tylyin lukemin 9-1,6-1 ja 10-2, mutta nyt Happeen voidaan olettaa oppineen jotain noista otteluista. Tämän kauden perussarjassa Pro oli etevämpi niukemmin lukemin 5-3 ja 3-1, joten Happeella on tiedossa keinot horjuttaa selvää ennakkosuosikkia.

Knopit:

Pron kahdessa ensimmäisessä hyökkäysketjussa on kaksi kaksosparia. Ykköskentän laidoilla viilettävät maajoukkueesta tutut 28-vuotiaat Kujalan siskokset Elina ja Karoliina. Kakkosketjussa puolestaan tahtipuikkoa heiluttelevat neljä vuotta nuoremmat Hietamäet Mirja ja Laura.

Happeen Mari Tuppurainen on liigan kokeneimpia hyökkääjiä, ja 34-vuotias konkari on avannut liigauransa jo kaudella 1998-1999. OLS:n, Merikoski SBT:n, SPV:n, Tiikereiden, PSS:n ja Happeen paidassa runkosarjan jäähyminuutteja on kertynyt 271 ottelussa yhteensä 133, ja sillä irtoaa liigahistorian kärkipaikka minuutin erolla Jenni Morottajaan.

Seuraa heitä:

My Kippilä-Silja Eskelinen, SB-Pro

Ykköspakkipari luutii isoja minuutteja, ja hyökkäysketjun Kujala-Helenius-Kujala taiturit saavat nauttia maailmanluokan pelinavaamisesta. 18-vuotias Kippilä lienee Suomen ykköspuolustajia myös joulukuun MM-kotikisoissa.

Johanna Helminen-Gitta Suominen, Happee

Pron kaksikkoa selvästi kokeneempi ykköspari rakentaa peliä hyökkäysketjun Timonen-Autio-Laaksonen alla, ja heiltä odotetaan oman pään tukkimisen ohella tehoja myös hyökkäyspäässä.

Näin pelataan:

La 28.3. 18:30 SB-Pro-Happee Campo Sport, Vantaa
Su 29.3. 19:00 Happee-SB-Pro Jyväskylän Monitoimitalo
To 2.4. 18:45 SB-Pro-Happee Campo Sport, Vantaa
La 4.4. 18:30 Happee-SB-Pro Jyväskylän Monitoimitalo (tarvittaessa)
Su 5.4. 18:30 SB-Pro-Happee Campo Sport, Vantaa (tarvittaessa)

Näin käy:

Happee kääntää ja vääntää kaikin mahdollisin keinoin, mutta kun ei pärjää, niin ei pärjää. Ottelut ovat varmasti viime vuotta tiukempia, mutta pallollisesti selvästi taitavampi SB-Pro menee finaaleihin suoraan voitoin 3-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.