Liigat

Pääkalloennakko: SPV-Koovee – juonikas hyökkäyspeli haastaa kurinalaiset Peliveljet

05.03.
2015
6 Kommenttia
3
Liigat
Janne Hulmi jatkanee pudotuspeleissä ykköskentän sijaan kakkoskentän sentterinä. Kuva: Juha Käenmäki.

Janne Hulmi jatkanee pudotuspeleissä ykköskentän sijaan kakkoskentän sentterinä. Kuva: Juha Käenmäki.

Miesten Salibandyliigan runkosarjan kakkonen Seinäjoen Peliveljet nappasi vastustajakseen pudotuspeliparien valintatilaisuudessa kuudenneksi sijoittuneen Kooveen Tampereelta. Valinta oli varsin oletettu Happeen otettua vastaansa OLS:n ja Tapanilan Erän oltua tällä kaudella SPV:lle nihkeä vastustaja.

Lähtökohdat:
SPV pelasi tuloksellisesti hyvän alkukauden, vaikka joukkueen peli ei monen silmään näyttänyt vakuuttavalta. Joulun alla tuli selkeä suvantovaihe, jolloin muun muassa seinäjokelaisten pelitapa sai kovaa kritiikkiä. Vuoden 2015 puolella Peliveljien otteet ovat kohentuneet huimasti, sillä vuodenvaihteen jälkeen joukkue on voittanut 11 pelistään 10, hävittyään vain runkosarjan voittaneelle Happeelle vieraissa niukasti luvuin 5-4. Meno on ollut vakuuttavaa ja Seinäjoelle ominainen korkea tahtotila ja loistava henki on välittynyt katsomon lehtereille saakka. Pelaajistosta tutkapari Sami Koski-Mikko Kohonen tulee olemaan tärkeässä roolissa pudotuspeleissä. Kakkoskenttä on nyt rakennettu Janne Hulmin ympärille, kun mies on aiemmilla kausilla nähty ykköskentän tehoduon välissä. Tämän myötä kakkoskenttä on ollut astetta vaarallisempi ja Ville Kuuselasta ykkösen sentterinä ja Jari Hankkiosta Hulmin vierellä on saatu paljon irti. Tärkeä lisä joukkueelle tosipeleihin on myös ikitaistelija Henri Myllymäen paluu askiin loukkaantumisensa jälkeen.

Koovee keikkui sarjassa jopa yllättävän korkealla alkukaudesta ja sen edesottamukset olivat viimeistä kolmannesta lukuunottamatta melko stabiileja tulosten valossa. Peli saattoi ailahdella ajoittain, mutta pisteitä napsahteli sarakkeeseen mukavaa tahtia. Kevättä kohti on alkanut Tampereella meno hyytyä, sillä viimeisestä kahdeksasta ottelusta kasassa on vain kaksi voittoa ja kokonaisuudessaan tämän vuoden puolella se on voittanut vain neljästi. Koovee on hyökkäyspäässä hyvä ja juonikas. Eemeli Salinilla ja Miro Lehtisellä on iso rooli ja heitä säestävät Lassi Ylisiurunen, Mikko Immonen ja Henri Mäenpää. Arvid Vonkin paluu maalille oli elintärkeää pudotuspeleissä menestymistä ajatellen. Kooveen ylivoima on ollut myös parhaimmillaan silmiä hivelevää katsottavaa.

Knopit:
Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä vain kerran, kaudella 2009-10, jolloin SPV oli puolivälierissä parempi voitin 3-1. Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat pelanneet Salibandyliigan runkosarja- ja pudotuspeleissä 16 kertaa vastakkain. Noista peleistä SPV on voittanut 10 ja Koovee neljästi. 8-8 -tasapeliin on päädytty kahdesti. Tämä tilastofakta siis kausilta 2009-15, kun Koovee on esiintynyt nykyisellä nimellään.

Kooveen kannalta mielenkiintoinen asia tämän kauden kovista peleistä on se, että se hävisi ensimmäisellä kierroksella pelatessaan muuten tuloksellisesti paremmin, kaikille muille runkosarjan kärkinelikosta rökälelukemin, paitsi SPV:lle. Kevätkierroksella taas kärkikvartetin SPV ja Classic olivat ainoat, jotka pystyivät voittamaan Kooveen. SPV:n ja Kooveen keskinäisistä kohtaamisista esille nostettakoon se, että molemmat nappasivat voittonsa toisistaan vieraskentällä

Taistelupari:
Vastakkain asettuvat kokemattomuus ja rutiini, viihdyttävä hyökkäyspeli ja kurinalainen puolustussysteemi. Totta kai kentän puolella, mutta etenkin valmennuksessa. Penkkien takana nähdään nimittäin kaksi vahvaa seuratyöntekijää. Hannu Santanen on toiminut jo pitkään Kooveen organisaatiossa erinäisissä rooleissa ja seinäjokelaisia luotsaa koko seuran keulakuva, mr. SPV, Tommy Koponen. Santanen on pudotuspeleissä noviisivalmentaja, kun taas Koponen tietää tasan tarkkaan mitä menestyminen vaatii. Santasen suojatit, nuori, liikkuva, viihdearvoa pursuavaan hyökkäyspeliin luottava Koovee haastaa timanttisen kovan SPV-puolustuksen, joka pallonriistojen jälkeen kääntää peliä terävillä ja todella vaarallisilla vastaiskuillaan. Lähtökohtaisesti asia nähdään siten, että Kooveen pelitapa sopii nimenomaan SPV:lle, eikä siten, että Tampereen hurjat rallattelevat Pelivelipuolustuksen solmuun.

Kommentit:
– Tämä joukkue on yhtä perhettä ja valinta perustui siihen, että pelaajat pelaavat tätä peliä. Pelaajiston kanssa keskusteltiin tiiviisti ja päätettiin vastustaja sen pohjalta, availi SPV-luotsi Tommy Koponen Kooveen valitsemista Salibandyliigan puolivälieräparien valintatilaisuudessa.

– SPV on erittäin hyvä vastustaja ja heitä vastaan on ollut aina mukava pelata. Kovaa saa pelata, jos meinaa pärjätä, arveli Kooveen tähtihyökkääjä Eemeli Salin.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
18.2. Koovee – SPV 4-9
14.11. SPV – Koovee 5-7

Näin pelataan:
Pe 6.3.2015 18:30 SPV – Koovee Seinäjoen UT Seinäjoki
Su 8.3.2015 18:00 Koovee – SPV Spiral-halli Tampere
Ti 10.3.2015 18:30 SPV – Koovee Seinäjoen UT Seinäjoki
tarvittaessa
La 14.3.2015 17:00 Koovee – SPV Spiral-halli Tampere
Su 15.3.2015 17:00 SPV – Koovee Seinäjoen UT Seinäjoki

Kumpi voittaa:
Viime kevään floppauksen jälkeen menestyksennälkä on Seinäjoella niin hurja, että SPV jatkaa välieriin voitoin 3-0.

Linkit:
Kooveen pudotuspeliennakko
SPV:n pudotuspeliennakko

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Palstalainen
05/03/2015
SPV vie tämän sarjan kyllä, mutta voitoin 3-1.
Totuus
05/03/2015
Ei muuten vie tää on KVeen heiniä 3-1.
Sami
05/03/2015
SPV on napsinut kaksi mestaruutta PALJON huonommalla rosterilla kuin mikä nyt on käsillä.

Kivilehto alkaa pikkuhiljaa olla fysiikaltaan SPV:n standardien mukainen pelaaja. Ykköskentän uusi koostumus on todellä hyvä, kuten herrojen Kohonen / Kuusela maalisarakkeesta ja Kosken syöttösarakkeesta näkee. Kakkosessa Hulmi taas tuo hyvää kontrollia maaliruisku Hankkion kentälle. Hakala on ottanut aimoharppauksen eteenpäin ja on siirtynyt perusduunarista pelotteeksi myös hyökkäyspäässä. Tämän lisäksi Pelto-Arvo on osoittautunut todella hyväksi, niin hyökkääjänä kuin puolustajana. Tähän päälle kun vielä mainitaan herrat Härkönen, Kiviranta ja Raunio hyökkäyksessä ja Holopainen, Hakonen ja Kouvonen puolustuspäässä, niin aiettä!

SPV:llä on ensimmäistä kertaa runsauden pulaa rosterissa. Viimeisestä pelistä oli pois esim. Kouvonen ja Kiviranta, Raunio taisi olla ison osan pelistä viltissä. Toisaalta kolme kentällistä kaikki hoitivat ruutunsa niin hyvin, etten keksinyt ketään kenet voisi ottaa pois esitysten takia.

Mutta nyt on aika nauttia näistä plejareista. Toivottavasti SPV pääsee finaaleihin, nyt kun ne pelataan viimeisen kerran omien fanien edessä ainoalla oikealla paras viidestä sarjalla.

Veikkaus:
Finaalissa Happee-SPV (olisi ISOT karnevaalit, voittajaa ei pysty sanomaan)
Pronssista taistelee Oilers-Erä, pronssia Oilersille.

SSV on sekä liian vanha että liian nuori.
Classic ei tule pärjäämään niin kauan kun Savo on rosterissa.
OLS ei selviä Happeesta vaikka kuinka yrittäisi
KooVeella aivan liian kapea rosteri.
Säbänderus
06/03/2015
Pappasakki Seinäjoelta joutaa jo eläkepäiville: ei jatkoon.
Kritisoija
06/03/2015
@säbänderus

Onko tässä lajissa joku ikätasoitus? Parhaat pelaa ikään katsomatta. Kaikki kunnia esim. olssille ja erälle, mutta kasvattajaseurat on kasvattajaseuroja. Näissä peleissä kokemus dominoi.
Säbänderus
06/03/2015
^ Älä ny oo hei niin tosissas. :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.