Liigat

Pääkalloennakko: SPV-SSV – Peliveljien juna ei pysähdy välierissä

18.03.
2015
27 Kommenttia
13
Liigat
SPV ja SSV kohtasivat toisensa pudotuspeleissä viimeksi 2013 kevään finaaleissa. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

SPV ja SSV kohtasivat toisensa pudotuspeleissä viimeksi 2013 kevään finaaleissa. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

Miesten Salibandyliigan välierissä kohtaavat tänä keväänä keväiden 2012 ja -13 finalistit SPV ja SSV. Runkosarjassa SPV oli toinen ja SSV neljäs, joten kotietu sarjassa on Peliveljillä.

Lähtökohdat:
SPV voitti Kooveen suoraan kolmessa ottelussa, mutta tamperelaiset repivät, raastoivat ja antoivat kaikkensa. Peliveljiä ei missään nimessä päästetty helpolla. SPV onnistui tasaisesti laajalla rintamalla ratkomaan pelejä puolivälieräsarjassaan, mikä lupaa hyvää välieriä ajatelleen. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää siihen, että ratkaisevien osumien teossa onnistui pelaajia totuttujen pistenikkareiden ulkopuolelta.

SSV taas pudotti puolivälierissä Esport Oilersin. Ensimmäisessä ottelussa Oilers oli todella vaisu ja SSV pääsi helpolla. Sarjan edetessä Oilers laittoi paremmin ja paremmin hanttiin, mutta SSV ponkaisi silti jatkoon voitoin 3-0. Puolivälierissä SSV:n ratkaisumaalit ovat levänneet Miko Kailialan harteilla, joka johtaa niin playoffien maali- kuin pistepörssiä. Muutenkin urallaan vähemmän voittaneet SSV-pelaajat ovat kunnostautuneet pisteiden teossa.

Kumpikin joukkue pelasi puolivälierissä ottelusarjan, jossa heitä ei päästetty helpolla. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut todellista haastetta. Koovee ja Oilers eivät pystyneet missään vaiheessa taistelemaan sarjan voitosta, hyvä kun yksittäisen ottelun voitosta. SPV:n ja SSV:n kohdatessa kentällä ei nähdä ainoastaan entistä finaaliparia. SSV:n joukkue on muuttunut ja joukkueessa on paljon pelaajia, jotka eivät ole voittaneet mitään. SPV:n puolella taas taistelutahto viime kevään floppauksen takia on nyt äärimmäisessä huipussaan. Lähtökohdat ovat aiempiin vuosiin nähden erilaiset ja tulossa on todella kova vääntö finaalipaikasta kahden toisensa hyvin tuntevan joukkueen välillä.

Knopit:
SSV on Suomen menestynein seura, mutta SPV on ollut sille varsin hankala vastus kautta aikain. Joukkueet ovat nimittäin kohdanneet pudotuspeleissä kaikkiaan 16 kertaa, joista kumpikin on voittanut kahdeksan. Maaliero taas on SPV:n hyväksi 93-81. Harvan joukkueen plaoyff-tilastot ovat SSV:tä vastaan keskinäisissä otteluissa plussalla.

Taistelupari:
Tässä parissa Pääkallo.fi suosittelee seuraamaan kahta puolustuspään pelaajaa. SSV:n Lauri Stenfors oli mukana Suomen MM-hopeaa Göteborgista hakeneessa ryhmässä ja on erittäin pätevä pelimies. Vertailukohde löytyy SPV:n paidasta numerolla 50, Petri Hakonen. Hakonen oli ajoittain mukana maajoukkuetapahtumissa ja muun muassa viime kesän leiriryhmässä, mutta jäi rannalle varsin odotetusti MM-kisajoukkueesta.

Se ei tarkoita kuitenkaan, etteikö Hakonen olisi lainkaan hassumpi pelaaja. Pari on siinä mielessä erittäin mielenkiintoinen vertailla, että moni saattaa erottaa Hakosen kentältä paljon helpommin. Hakonen on taitava ja näyttävä pelaaja, joka tykkää paljon pallosta ja jolla on erinomainen laukaus. Stenfors on pelityyliltään paljon suoraviivaisempi ”peruspuurtaja.” Ei mitään turhia neppailuja, vaan peliä edistävää taitoa ja yksinkertaisia, helppoja syöttöjä. Tehokkuuttakin löytyy tarpeen tullen.

Niin Hakonen kuin Stenfors ovat joukkueissaan isossa roolissa. Vaikka nuo roolit, siinä missä henkilökohtaiset pelityylitkin, ovat erilaiset, on kyseessä kaksi liigan huippupuolustajaa, joiden nimi kannattaa muistaa myös tulevaisuudessa maajoukkuetta ajatellen. Tehopisteissä Stenfors on himpun edellä, sillä hän on tehnyt playoffeissa pisteet 1+4=5, kun Hakosella niitä on kasassa 2+2=4.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
20.9.2014 SPV-SSV 6-3
21.12.2014 SSV-SPV 9-3

Näin pelataan:
To 19.3.2015 SPV-SSV Seinäjoen UT
Pe 20.3.2015 SSV-SPV Pasilan UH
Su 22.3.2015 SPV-SSV Seinäjoen UT
Ti 24.3.2015 SSV-SPV Pasilan UH (tarvittaessa)
To 26.3.2015 SPV-SSV Seinäjoen UT (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Pitkä ja tiivistahtinen sarja, jossa SPV:n fysiikka on lopulta valttia. SPV finaaliin voitoin 3-2.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jussi Metsäpelto
18/03/2015
*nostaa punasia laseja*
Oi-joi, ennakkosuosikin paineet! Koskaan ei ole spevelle menestystä povattu, mutta nyt asuu kirjoittaja kerrankin lähempänä mihinä-kuhunamaata...
*laskee lasit takas*
Näin kai se menee
18/03/2015
Kirjoittaja osuu analyysissään varsin lähelle totuutta. SPV on fysiikaltaan liigan kovakuntoisin joukkue, täynnä timanttista yksilötaitoa, kokemusta ja rutiinia sekä voitontahtoa. Nimenomaa tiivistahtisessa välieräsarjassa nämä ominaisuudet korostuvat. Kun lisäksi Ihme vie maalivahtien taiston nimiinsä, niin uskon että sarja voi mennä suoraan kolmessakin pelissä Peliveljille. Ratkaisevaa on pystyykö SSV varastamaan huomenna kotiedun pois. Jos ei pysty, Viikinkien finaalimahdollisuudet ovat silloin enää seitinohuet.
tieto
18/03/2015
Stenfors on salibandykenttien Ossi Väänänen. Pitää puolet pelistä oman pään puhtaana ja peliasennon, eli staattisen kyykyn aina kun on kentällä.
S7
18/03/2015
Loistava ennakko, pääkallon onnistumisprosentin tuntien finaalit nähdään pasilassa:-D. Kiitos!!
garlitos gitanos
19/03/2015
Stenfors tulee ratkaisemaan otteluparin ssv:lle. Fyysinen preesens yhdistettynä raudanlujaan lyöntilaukaukseen ovat liikaa spv:n puuhelmipojille.
SPV vie tämän parin voiton
19/03/2015
Eipä taida tänä keväänä SSV materiaali riittää. Ei yksi lajilegenda, yksi yksinyrittäjä pistenikkari ja yksi laatupakki oikein riitä, kun muu osa rosterista ei vaan ole riittävän kova ja rutinoitunut ja lisäksi maalivahtiosasto on oppipoikatasoa. SPV yksinkertaiseksi juoksee jalat alta SSV:n kokelasporukalta.
S7
19/03/2015
Vaikkei nyt yleensä kiinnosta lähteä tähän omien kehumiseen ja ylistämiseen, niin onhan meillä kuitenkin laittaa 3 ketjuun oikeaan laitaan semmoiset kaverit, jotka melkein missä tahansa jengissä ois ykkösketjun miehiä: Kailiala, Järvinen ja Laasonen. Ja kai meillä ees 2 laatupakkia on, kun majussakin olivat mukana;-). Ja muitakin löytyy. Mutta mutta, toivon että toi ylempi asenne on siirtynyt myös Speven jengiin:-D. Mikä ei tosin varmasti pidä paikkaansa Tommy Koposen tuntien hän ei lähde SSV:tä yhtä kovalla kädellä aliarvioimaan...
Ai yks stenfors?
19/03/2015
Yks stenforsko pysäyttää spv:n? Dont make me laugh! Jos spv häviää tän sarjan niin se on spvn omaa huonoutta ei ssvn hyvyyttä!
S7
19/03/2015
Pakko ihailla tota asennetta ettei missään vaiheessa tunnustusta vastustajalle:-D. Itse en tohon sorru, sen verran paljon arvostan spv:n jengiä ja etenkin T.Koposta, hieno ihminen ja huippu äijä, joka osaa myös arvostaa muiden kuin omien tekemistä. Niin ja onhan teillä myös muita, Kohonen on kingi! Hankkio tulevaisuuden äijiä ihan majuun asti jne.
Samppa70
19/03/2015
No niin! Saadaanhan tänne jotain liikettä, kun pelit lähenee!
Itse odotan innolla illan peliä, ja uskon, että SSV kokee yllätyksen tänään! Toki pitää muistaa, että nuppi pitää olla kunnossa, jos aikoo pärjätä ja tuomareilta odotan tasapuolisuutta ja onnistumista. SPV vie sarjan 3-1
Msy
19/03/2015
Toivon, että Kimmo Kinnunen on SSV:n kokoonpanossa tänään, jotta saamme tasapainoisemmat pakkiparit kuin kevään aikana on ollut.

Tiukka sarja edessä. Kummallakin on kolme hyvää ketjua, joista voi löytyä ratkaisijoita. Odotan kuitenkin eniten ykköskenttien ja erityisesti ykkösten keskushyökkääjien kohtaamista. Kuuselaa on tällä kaudella aika paljon hehkutettu ja mielestäni Meyerin pelissä olisi ollut yhtä paljon hehkutettavaa. Meyer on noussut pakin paikalta ykkösen keskelle ja pelannut erinomaisen kauden. Tarvittaessa repii, raastaa, rikkoo, hoitaa oman pään ja jakaa palloa ykkösellä eteenpäin. Ja bonuksena pelaa vielä alivoimassa pakkina. Jos herrat Kuusela ja Meyer olisivat kymmenen vuotta nuorempia suomen maajoukkueessa olisi kova kisa keskikaistan kuninkuudesta.

S7 nosti oikean laidan esiin ja syystä. Laiturit ovat vielä sopivasti erilaisia, joten sieltä suunnalta on odotettavissa ratkaisuja.

En lähde veikkaamaan mitään, mutta varmana sisäpiirin tietona voin kertoa, että tuomarit eivät ratkaise loppuottelupaikkaa.
Late
19/03/2015
Näin SPV:n kannattajana eniten huolettaa mitä se Amu taas keksii. Amu on taktisella osaamisellaan pistänyt ennenkin Speven ahtaalle ja tasoero pelaajamateriaalissa on huomattavasti pienempi kuin pari vuotta sitten. Viidenteen menee, se on varma ja sarjan voittaja nostelee poikaa huhtikuussa. Tulee hienot pelit!
S7
19/03/2015
Hyvä Late, arvostan juuri tota meininiä! Pitää nyt mainita, etten missään nimessä halua kaikkia speven kannattajia lytätä, koska noita keskenkasvuisia pentuja(huom! ei tarkoita vain ikää, kun osa vanhoista papoista jää tolle tasolle koko iäkseen) löytyy minkä jengin riveistä tahansa. Harmittavasti vaan yleensä noi pitää eniten ääntä ja mölyä:-D

Msy täysin oikeassa pelaajat ratkoo ei tuomarit! Nämä kaksi jengiä ei pistä kumpikaan tuomareiden piikkiin yhtään mitään. Kannatajista en sitten mene takuuseen;-)
Msy
19/03/2015
Latelta hyvä huomio. Cupin välierän SSV vei periaatteessa SPV:n omilla aseilla. Paljon tuli nopeita kääntöjä ilmassa ja niistä taisi jokunen maali tulla. Silloin tuntui, että SPV ei saa mitään muuta aikaiseksi kuin kukkupalloja. Kun oli paikka hyökätä maata pitkin tai pakilla mahdollisuus nostaa jalalla, paikat jätettiin käyttämättä. Peli näytti neuvottomalta. Se taisi olla SPV:n pelillinen aallonpohja, koska puolivälierässä joukkue pelasi monipuolisesti kolmen kentän voimin.

SSV:lle taas osui huono jakson cupin jälkeen loukkaantumisten johdosta. Oilesia vastaan alkoi tekeminen olemaan normaalia hyvää tasoa ja onnistumisia tuli niille, keneltä niitä odotetaan.
Vanhat meriitit ei paina
19/03/2015
Kun tätä välieräsarjaa arvioidaan pitää välttää vertaamista ko. joukkueiden aiempiin kohtaamisiin. Finaalikohtaamisista molemmat joukkueet ovat muuttuneet paitsi pelillisesti myös kokoonpanoltaan, varsinkin SSV (nuorentunnut, heikentynyt) Cup kohtaamisen aikaa Spevellä oli pelillinen aallonpohja, paljon avainpelaajia sairaana, loukkaantuneena, toipilaana jne. Nyt alkava välieräsarja alkaa nollista ja molemmat ovat varmasti parhaimmillaan tällä kaudella. Ennakkoon ja paperilla SPV on selvä suosikki, mutta SSV on yllätysvalmis ja näiden joukkueiden kohtaamisissa on aina ylimääräistä säpinää ja jännitettä. Ollaan jännän äärellä.
Mika Uila
19/03/2015
Ei Seinäjoella SSV:tä varmasti aliarvioida edes niiden fanien keskuudessa jotka ovat näitä pelejä vähänkään seuranneet. Tai jos aliarvioidaan niin semmosille voi antaa "ympäri korvia" niinku meillä päin sanotaan ;)
Mielestäni tämän parin voittaja saa finaaleihin mukaansa todella ison henkisen pääoman mukaan. En sano että tässä olisi moraaliset finaalit, kaikki kunnia Happeen ja Erän suuntaan mutta ennakolta SPV-SSV -sarja on mielestäni kovempi ja vaativampi. SPV tuntuu olevan tosiaan ennakkosuosikki mutta Mikke on Mikke, Amulla riittää ässiä hihassa jne. Toki SPV on ehkä Koovee-sarjan myötä valmiimpi tiukkaan settiin. Yhtään peliä en nähnyt SSV-Oilers -sarjassa mutta tuntui että SSV pääsi siinä aika helpolla.
Kolme peliä ei riitä todellakaan, mutta SPV finaaleihin.
Jarkkis
19/03/2015
Fakta on se, että jos nimilistaa verrataan niin SSV menee jatkoon, JOS kaikki pelaajat olisivat uransa huipulla. Mutta kun se huippu on osalla jo useampia vuosia takana. Paljon nuoria jätkiä mukana jotka voi ratkaista puoleen ja toiseen. Olen aikaisempien kirjoittajien kanssa samaa mieltä, että jos ssv menee finaaliin niin se on spv oma vika. Sillä materiaalin tasaisuudella, mikä SPVllä on, se on pysäyttämätön. Se ei ole enää yhden ja puolen kentän varassa. Ratkaisija voi tulla mistä kentästä vain. Jos keskityt ottamaan Kosken pois, tulee jo Hankkio, Hankkion otat pois tulee Kiviranta, tulee Härkönen. Kun pelaat av niin jos otat kosken pois tehdään viivasta, jos viivan niin kuusela tekee. Ja jos et ota koskea pois, se tekee itse. SSV:llä ei taito eikä hermokontrolli riitä. Tätä asiaa olen monta vuotta sanonut, ja sanon vielä kerran. SPV peli ei ole kehittynyt mihinkään 3 vuoden aikana. Se on riittänyt (poislukien oilers sarja viime vuonna), ei ole tarvinnut ottaa muuta asetta. Se ei tarkoita etteikö jemmassa olisi tarpeen tullen uusia "Myrsykoira" -tyyppisiä ratkaisuja. Valtikka palaa Pohojammaalle otteluvoitoin 3-1 SSV:stä ja 3-0 Happeesta.
selitä
19/03/2015
Ihan näin keskustelun ulkopuolisena mietiskelen, että sekö tekee kommentoijasta keskenkasvuisen pennun, ettei kehu vastustajaa jollain palstalla? Johan on kehä kolmosella pinna kireällä.
Sami P.
19/03/2015
Toivottavasti SSV saa faneja liikkeelle, edes muutaman. Vuodesta toiseen kiertää ahkerasti se tytön näköinen poika, mutta ei oikein muut. Paljon on kritisoitu sitä että SSV fanit on tikkurilan shellillä kun ei mopoautoon riitä bensa. Toivottavasti tänä vuonna ihmiset saadaan liikkeelle, niin tänne pöndelle, kuin pasilaan. Se olisi suurta herkkua lajille. ps. Miksi hitossa Happee - Erä tulee telkusta kun väittäisin tämän toisen tarjoavan enemmän draamaa. Ai niin, pönden ulkopuolella se ei kiinosta koska SSV
S7
19/03/2015
Mitä mitä, ei mulla ole yhtään pinna kireellä, väittäisin että se on kireellä ihan muilla;-). Etenkin kun kommenttini viittaa aikaisempiin huuteluihin, mitä palstalla ollut, mitä et ulkopuolisena ilmeisesti ole lukenut...
SELITÄ
19/03/2015
Ai kehä 3 ulkopuolisena?
garlitos gitanos
19/03/2015
Stenfors puhaltaa spv:n nurin. Koskelle jää vain hame päälle.
Näin
19/03/2015
Tulos on taululla.
S7
19/03/2015
Etkös sä sanonut olevas keskustelun ulkopuolinen? Kauheesti tuntuu joillekin joku kehä merkkaavan, mysteeri mitä en ole ymmärtänyt. Toisille se tärkeempi kehä on se lähempi kehäI...
Polvivikanen
20/03/2015
Stenfors, stenfors, stenfors. Sitä täällä on hehkutettu. En tiedä miehestä mitään, mutta oli hauska kattoa kun Kohonen spurttasi sotaveteraanin polvella miehestä ohi ainakin 2 tai 3 kertaa - puhtaasti jalalla. Joko Kohonen ei ole niin last-season kuin pääkallokommenteista voisi ymmärtää, tai sitten Stenfors vois ottaa tuntumaa pururataan ens kesänä?

Kivilehtokin juoksi koko kentän solmuun paristi, kyllä Koponen jotain on osannut opettaa!
todellakin
20/03/2015
Polvivikanen, samoja ajatuksia kun peliä seurasin. Kivilehdon ajat sileällä satasella on parantuneet takuuvarmasti Nottajoella. Juoksee kuin nuoret pojat.
Gerbiili
20/03/2015
Koskelle hame päälle ja vaikka maskotiksi. Menee salibandyn uskottavuus muuten.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.