Liigat

Pääkalloennakko: SSV-Oilers – kipinät sinkoilevat jälleen Pasilassa ja Tapiolassa

04.03.
2015
16 Kommenttia
8
Liigat
SSV:n Mikael Järvi, jos kuka, on pudotuspelipelaaja. Saako Oilers "Metsurin" kuriin laillisin keinoin? Kuva: Salibandyliiga

SSV:n Mikael Järvi, jos kuka, on pudotuspelipelaaja. Saako Oilers ”Metsurin” kuriin laillisin keinoin? Kuva: Salibandyliiga

Runkosarjan neljänneksi loppukauden aikana hiipunut SSV ei päässyt valitsemaan vastustajaansa puolivälieriin, ja sille tippui syliin Esport Oilers-niminen arvoitus. Legendaarinen kaksikko on kohdannut pudotuspeleissä historian saatossa monta kertaa, ja tälläkin kertaa kutkuttavassa sarjassa voi tapahtua aivan mitä hyvänsä.

Lähtökohdat:

Viime kevään pronssimitalisti SSV porskutti alkukaudesta hyvin, mutta joulun jälkeen kone alkoi yskimään pahaenteisesti. Cupin finaalista joukkue onnistui vielä raapaisemaan jatkoaikavoiton, mutta sen jälkeiset seitsemän viimeistä runkosarjaottelua sujuivat mollivoittoisesti, ja Viikingit voitti niistä vain kaksi. Kauden kahdeksasta tappiosta peräti viisi on tullut kotona Pasilassa, ja neljästä viimeisestä kotipelistä SSV onnistui voittamaan vain yhden. Koti- ja vieraspelaamisella sekä matkustamisella tässä sarjassa ei tosin ole kovin suurta merkitystä, kun SSV:n vastustajana on viime kevään nelonen Oilers aivan naapurista.

Oilers lähti kauteen yhtenä ennakkosuosikeista, mutta runkosarjan pelaaminen heitteli laidasta laitaan yllättävän paljon. Päävalmentaja Teemu Variksen peräänkuuluttama muutosprosessi näkyi syksyllä, ja kymmenen ensimmäisen ottelun saalis oli vaatimattomat neljä voittoa. Kevättä kohti paketti on jämäköitynyt ja vire on nousujohteinen, mutta vaikka tulokset ovat parantuneet, Espoosta on silti kantautunut huhuja pelaajien ja valmennuksen kehnoista väleistä.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat puolivälierissä kaksi vuotta sitten. Silloin SSV eteni välieriin dramaattisella viidennen ottelun jatkoaikamaalilla, joka syntyi espoolaisia kuohuttaneen jäähyn aikana. Viime keväänä SSV kaatoi Oilersin pronssiottelussa 8-5, mutta tämän kauden runkosarjassa Oilers oli voittamaton este Viikingeille. Lähtökohdat sarjaan ovat siis äärimmäisen tasaväkiset.

Knopit:

Vaikka Varis on hehkuttanut maalivahtikaksikkoaan sarjan parhaaksi useaan otteeseen, fakta on se, että Oilers päästi seitsemänneksi eniten maaleja (153) runkosarjassa ja reilusti enemmän kuin kaikki kärkijoukkueet. Puolustuspelin täytyy tiivistyä kevään tärkeimpinä hetkinä.

SSV:n Mikael Järvi on tehnyt yhtä monta pistettä (254) pudotuspeleissä kuin Oilersin 13 parasta playoff-pistemiestä yhteensä. Osoitus “Metsurin” voittajaluonteesta nähtiin taas cup-finaalin päätöserässä, ja mies jättää kaiken kentälle myös tänä keväänä.

Taistelupari:

Maalivahdin sanotaan olevan puoli joukkuetta, ja tässä sarjassa nähdään mielenkiintoinen asetelma. SSV:n Santtu Strandberg on täyttänyt Henri Toivoniemen jättämät saappaat erinomaisesti, mutta nyt alkavat taas erilaiset pelit ja odotukset kasvavat. Maajoukkuevahti ja MM-hopeamitalisti Tomi Ikosen kausi on taasen ollut ailahteleva, ja viime kevään vireen olisi nyt löydyttävä uudestaan. Oilersilla on heittää tarvittaessa kehiin myös kylmäpäinen Joonas Kaltiainen, jos Ikoselle koppi ei tartu.

Kommentit:

– Mielenkiintoinen vastustaja, Oilersin kanssa on aina ollut tiukkoja pelejä ja itse ainakin mielelläni kohtaan juuri Oilersin. Syksyllä pelasimme hyvän pätkän, ja nuoret ovat päässeet pelaamaan aiempia kausia enemmän. Cupin finaalin jälkeen meillä oli suvantovaihe, mutta ensi viikolla pelin pitäisi olla kuosissa. Pelaajissa on aistinut sellaista keskittyneisyyttä, joita nämä pelit vaativatkin, SSV-valmentaja Mika Ahonen tuumi pudotuspeli-infossa maanantaina.
– Ehdottomasti meille paras vastustaja niistä, jotka siellä kärjessä olivat. Suomen menestynein valmentaja on organisoinut pallollisen ja pallottoman pelin aivan omalle tasolleen, joten tämä on iso haaste. Meidän runkosarjamme oli nousujohteinen, ja juuri nyt pelaamme parasta peliämme tällä kaudella, Oilersin päävalmentaja Teemu Varis jatkoi.

Kauden aiemmat kohtaamiset:

8.11.2014 SSV-Oilers 2-4
10.2.2015 Oilers-SSV 7-7

Näin pelataan:

Pe 6.3.2015 18:30 SSV-Oilers Pasilan LH
Su 8.3.2015 17:00 Oilers-SSV Tapiolan UH
Ke 11.3.2015 18:30 SSV-Oilers Pasilan LH
Pe 13.3.2015 18:30 Oilers-SSV Tapiolan UH (tarvittaessa)
Su 15.3.2015 17:00 SSV-Oilers Pasilan LH (tarvittaessa)

Kumpi voittaa?

Tämä pari on todella vaikea veikattava. Viiden ottelun sarja on hyvin todennäköinen, ja vaaka voi kallistua kumpaan suuntaan tahansa. Uskotaan SSV:n kokemuksen olevan valttia ratkaisuhetkillä, joten Oilersin kausi päättyy tappioon niukasti voitoin 3-2.

Muuta:
Oilersin fiilistelyvideo sarjan alla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Tärkeät pelit
04/03/2015
Tässä sarjassa ratkaistaan pronssimitalijoukkue!
turkulainen
04/03/2015
Olen aivan varma, että SSV vie tämän sarjan kokemuksella. Oilers on myös liian ailahteleva. Voitot voivat olla 3-1, 3-2 tai 3-0, mutta espoolaisten kausi päättyy.
Pitää alkaa hakea parhaita kertoimia tuolle. Tuskin kauhean hyviä löytyy?
Seuraaja
04/03/2015
Kova on usko metsuria kohtaan kirjoittajalla.
Väitän että nuoremmat pelaajat molemmissa joukkueissa ovat ratkaisijoita tässä sarjassa kuten viime aikoina on jo nähty.
fyt
04/03/2015
voipi olla että se ssv:n materiaalin kapeus tulee tässä sarjassa esille. ainakin runkosarjan lopulla heillä oli vaikeuksia saada edes kolmea täyttä kentällistä peleihin ja niihin joihin sai, kolmonen oli täynnä junnuja, joista kaikki eivät vielä ole valmiita liigatasolle. loukkaantumistilanteesta en tosin tiedä, mutta vähän on kutina ettei materiaali tule riittämään
Kapteenien kapteeni
04/03/2015
Eiköhän se ole #82 joka heiluttaa tahtipuikkoa katkaisupelin ratkaisuhetkillä. Niinkuin aina ennenkin.
Hooligan
04/03/2015
Pleijari-Syltty hoitaa (Y)
S7
05/03/2015
Seuraaja: en nyt ite nähnyt tossa mitään ihmeellistä "uskoa" Järveä kohtaan, kirjoittaja laittoi vaan faktat pöytään!
Seuraaja
05/03/2015
Olen ihmetellyt miksi metsuri on nostettu ainoaksi tähdeksi Viikingeillä vaikka hän ei mahdu edes maajoukkueeseen.
Tuntuu että edellisten kausien meriitit merkitsee enemmän, tosin tämän kauden tilastot on hävitetty liigan sivuilta..
Parempia esimerkkejä nuorille olisi esim. Laaksonen, Kailiala, Helenius, Stenfors ja Lax
S7
05/03/2015
Arvatkaas, kuka on tehnyt urallaan 254 play off -pistettä kun tilaston kakkosella on 155? Toi kysymys oli salibandy liigan osalta heitetty!

Joitain jaksaa metsuri ärsyttää, no ei voi mitään. Mä kyllä väitän, että harvassa on paremmat esimerkit nuorille! Metsurin työmoraali ja joukkuepelaaminen on vertaansa vailla. Ja Mikke Järven leirit vetää jengiä ja voit seuraaja varmaan arvata diggaako junnut noista leireistä;-) Se hienoa, että on näitä legendoja, jotka pelaavat pitkää. vertaa Jagr NHL:ssä. Ja hienoa, että osa säbäväestä osaa arvostaa legendoja, esim, Tommy Koponen laittoi aika hyvän ja osuvan twiitin Järven 700.pisteestä!
JZ
05/03/2015
Oilersin kannalta olis kyllä oleellista, että Ikonen kasaisi itsensä ja löytäisi menneiden pleijareiden jumalmoodinsa. En jaksa uskoa, että Kaltiaisesta on vielä tuohon paikkaan, on kuitenkin vähän eri asia kantaa vastuuta pudotuspeleissä kuin olla se nuori yllättäjä runkosarjan peleissä.
mm
05/03/2015
ISO PELAAJA-raikamo ratkasee tämän sarjan ssv:lle...
Gandalf
06/03/2015
Niin kauan kuin Oilerssia hallitsee ylimielisten ja liian heikosti treenaavien stara-pelailijoiden klikki, joka asenteensa korjaamisen sijaan mieluummin kiukuttelee vaatimustason nostoa yrittävälle koutsille, tuo jengi ei tule voittamaan yhtään mitään, koskaan.

Ja se on aivan oikein.
Espoo
06/03/2015
Höpöhöpö Gandalf, päivitä tietosi, ehkä kaksi vuotta sitten oli harjoittelussa parannettavaa.. Nyt on kyllä harjoiteltu riittävästi.
Kateelliset koirat hakkukkuvat mutta karavaani kulkee eteenpäin.

Pasilassa nähdään tänään taistelevat öljymiehet, toivotaan reilua peliä ja onnea myös Viikingeille!
lers-i
06/03/2015
Nooh enpä tiedä espoo, aika lailla on kuulunut tällä kaudella kautta rantain juoruja että joukkueessa on huono ilmapiiri variksen takia. tai tarkemmin hänen vaativuutensa takia. eikä tuo esiintyminen kentällä ole tätä vaikutelmaa ainakaan heikentänyt.

toivotaan kuitenkin että oon väärässä ja kaartisella, pfiznerillä ja kumppaneilla kerrankin kestäis kasetti leviämättä.
S7
06/03/2015
"Kateelliset koirat hakkukkuvat mutta karavaani kulkee eteenpäin."

Viikkari-kannattajana allekirjoitan tämän täysin! Meitä nyt on haukuttu ja paljon, mutta karavaani on kulkenut ja hyvin...
fyt
06/03/2015
MITÄ!! Onko viikkareilla muka kannattajiakin?? Muita kun se yksi Pahtela...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.