Pääkalloennakko: Steelers-SB Welhot – kestääkö teräs savolaisen viekkauden?

Onnistuuko Welhot horjuttamaan Steelersin pelinrakentelua? Arkistokuva: Jari Turunen.

Onnistuuko Welhot horjuttamaan Steelersin pelinrakentelua? Arkistokuva: Jari Turunen.
Onnistuuko Welhot horjuttamaan Steelersin pelinrakentelua? Arkistokuva: Jari Turunen.

Hämeenlinnan Steelers kohtaa miesten Divarin välierissä kuopiolaisen SB Welhot. Steelers oli avauskierroksella todella kovilla Wirmoa vastaan ja Welhot onnistui yllättämään LaSBin.

Lähtökohdat:
Steelersillä on allaan henkistä vahvuutta ulosmitannut puolivälieräsarja. SBS Wirmo laittoi sen todella tiukoille ja liiganousijasuosikki numero yksi väänsi itsensä välieriin vasta ratkaisevan ottelun jatkoajalla. Steelersin joukkueesta löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta, mutta eritoten playoff-karkeloissa on onnistunut Nico Jonaeson, joka johtaa pistepörssiä kolmessa ottelussa tehtyjen 4+7 -tehojen myötä ylivoimaisesti.

Welhoja ei moni varmasti osannut olettaa jatkoon sarjasta LaSBia vastaan. Eikä ihme, olivathan lammilaiset pelanneet vakuuttavan runkosarjan, toisin kuin vuoristoratamaisesti kauden läpi vienyt Welhot. Welhot ei onnistunut runkosarjassa saamaan yhtenäistä linjaa pelaamiselleen, eikä uuden valmentajan, Jani Lipsasen, uskottu olevan oikea henkilö luotsaamaan kuopiolaisten liigahaaveiden toteutumista. Tärkeiden pelien alkaessa Welhot kuitenkin näytti, että kanttia löytyy, eikä se ole tähänkään sarjaan lähdettäessä mikään täydellinen altavastaaja.

Tässä välieräparissa toisessa päädyssä on tälle tasolle huikeita pelimiehiä vilisevä hämeenlinnalaisryhmä, jota ei runkosarjassa tuntunut pystyvän pysäyttämään juuri kukaan. Tulivoimaa on äärettömän paljon jokaisessa kolmessa kentällisessä. Vastaavasti toisessa päädyssä majailee viekas ja ovela, erittäin aktiivinen kuopiolaisjoukkue, jota on helppo aliarvioida, koska hyvän ja huonon päivän ero on todella suuri. Silloin, kun omaa pelikirjaa suoritetaan hyvin, se on kuitenkin tämän sarjan kollektiivisesti parhaita joukkueita.

Knopit:
Kauden aiemmissa kohtaamisissa avauserät ovat olleet kummaltakin joukkueelta kertaalleen katastrofaalisia. Kuopiossa Welhot johti jo 14 minuutin kohdalla 5-0 ja vastaavasti Hämeenlinnassa tilanne oli Steelersin hyväksi ensimmäisen kolmanneksen jälkeen 5-1. Kummassakin pelissä tilanne tasoittui ottelun edetessä selkeästi, mutta vastaaviin nukahduksiin ei varmasti ole enää välierissä varaa kummallakaan joukkueella.

Taistelupari:
Tässä parissa nostettakoon esille yksittäisten pelaajien sijaan ne kuuluisat valmentajien pelikirjat. Steelersiltä löytyy taitoa ja viekkautta nimenomaan hyökkäyspäästä, eikä Welhojen pakkikalusto ole mikään sarjan puolustusorientoitunein. Steelersillä on siis varmasti tilaa hääriä hyökkäyspäässä paremmin kuin matalalla kyykkinyttä Wirmoa vastaan. Toisaalta, Welhot luottaa aktiiviseen pelitapaan ja antanee painetta Steelers-puolustukselle, jossa hämeenlinnalaisilla ei ole niitä kaikkein samettisimpia kätösiä.

Toisin sanoen, mikäli Welhot vie karvauksensa ylipelaamisen ja säntäilyn puolelle, mihin se on monesti kaudella sortunut, on se todellisessa nesteessä Steelersin toimittaessa palloa hyökkäyspäähän, jossa suoraviivaisuutta ja tulivoimaa piisaa. Jos Welhot taas pystyy fiksusti aktiivisuudellaan horjuttamaan Steelers-puolustuksen pelinavaamista, on sillä sauma saada peliväline valtansa alle, muodostaa tekopaikkoja ja viedä peliä, sillä pallollisen osaamisen puolesta sillä on siihen täydet eväät.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
31.1.2015 SB Welhot-Steelers 9-8
15.11.2014 Steelers-SB Welhot 9-5

Näin pelataan:
21.3.2015 klo 17:00 Steelers-SB Welhot Elenia Areena
22.3.2015 klo 18:00 SB Welhot-Steelers Kuopio-halli
24.3.2015 klo 18:30 Steelers-SB Welhot Elenia Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Welhot voittaa kotonaan, muttei onnistu kaappaamaan vierasyllätystä. Steelers jatkaa finaaleihin voitoin 2-1.

11 comments

  1. Nyt avaa etusivun ingressi riittävän paljon juttua! (taitaa olla pikku lapsus tapahtunut siinä..)

  2. On muuten hieno päivä huomenna Elenialla . Kantsii tulla paikalle. Katsomoissa pehmeet penkitkin niin ei hierry herrain pakarat ku jännitystä seuraa.

  3. Elenia on kyllä huikee halli, steelerssin peleissä en oo kyllä käynyt, EFT-turnauksessa tuli käväistyä tsekkaamassa. Tommosia halleja lisää, kunnon turva-alueet yms. muut herkut. Hyvä Hämeenlinna

  4. Khyl. Olipahan taas tännään huikea ottelu. Steelersiltä puuttui kokoonpanosta Jere Kemppainen, Sami Ruotsalainen, Tuomas Mikkola, Janne Ijäs, Iiro Nurminen. Joukkueessa ollut kuume aalto. Sami Saarinen ja Mico Pihlajinen pelasivat puolustajan paikalla.

  5. Hei Junnu #8 – Kiva että seurasit ottelua. Mutta – Micohan on pakki normistikin : )

  6. Okei. On varmaan sitten mennyt jotenkin ohi:D Pelipaikat hukassa. No sattuuhan sitä:D

  7. Petyin aika pahasti, lauantai ja pudotuspelit, eikä Elenialle ollut eksynyt kuin hieman yli 500 silmäparia.

  8. Samaa ihmettelin itekin??? A-SM kiekon finaali pelikin oli sunnuntaina. Joten sekään ei verottanut porukkaa.

  9. No huomenna varmasti on enemmän porukkaa. Steelers tulee kiukulla. Ja haluaa pelata paremman pelin kuin eilen. Luotto on kova että D1varin finaaliin mennään!