Liigat

Peliveljien konkaripuolustaja ei tyydy välieräpaikkaan: ”Me seisomme ihan liikaa”

10.03.
2015
1 Kommentti
8
Liigat
Juha Kivilehto riensi haastattelusta haastatteluun erätaukoja myöten. Kuva: Juha Käenmäki.

Juha Kivilehto riensi haastattelusta haastatteluun erätaukoja myöten. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV:n puolustaja Juha Kivilehto ehti vaihtaa muutaman sanan Pääkallo.fi-toimituksen kanssa välieräpaikan varmistuttua 12-5 -voitolla Kooveesta. Kivilehdon mukaan ensimmäiseen erään tultiin liiankin kovalla energialla.

– Ryminällä aloitettiin, mutta en tiedä mentiinkö liiankin kovaa, kun alettiin ajaa vähän ohi tilanteista. Meillä oli ensimmäisessä erässä jo hyvin paikkoja, mutta pallollinen peli meni turhaksi siirtelyksi. Näissä peleissä pitäisi vain rankoa, kun on paikka, Kivilehto summasi.

Erinomaiseen vireeseen äitynyt Kivilehto totesi, että SPV oli yksinkertaisesti parempi joukkue, minkä vuoksi sarja meni 3-0.

– Kaverilla ratkaisuvoimaa löytyi lähinnä yhdeltä kentältä, kun meillä onnistumiset jakautuivat laajemmin.

Kivilehdolta löytyi myös kritiikkiä omilleen ja tunnustusta Kooveelle.

– Jos halutaan pitkälle mennä, niin paremmin pitää pelata. Meillä meni joka matsissa puoli peliä ennen kuin päästiin pelin rytmiin kiinni. Koovee laittoi hyvin, mutta varsin yksinkertaisella tavalla meidän pelin sekaisin, eikä heidän tarvinnut siinä edes muuttaa asioita hirveästi sarjan aikana, Kivilehto totesi Pääkallo.fi:lle.

Mitkä sitten ovat nuo asiat, joita SPV:n pitää välieriin petrata?

– Me seisomme ihan liikaa. Kun meidän vahvuus kerran on se, että ollaan kovassa kunnossa, niin sen pitää myös näkyä. Liikettä pitää saada paljon enemmän niin pallottomana kuin pallollisena.

Kivilehto itse teki tänään tehot 3+1 ja oli kentän kuningas pokaten myös ottelun parhaan pelaajan palkinnon. SPV-puolustaja olikin omaan iltapuhteeseensa varsin tyytyväinen.

– Viimeksi taisin vastaavat tehot playoffeissa tehdä finaaleissa sillä kaudella, jonka päätteeksi lähdin Ruotsiin. Tämän sarjan paras peli omalta osalta ehdottomasti, mutta vielä siinäkin löytyy viilattavaa. Pelipaikka on vaihtunut oikealta vasemmalle ja se näyttää ottavan aikansa, ennen kuin siihen täysin sopeutuu, Kivilehto sanaili.

SPV:n viisikkojen kemiat tuntuivat tänään toimivan ja peli soljui mukavasti yhteen jokaisella kentällisellä. Sitä on lajiharjoitusten sijaan hiottu muulla tavalla puolivälieräsarjan aikana.

– Ei olla tämän sarjan aikana treenattu kertaakaan salissa, mutta paljon ollaan katsottu videoita ja puhuttu kenttien kesken. Meidän kenttä nyt on vajaat pari kuukautta saanut pelata yhdessä ja tiedetään mitä kukin tekee. Puolustamiseen meillä on tietyt peruskaavat, mutta pallollisen pelin suhteen luotetaan meidän omaan luovuuteen ja taitotasoon enemmän. Palloa vaan tyhjään tilaan ja liikkeeseen niin tapahtuu hyviä asioita, konkaripuolustaja summasi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
fani
11/03/2015
Huikea peli Juhikselta!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.