Video: Puolivälieräpommi Ruotsista – suomalaisten värittämä joukkue pudotti mestarisuosikin

FC helsingborgin kapteeni Jani Kukkola tuuletti villisti viidennen puolivälierän jatkoaikavoittoa. Kuudennessa ottelussa Helsingborg vei voiton luvuin 6-2. Kuva: perwiklund.se
FC Helsingborgin kapteeni Jani Kukkola tuuletti villisti viidennen puolivälierän jatkoaikavoittoa. Kuudennessa ottelussa Helsingborg vei voiton luvuin 6-2. Kuva: perwiklund.se

FC Helsingborg pudotti melkoisen pommin Ruotsin Superliigan puolivälierissä, kun se kaatoi runkosarjan voittaneen Pixbon otteluvoitoin 2-4. Kolmen suomalaispelaajan tähdittämä Helsingborg lähti puolivälieriin runkosarjan sijalta seitsemän.

Tiistai-iltana pelattu ratkaiseva ottelu päättyi Helsingborgin 6-2-kotivoittoon. Joukkue taisteli kolme ensimmäistä voittoa jatkoajalla. Suomalaisista Mika Moilanen naulasi ottelussa tehopisteet 1+2.

Sarjan erikoisuutena voi pitää sitä, että muut paitsi tämä viimeinen ottelu päättyivät vierasvoittoihin. Viimeistä ottelua seurasi kaikkiaan 1861 katsojaa. Välieräpaikka on Helsingborgin seurahistorian ensimmäinen.

Laitahyökkääjänä pelaava Moilanen nakutti kuuteen puolivälieräpeliin tehot 4+4. Sentterinä viihtyvä Jani Kukkola tehoili 2+3 ja Asser Jääskeläinen osui pakin paikalta kertaalleen ja syötti kaksi osumaa.

Helsingborg kohtaa välierissä Linköpingin, joka vei oman puolivälieräsarjansa voitoin 4-0. Kolmas välieräjoukkue on Tero Tiitun edustama hallitseva mestari Falun. Falun saa vastaansa joko Mullsjön tai Växjön. Joukkueet kohtaavat seitsemännessä ottelussa ensi perjantaina.

6 comments

  1. Päädyissä oli vielä tyhjiä paikkoja. Vai onko ne peruspulliaiselta suljettu, kun ei ole suojaverkkoja?

  2. Helsingborg areenaan mahtuu 4700 katsojaa, joten eihän tuo ollut edes puolillaan ja siksi varmasti toinen päätykatsomo suljettu. Mutta mennäänkös Ruotsissa tenniskaaviolla pudotuspelit vai kohtaako kuitenkin runkosarjan kakkonen Falun Helsingborgin ja Linköping sitten voittajan parista Mullsjö-Växjö?

  3. Kuka on kevään kupliva virvoite?
    a) Coca Cola
    b) Pepsi Cola
    c) Kuk Cola

    [anteeksi]

  4. Östholm siellä ottanut pari miikkaa vaihteeksi. Onhan se kova jätkä kun on pallo lavassa mutta ihme lönköttelijä muuten.

  5. Eksyin paikalle puolivahingossa kun olin paikkakunnalla ja kuulin pelistä FCH:n joukkuessa pelaavalta kolleegalta. Olipa hieno tunnelma pelissä. Ja areenahan on puitteiltaan huikea, esim. ei taida olla yhtä hyviä videoscreenejä Suomessa edes jäähalleissa.