Liigat

Raumalla jaettiin pistepotti – OLS nousi runkosarjan seitsemänneksi

01.03.
2015
0 Kommenttia
3
Liigat
Jani Lehtoniemi iski neljä maalia OLS:n verkkoon, kun SalBa ja OLS tasasivat pisteet maalein 7-7. Kuva: Elmeri Elo

Jani Lehtoniemi iski neljä maalia OLS:n verkkoon, kun SalBa ja OLS tasasivat pisteet maalein 7-7. Kuva: Elmeri Elo

Raumalla nähtiin sunnuntaina kahden ottelujaan Salibandyliigan jatkopeleissä jatkavan joukkueen kohtaaminen, kun pudotuspeleihin kahdeksannelta sijalta yltänyt OLS ja karsintasarjaan jumbosijalta lähtevä SalBa tasasivat pisteet maalein 7-7 (3-3, 2-2, 2-2, 0-0).

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu oli kauttaaltaan tasainen, mistä kertovat sekä erien lopputulokset, että maalivahtien torjunnat. SalBan Joni Kallioniemelle kertyi yhteensä 22 ja OLSin Ville Mestarille 26 torjuntaa. Vaikka Raumalla nähtiinkin paljon maaleja, olivat molemmat maalivahdit erittäin hyvässä vireessä. Joukkueet kävivät käytännössä vuoron perään kokeilemassa onneaan. Kumpikaan joukkue ei pelannut huonosti, joskaan kumpikaan ei loistanutkaan.

Ottelun hahmo?
Ottelun hahmoksi nousi neljä osumaa viimeistellyt SalBa-hyökkääjä Jani Lehtoniemi. Nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva uusikaupunkilaiskasvatti on ollut läpi kauden SalBan kantavia voimia ja on noussut kauden aikana jo joukkueen ykkösketjun laitaan. Lehtoniemi muodostaa vaarallisen tutkaparin yhdessä Janne Hyvösen kanssa. OLS:lta tehokkaalla pelipäällä oli tehot 2+1 viimeistellyt Tatu Kiipeli.

Ottelun puheenaihe?
SalBa olisi voinut vielä teoriassa pudottaa oululaiset Salibandyliigan pudotuspeleistä, mutta se olisi vaatinut kymmenen maalin eron sunnuntaisessa ottelussa. Sitä ei nähty ja näin OLS jatkaa pudotuspeleihin ja raumalaiset suuntaavat playouteihin, jossa vastustajaksi osui Josba.

Tilastohuomiot:
SalBa: Jani Lehtoniemi 4+0, Janne Hyvönen 1+3, Joni Peltola 1+2, Juhani Niemi 1+0, Niklas Horn 0+1
OLS: Tatu Kiipeli 2+1, Niko Kvist 1+1, Petro Raution 1+1, Petri Rantala 1+0, Mikko Saarnio 1+0, Matias Tiira 1+0, Arttu Hakala 0+1, Jukka Kinnunen 0+1, Olli Kinnunen 0+1, Petri Niemelä 0+1

Päivän muut ottelut:
SPV-NST 9-7

Linkit:
SalBan raportti
Elmeri Elon ottelukuvat
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Marko Östman

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.