Maajoukkueet

Ruotsin päävalmentaja huolissaan – puolet MM-kisajoukkueen pelaajista pullahti ulos pudotuspeleistä

10.03.
2015
3 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Pixbo voitti Ruotsin Superliigan runkosarjan. AIK:n, Storvretan ja Granlon jäivät pudotuspelien ulkopuolella. Näissä kolmessa joukkueessa pelaa kaikkiaan yhdeksän Ruotsin maajoukkuepelaajaa. Kuva: Per Wiklund.se

Pixbo voitti Ruotsin Superliigan runkosarjan. AIK:n, Storvretan ja Granlo jäivät pudotuspelien ulkopuolella. Näissä kolmessa joukkueessa pelaa kaikkiaan yhdeksän Ruotsin maajoukkuepelaajaa. Kuva: Per Wiklund.se

Ruotsin Superliigan runkosarja pelattiin päätökseen menneenä viikonloppuna. Kestomenestyjä Storvretan jääminen pudotuspelien ulkopuolella oli iso shokki myös Ruotsin maajoukkueen kannalta. Tällä kaudella iso liuta Ruotsin maajoukkuepelaajia puuttuu Superliigan ratkaisuotteluista.

Patrik Åman (AIK), Robin Nilsbert (Granlo), Mattias Samuelsson (Storvreta), Rasmus Sundstedt (Storvreta), Henrik Stenebrg (Storvreta), Joel Kanebjörk (AIK), Karl-Johan Iraeus (AIK), Alexander Rudd (Storvreta) ja Johan Samuelsson (Granlo). Siinä lista joulukuussa maailmanmestaruuden voittaneista pelaajista, joiden joukkueet eivät yltäneet Superliigan pudotuspeleihin.

Mukana on ykkösvahti, kaikki neljä sentteriä, MM-finaalin ratkaissut pelaaja ja kolme nimekästä puolustajaa. Kaikkiaan yhdeksän MM-pelaajaa kahdestakymmenestä. Myöskään Kim Nilsson ei esiinnyt Ruotsin pudotuspeleissä, koska pelaa Sveitsissä. Yhdeksän maajoukkuepelaajan aikainen kesäloma on saanut luonnollisesti myös maajoukkueen päävalmentajan Jan-Erik Vaaraan huolestumaan.

– Se, että noin moni tuon tason pelaaja missaa Ruotsin pudotuspelit ei ole tietenkään hyvä asia, koska seuraavat maaottelut ovat kuuden viikon kuluttua. Samalla käynnistyy vuoden 2016 MM-kisojen kisaprojekti ja tämä on luonnollisesti pientä takapakkia heille, jos he mielivät seuraavaan kisajoukkueeseen. Täytyy miettiä kuinka paljon tämä kuuden viikon ajanjakso vaikuttaa ja kuinka heidän pitäisi harjoitella sinä aikana. Toisaalta se on heille takaisku, mutta antaa taas sitten muille pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan, kommentoi Vaara Innebandymagazinetille.

Ruotsin Superliigan puolivälierissä nähdään neljä suomalaispelaajaa. Jani Kukkolan, Mika Moilasen ja Asser Jääskeläisen edustama Helsingborg haastaa runkosarjan voittaneen Pixbon. Tero Tiitun Falun oli runkosarjan kakkonen ja kohtaa kuudenneksi sijoittuneen Siriuksen.

Superliigan runkosarjan pistepörssin vei Siriuksen Billy Nilsson pistein 34+24=58. Tehokkain suomalainen oli Jani Kukkola tehopistein 12+26=38.

Puolivälieräparit:(suluissa runkosarjan sijoitus)
(1) Pixbo Wallenstam-(7)Helsingborg
(2)Falun-(6)Sirius
(3)Linköping-(8)Warberg
(4)Mullsjö-(5)Växjö

Innebandymagazinetin artikkeli

Aiheesta lisää:
Shokki Ruotsissa – suomalaislegenda ja mestarisuosikki ulos pudotuspeleistä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
S7
10/03/2015
Billy sitten hoiteli pistepörssin ja falunissa joutui useasti imemään tuppea:-). Jos noin moni maju jätkä plaijareiden ulkopuolella, niin näköjään ruotti vois tulla kahella jengillä mm-kisoihin:-D
ZoneFamily
11/03/2015
Finaalia Pixbo-Falun voidaan jo ruveta valmistelemaan. Muiden mestaruusmahdollisuuksiin en usko. Zonen miehenä toivon tietysti Pixbon mestaruutta,ihan tietysti myös vaihtelun vuoksi.
SP
11/03/2015
S7, pelkäänpä pahaa, että jos tulisivat kolmella joukkueella, niin vieläkin saattaisi jäädä mitalit länsinaapuriin. Mutta kyllähän tuo tietty jotain kertoo, että aika samoilla nimillä Ruotsikin on mennyt ja voi kysyä, että pelaako sielläkin osa jo nimellä ja vanhoilla meriiteillä. Valmennuskin on jo jonkin aikaa pörrännyt kuvioissa ja tietysti näytöt on aika kovia, mutta jossain kohdassa pitää varmaan sielläkin tehdä jotain uudistusta.

Falun tuossa on vahvoilla, mutta hyvää tekisi, jos tulisi joku yllättäjä. Vaikka sitten zone-kerhosta Helsingborg.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.