Liigat

Ruotsin päävalmentaja vieraili Suomessa – tämä asia tulee suomalaisilla liigapelaajilla selkäytimestä

27.03.
2015
2 Kommenttia
20
Liigat
Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsin miesten maajoukkueen päävalmentaja Jan-Erik Vaara vieraili viime viikolla Suomessa. Pääkallo.fi kävi pikaisesti jututtamassa Vaaraa. Vastaukset kysymyksiin tulivat mukavasti suomeksi – ruotsinsuomalaisella aksentilla.

Vaara oli reissussa apuvalmentaja Ulf Hallstenssonin kanssa. Duo kävi seuraamassa kaksi Happeen ja Erän välistä välieräkamppailua ja yhden SSV–SPV-välierän. Ruotsin valmentajat olivat ensimmäistä kertaa katsomassa pelejä Suomessa.

Jan-Erik Vaara, miksi päätitte tulla nyt Suomeen katsomaan pelejä?
– Meidän valmennustiimi katsoo niin paljon otteluita Ruotsissa, että tulee verta silmistä. On mukava tehdä ja nähdä muuta, hakea vähän inspiraatiota ja energiaa muualta. Teemme vertailua meidän ja teidän liigojen välillä. Mietimme mitä hyviä asioita täällä on, jotta voimme ottaa niitä sitten mukaan, Vaara vastasi ja jatkoi:

– Ruotsissa jokainen ottelu on tavallaan samanlainen. Tietenkin paljon asioita on samanlaisia täällä, mutta on täällä vähän erilaistakin peliä.

Pääkallo.fi jututti Vaaraa Energia Areenalla viime lauantaina toisen Erä-Happee-välierän erätauolla, joten Ruotsin luotsi oli ehtinyt nähdä jo lähes täydet kolme Salibandyliigan pudotuspelikamppailua.

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Miltä pelit ovat näyttäneet?
– Täällä panostetaan kovasti hyökkäyspeliin, vastahyökkäyksiin ja pelinkääntöihin. Niihin (kääntöihin) lähdetään kyllä kovemmin ja aikaisemmin kuin meillä, käännöt tulevat enemmän suoraan selkäytimestä. Enemmän mennään myös suoraan maalia kohti. Ruotsissa vähän pelaillaan kaukalon reunoilla ja katsellaan ja mietitään. Se laskee pelin vauhtia. Sen takia tämä Suomen peli on mukavampaa katsella, tapahtuu enemmän.

Miten vertaat Salibandyliigan ja Superliigan fyysisyyttä?
– Torstain ottelu (SSV–SPV) oli erittäin fyysinen. Nyt (Erä-Happee) ei ole niin fyysinen. SSV:n ja SPV:n ottelu oli rankka ja kova, melkein kovempi kuin meidän liigassa. Mutta yleisesti melko samalla tasolla ollaan.

Missä asioissa täällä Suomessa ollaan Superliigaa perässä?
– En nyt viitsi sanoa liian paljon, mutta vähän se on se, että tekniikan keskimääräinen taso on matalampi Suomessa. Se on johtuu osittain siitä, että täällä käytetään vauhtia enemmän, Vaara muotoili korrektisti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Api
27/03/2015
Mitä sä tänne tuut kukkoilemaan? Ferguson saatara.. ;)
Kekki
28/03/2015
Osoittaa vaaran järki mieheksi. Niin monta superligan peliä nähneenä, haistelemaan mitä muualla tehdään. Pidä silmät auki ja ole valmis muokkaamaan pelikirjaasi, mikäli näet toimivia juttuja. Ruotsi pyrkii varmaan kääntämään peliä nopeammin seuraavassa tapahtumassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.