Liigat

Seinäjoella kuuma ex-finalistien avauskohtaaminen – SSV suli totaalisesti

19.03.
2015
3 Kommenttia
1
Liigat
Juha Kivilehto pelaa elämänsä kevättä. Kuva: Juha Käenmäki.

Juha Kivilehto pelaa elämänsä kevättä. Kuva: Juha Käenmäki.

Seinäjoen Peliveljet ja SSV iskivät Seinäjoen Urheilutalolla yhteen kovalla rytinällä miesten Salibandyliigan välieräottelussa. SPV oli lopulta parempi lukemin 9-7 (2-2, 4-5, 3-0).

Mihin ottelu ratkesi?
SSV aloitti hurjalla ryminällä, mutta ote alkoi siirtyä isännille ensimmäisen erän edetessä. Toisen erän alussa SPV oli aivan unessa ja SSV jopa namutteli kotijoukkueen puolustuksen kustannuksella. Toisen erän puolivälin jälkeen SPV runnoi väkisin maalin päähän ja naulattuaan viimeisen erän 3-0, oli voitto seinäjokelaisten. SPV:n hurmosvaihe toisen erän loppupuoliskolla oli käännekohta ja he saivat paketin pysymään paremmin kasassa kolmannessa erässä. Yksittäisenä suorituksena Juha Kivilehdon upea laitanousu ja talletus takakulmaan katkaisi SSV:n selkärangan pari minuuttia ennen loppua.

Ottelun hahmo?
Juha Kivilehto pelaa kyllä elämänsä kevättä. Tupla-lätkä selässään mies kirmaa kentällä kuin villivarsa ja ehtii joka paikkaan. Rytmittää, rakentaa ja ohjaa SPV:n ykkösviisikon peliä ja on nyt se johtaja, jonka SPV on Tatu Väänäsen lähdön jälkeen tarvinnut.

SSV:ltä on pakko mainita Juho Järvinen. Hattutempullaan hän näytti jälleen kerran olevansa yksi tämän valtakunnan parhaista maalintekijöistä.

Ottelun puheenaihe?
Harvoin tapahtuu tällaista sulamista suurelle ja mahtavalle SSV:lle. Neljän maalin johto ja suvereeni pelaaminen valui hukkaan kuin tiimalasin hiekka, sillä SSV onnistui ensimmäisen 30 minuutin aikana maalinteossa seitsemän kertaa, eikä sen jälkeen enää kertaakaan.

Sen lisäksi tunnetta riitti. Seinäjokelaisyleisö eli rajusti mukana, kun kovia pommeja jaettiin läpi ottelun. Toisen erän lopussa käytiin jo melkoinen kalabaliikki ja kolmannen erän lopussa nähtiin jos jonkinlaisia kahnauksia, joista päällimmäisenä ottelun lopussa sattunut Lauri Stenforsin loukkaantuminen.

Erikoista:
16 maalia on SPV:n ja SSV:n välisessä pudotuspeliottelussa todella paljon. niin on käynyt vain kahdesti aiemmin, keväiden 2011 ja -12 finaalisarjoissa. Kumpikin päävalmentaja olikin pelin jälkeen melko tyytymätön päästettyjen maalien määrään.

Kommentit:
– Yksi erikoisimmista SSV:tä vastaan pelatuista peleistä. Numerot kertovat paljon. Kokonaisuutena tuohon vuoristorataan ei voi koutsina olla tyytyväinen, SPV-käskijä Tommy Koponen harmitteli lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.
– Aikamoinen suvanto siinä tuli. Toisen erän viimeinen kymmenminuuttinen pelattiin kyllä todella huonosti, Mika Ahonen puolestaan manasi.

Tilastohuomiot:
SPV: Juha Kivilehto 2+1, Mikko Kohonen 2+1, Henri Myllymäki 2+0, Jyrki Holopainen 0+2
SSV: Juho Järvinen 3+0, Jani Helenius 1+1

Linkit:
Juha Käenmäen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
maalari
20/03/2015
15 maalia joo, nyt tehtiin 16!
Api
20/03/2015
Tilastohuomiot kertoo SPV laajuudesta. Maajoukkuetason kaveri Kiviranta neloskentässä ja silti jakaa namupasseja. Oikea mies askissa kun tarvitaan.
Boris
20/03/2015
Joukkuetason pelaaja Kiviranta, ei Maajoukkuetason.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.