SPV-luotsi Tommy Koponen: ”Oltiin tosi lapasia reagointipelissä”

Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

SPV ei pystynyt tänään tekemään ryöstöretkeä Jyväskylässä pelatussa miesten Salibandyliigan ensimmäisessä finaaliottelussa. Ensimmäinen osaottelu päättyi Happeen 4-2-kotivoittoon.

Vieraiden päävalmentaja Tommy Koponen näki parannettavaa eritoten yhdellä sektorilla.

– Pitää vain parantaa tuota reagointipeliä. Oltiin tosi lapasia siinä ja se liittyi eritoten huonoon peli-ilmeeseen. Erikoistilanteet olivat positiivisia. Yksi alivoima kestettiin. Toisella ylivoimalla onnistuttiin. Toki siitä ensimmmäisestä ylivoimasta olisi pitänyt onnistua, niin oltaisiin päästy viemään peliä, mutta siltä se ei todellakaan näyttänyt. Toisen erän puolivälistä loppua kohden peli parani, analysoi Koponen lehdistötilaisuudessa.

Koponen oli pettynyt joukkueensa reagointipeliin, joka on useimmiten sen suurin vahvuus. Tänään Happee tilkitsi oman päänsä hyvin tarkkaan ja varsinaisia huippupaikkoja SPV ei pystynyt juurikaan luomaan.

– Kaksi oman pään avausta kääntyi maaliksi omaan päähän. Ensimmäisessä Happee katkaisi, siirsi sivuun ja siitä tuli 1-0. Toisessa oli senttien päässä, että oltaisiin päästy 2-0-hyökkäykseen. Happeen pelaaja pompotti viivassa, mutta sekin kääntyi omaan päätyyn. Pienestä se on kiinni, muistutti Koponen.

SPV:n päävalmentaja nosti positiiviseksi seikaksi verrattaen hyvin onnistuneet erikoistilanteet. Toisena positiivisena asiana hän näki sen, että SPV pystyi parantamaan otteitaan loppua kohden.

– No, ainakin pelin käyrä oli meillä oikeaan suuntaan. Parannettiin loppua kohden. Tälläkin tekemisen tasolla on positiivista, että pystyttiin parantamaan, sanoi Koponen.

One comment

  1. SPV:llä tosiaankin kesti kauemmin huomata, että tänään saa vapaasti repiä ja painia. Seuraavassa lienevät valmiita mihin tuomarilinjaan tahansa?