Liigat

SPV-luotsi tyytymätön voitosta huolimatta – ”Aika sukkasillaan mentiin tänään”

06.03.
2015
0 Kommenttia
0
Liigat
Tommi Hakala kasan alimmaisena on juuri punnertanut upealla tahtomaalillaan pelin lukemiin 3-1. Kuva: Juha Käenmäki.

Tommi Hakala kasan alimmaisena on juuri punnertanut upealla tahtomaalillaan pelin lukemiin 3-1. Kuva: Juha Käenmäki.

Perjantai-iltana nähtiin Seinäjoella varsin yleisöystävällinen puolivälierin avauskierroksen vääntö, kun SPV löi kotonaan Kooveen lukemin 7-3 (2-0, 1-1, 4-2).

Mihin ottelu ratkesi?
SPV aloitti ryminällä ja jo toisessa vaihdossa Janne Hulmi vei isännät johtoon. Koovee pääsi peliin paremmin mukaan ottelun edetessä, mutta ensimmäisen 40 minuutin aikana näytti, ettei SPV:llä ole ottelussa mitään hätää. Kolmannessa erässä Koovee kuitenkin punnersi pelin tasoihin. ”Pelimiesten kympillä” SPV rauhoitti joukkueelle epätavallisella tavalla möykänneen penkkinsä ja vei kylmän viileästi ottelun nimiinsä. Konkarikaksikko Juha Kivilehdon ja Mikko Kohosen juonima 5-3 -osuma ajassa 50:38 katkaisi Kooveen selkärangan ja kaksi viimeistä, tyhjiin tehtyä maalia olivat vain kosmetiikkaa.

Ottelun hahmo?
Esiin on nostettava muutama nimi. Nico Andersson oli ottelussa erinomainen. Kooveen alakerran liideri rytmitti peliä nätisti ja syötti joukkueensa kaikki maalit. Häneltä löytyi myös pudotuspelikeväälle ominaista aggressiivisuutta ja tunnetta läpi ottelun. Koovee-maalilla Arvid Vonk otti muutaman ilmiömäisen torjunnan.

SPV-leiristä totuttujen pistenikkareiden sijaan mainitsemisen arvoisesti pelasivat upean tahtomaalin tehnyt Tommi Hakala, loukkaantumisestaan toipunut ja kaksi maalia tällännyt Henri Myllymäki, sekä väsymättömällä jalalla matkassa ollut Jyrki Holopainen.

Ottelun puheenaihe?
Peli oli pudotuspeliotteluksi hieman erikoinen. Henkilökohtaisia virheitä nähtiin kentällä kummaltakin joukkueelta paljon ja molemmat vaihtopenkit elivät ottelussa todella rajusti mukana. Tuomareiden linja oli mailaanlyöntien osalta erittäin salliva, mikä kuumensi tunteita entisestään. Monina aiempina keväinä nähty kyttäilevä ja varovainen pelaaminen loisti poissaolollaan ja vaikka maaleja ei hurjan suurta määrää nähty, tekopaikkoja siunaantui paljon. Yleisö sai tänään Seinäjoen Urheilutalolla rahoilleen viihdyttävää vastinetta, vaikka valmentajat pudistelivatkin pelin jälkeen päätään.

Muuta huomioitavaa:
Kooveelta puuttui tänään joukkueen ykkösnimi Eemeli Salin kuumeen vuoksi. Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Hannu Santanen sanoi kuitenkin, että mies on pelillä jo sunnuntaina.

Kommentit:
– Aika sukkasillaan mentiin tänään. Tempo valahti välillä alas. Paljon pystytään parantamaan sunnuntaille, tuumi Peliveljien luotsi Tommy Koponen lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.
– Mukavaa oli ja kovaa sai pelata. Kooveella on kova nippu ja tyytyväisiä ei voida olla, vaikka voitto tulikin, mietti puolestaan SPV-puolustaja Petri Hakonen.
– Pettynyt olo, voiton kanssa sitä mieluummin kotiin lähtisi. Maalintekopaikkoja luotiin tarpeeksi, muttei saatu niistä tänään tarpeeksi palloja sisään. Positiivista oli se, että pelasimme 50 minuuttia ihan hyvin, analysoi Kooveen parhaana palkittu Nico Andersson.
– Kun tasoitimme, olin varma, että peli kääntyy meille. Ei kuitenkaan riittänyt vielä tänään, mutta sunnuntaina riittää. Ylivoimaan olen tyytyväinen, koska tilastoja 2/2 enempää ei voi vaatia, paalutti Kooveen pääkäskijä Hannu Santanen.

Tilastohuomiot:
SPV: Henri Myllymäki 2+0, Mikko Kohonen 1+1, Petri Hakonen 1+1, Janne Hulmi 1+1, Henri Urmas 0+2, Jarno Ihme 21 torjuntaa
Koovee: Nico Andersson 0+3, Mikko Immonen 2+0, Arvid Vonk 34 torjuntaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.