Liigat

SPV:n pääkäskijä Tommy Koponen: ”Ainahan peliä haluaa monipuolistaa”

03.03.
2015
1 Kommentti
5
Liigat
Kuva: Juhani Järvenpää

SPV voitti salibandyn Suomen mestaruuden vuosina 2012 ja 2013. Tommy Koposella ja Mikko Kohosella on vahva tahto palata takaisin kultakantaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Seinäjoen Peliveljet sijoittuivat miesten Salibandyliigan runkosarjan kakkossijalle. Joukkueen pääkäskijä Tommy Koponen vaikutti levolliselta ja luottavaiselta puolivälieräparien valintatilaisuudessa.

SPV:n viime kausi päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi Oilersia vastaan jo puolivälierissä. Tämän kauden vastustajaksi joukkue valitsi kuudenneksi sijoittuneen Kooveen.

– Jos OLS olisi ollut ensin saatavilla, niin oltaisiin otettu OLS. Sitten seuraava vaihtoehto oli Koovee, eli tämän järjestyksen mukaan teimme oman valintamme, kommentoi Koponen SPV:n valintaa.

SPV pelasi Happeen ohella varsin vakuuttavan runkosarjan. Keskellä kautta oli pieni suvantovaihe, mutta eritoten runkosarjan loppuvaihe oli vapautuneen oloista tykittelyä pohjalaisilta.

– Kausi aloitettiin ihan hyvin, mutta sitten kun oltiin pelattu hetken matkaa niin haluttiin tuoda uusia asioita mukaan peliin. Meille tuli täksi kaudeksi kaksi uutta pelaajaa, jotka olivat isossa roolissa silloin syksyllä. Eli Kouvosen Jalo ja Raunion Niko liittyivät mukaan ryhmään. Siinä on se oma siirtymävaiheensa päästä tällaiseen pitkälle matkalle sitoutuneeseen ryhmään sisään ja se oli tietysti myös osa prosessia.

– Ehkä me hiukan haahuiltiin ja kuunneltiin niin sanottuja asiantuntijoitakin. Tai siis joku ehkä kuunteli. Sittemmin kuitenkin totesimme, että kyllä meillä itsellämme taitaa olla parhaiten tietoa siitä miten pitäisi pelata. Linjaus selkeytti tätä meidän juttua ja peli on kulkenut oikein mukavasti kevätkaudella, sanaili Koponen kauden suvantovaiheesta.

Koovee oli yksi runkosarjan positiivisista yllättäjistä. Kahdella edellisellä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt tamperelaisjoukkue sijoittui lopulta runkosarjan kuudenneksi. SPV lähtee sarjaan kuitenkin vahvana ennakkosuosikkina.

– Koovee on ottanut jättiharppauksen eteenpäin, niin kuin tuo runkosarjan sijoituksen paraneminenkin kertoo. Välillä näytti siltä, että he lähtevät kotiedulla pudotuspeleihin. Todella hyökkäysvoimainen joukkue ja heillä on erittäin paljon potentiaalisia ja moderneja salibandyn pelaajia. Eemeli Salin on heistä varmasti se kaikkein tunnetuin, mutta on paljon muitakin. Kooveella on paljon ratkaisuvoimaa ja juonikkuutta hyökkäyksessä. Nyt saivat vielä loukkaantuneen maalivahdinkin takaisin. Maalivahtien suhteen Kooveella oli hieman epäonneakin runkosarjan lopussa. Kyllä se semmoinen ryhmä on, että kovat väännöt saadaan aikaiseksi, arvioi Koponen puolivälierien vastustajaa.

Peliveljet saivat marraskuussa kritiikkiä pelitavastaan Pääkallo.fi:n asiantuntijan Pasi Kotilaisen kirjoituksessa, jossa ruodittiin SPV:n pelitapaa otsikolla Kommentti: Maajoukkueessa on SPV:n kokoinen ongelma.

– Sanotaan sillä tavalla, että ainahan peliä haluaa monipuolistaa ja kyllä mekin siihen pyrimme. Me ei missään tapauksessa ajatella niin, että pitäisi olla joku tietty malli ja sillä mennään tästä iänkaikkisuuteen asti. Kyllä me olemme halunneet kehittää peliämme. Lähdettiin siinä sitten vähän sivuraiteille välillä. Sitten kuitenkin palattiin sinne ytimeen ja siihen pelityyliin, millä on vähän pystytty menestymäänkin. Sitä kautta meidän pelaaminen selkiytyi aika voimakkaasti. Kritiikki on aina hyvästä ja se on hyvä, että lajista kirjoitetaan ja varmasti osaltaan se selkeytti meidänkin juttua, ruoti Koponen joukkueensa saamaa kritiikkiä.

Voidaanko todeta, että kritiikki oli oikeutettua?

– Nimenomaan niin päin, että se mihin suuntaan meitä olisi haluttu ohjata, vei meidät suoraan metsään. Sitä kautta löydettiin se, että ei haluta mennä ainakaan siihen suuntaan, päätti luottavaisen oloinen Koponen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Money talks
04/03/2015
Vedonlyöntikertoimien perusteella mestariksi on vain kaksi suosikkia, Happee ja SPV. Muun joukkueen mestaruus toisi jo rahaakin vedonlyöjille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.