Huikea Strandberg piti SSV:tä pystyssä – SPV silti finaaleihin Happeen seuraksi

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

SSV ja SPV iskivät yhteen Salibandyliigan neljännessä välieräottelussa tiistaina Pasilassa. Seinäjokiset ottivat sarjan kolmannen voiton numeroin 6–3 edeten finaaliin Happeeta vastaan voitoin 3-1. SSV pelaa viime kevään tapaan pronsseista, nyt vastustajana on Erä.

Mihin ottelu ratkesi?
Toisen erän alkuun kotijoukkue tuli hurjalla temmolla rynnistäen pelissä tasoihin kahden maalin takaa. Mikael Järvi iski pallon kahdesti Jarno Ihmeen selän taakse jälkimmäisen osuman syntyessä alivoimalla. Tätä vierasjoukkue ei kuitenkaan säikähtänyt, vaan se pääsi toisellekin tauolle lopulta 3-2-vierasjohdossa. Päätöserässä SSV ei enää onnistunut nousemaan rinnalle, vaan tiiviisti puolustanut SPV eteni loppuotteluun Happeen seuraksi luvuin 6–3.

Ottelun hahmo?
Mikko Kohonen on helppo nostaa ottelun ratkaisupelaajaksi. Mies iski 2+2-pisteet, ja kaksinkertainen maailmanmestari aiheutti muutenkin jatkuvasti harmaita hiuksia SSV:n alakerrassa. SSV:n alivoimamaalin jälkeen Kohonen muiden SPV:läisten kanssa selkeästi petrasi ja tarkensi peliään.

Ottelun puheenaihe?
Passiivisen oloinen SSV oli jopa yllättävän kesy hyökkäyspelissä, jonka ansiosta SPV pääsi pyörittämään pitkiäkin myllyjä helsinkiläisten puolustusalueelle. Isäntien torjuja Santtu Strandberg oli kuitenkin koko illan ajan huikeassa iskussa pitäen torjunnoillaan pelin numerollisesti tasaisena. Kaksi viimeistä osumaa finaaliin rynninyt SPV iski siis tyhjiin.

Tilastohuomiot:
SSV: Mikael Järvi 2+0, Pasi Laitila 4 jäähyminuuttia, Santtu Strandberg 23 torjuntaa
SPV: Mikko Kohonen 2+2, Sami Koski 1+1, Juha Kivilehto 0+2, Jarno Ihme vain 9 torjuntaa

Linkit:
Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat
Kahden maalin Mikke Järvi kehui vastustajaa – ”Pakko sanoa, että SPV oli hyvä”
Neljän tehopisteen Kohonen ylisti SSV-vahti Strandbergia – “Ihan huikea äijä”
Maajoukkuepakki ei toipunut sormivammasta ajoissa – mutta miksi tämäkin SSV-tähti puuttui tärkeästä ratkaisuottelusta?
Jättipettynyt SSV:n maalitykki: ”Maksimeilla vedettiin”

14 comments

  1. Onnea voittajalle, selvästi parempi meni finaaliin. Surkeat selostajat, Lötjönen ja joku kiljukaula joka sai o******* aina SSV:n koskiessa palloon

  2. Hyvä SPV! Sai stadin pojat nenilleen! Nyt on sellainen finaalikaksikko, että upea sarja tulossa!

  3. Happee vie suoraan 3-0 ei näistä Jari-pekoista ole mihinkään. Samaa kastia ssv vanhuksien kanssa.

  4. Tiukka sarja mutta meni ansaitusti SPV:lle. Onnittelut pohjanmaalle.

  5. SPV oli tänään ja koko välieräsarjassakin selvästi parempi ja vei finaalipaikan täysin ansaitusti. Pisteet SSV:lle kuitenkin hyvästä taistelusta Pystyivät kuitenkin vielä än selvästi heikommalla materialisation yhden pelin. Nyt on finaalissa unelmakaksikko. Tunnetta tulee riittämään sekä kentällä että katsomossa. Myös seurojen talousvastaavat kiittävät, koska nyt on väkeä lippu luukuilla jonoiksi asti molemmilla paikkakunnilla.

  6. Upea sarja tulossa. Tunnelma tulee olemaan huikea ja kolmas finaali synergia-areenalla jyväskylässä… kylmät väreet menee. Suosittelen lämpimästi kaikille Salibandyn ystäville paikalle saapumista. Etukäteen ajateltuna on vaikea kuvitella, että kumpikaan tulisi dominoimaan tätä sarjaa.

  7. Kovasti somessa hehkutetaan tulevaa finaalia, mutta itse näen asian aivan toisin. Onnittelen Happeeta mestaruudesta.

    Kuinka monta pakkia pitäisi SSV:ltä laittaa sairastuvalle, että SPV saisi maalipaikkoja muuten kuin kukkupalloilla. Laskinko oikein, että koko ottelussa SPV sai rakennettua yhden (1) maalipaikan puolustuksen keskustaan? Pääsikö kukaan murtautumaan kertaakaan pallon kanssa hitaista hyökkäyksistä? Ja vastassa on herrat Heikkinen, Pe Kotilainen, Manninen ja bonuksena. Hoikkanen. Pidän omituisena jos SPV voittaa enemmän kuin kaksi erää finaaleissa.

    Parempi meni tänään jatkoon, joten onnittelut SPV:lle siitä.

  8. Huhheijjaa! SSV A pojat tippui divariin ja miehet pronssipeliin. SPV finaaleihin ja A pojat kahdella murskavoitolla Lappeenrannasta SM-sarjaan.

  9. Vaikka sarjaa hirvilasien takaa seuraankin, on Spv mielestäni mestarisuosikki. Happeen kakkosviisikon puolustuspeli ollut ajoittain hirveää – toki enimmäkseen Huismanin ansiosta – eikä Hynynenkään ole vakuuttanut. Toivon kaikkien laji-ihmisten puolesta tasaista viiden ottelun sarjaa.

  10. Onnea Spevelle ansaitusta voitosta! Mutta tärkein hoidettiin, ei hävitty espoolaisille! Se on kuitenkin aina tärkeää…

    Niinkuin toisessa ketjussa jo mainitsin, ihan kelpo suoritus joukkueelta, kun ottaa huomioon mistä tilanteesta kauteen lähdettiin. mm. 3 sentteriä lähti. Viikingit kuitenkin osoitti, ettei tän annettu haitata oliko tää sitten 12 peräkkäinen kerta välierissä? Pronssipeli nyt on vähän niin ja näin, mutta mitalli on sielläkin tarjolla vielä…

  11. siis viime kaudella siinnäkin oli pronssipelissä enempi panosta, kun vastassa oli Oilers:-). Arvostan toki oilersia jenginä, mutta kumpaankin suuntaan kaikki sen tietää, että stadilainen ei haluu hävitä espoolaisille ja toisinpäin:-D

  12. Jaahas, finaalissa Happee – muut Jyväskyläläiset. Paikallisvääntö.

  13. …kurret joutuukin kaivamaan pähkinäkätköjä, että selviää pronssipelistä kunnialla. Ei auta kärppäviitta ei.
    Onnittelut ”takametsien” miehille finaalista!!!!