Miehet

SSV-hyökkääjä päätti mittavan uransa pronssiotteluun: ”Olen saanut lajilta paljon”

29.03.
2015
3 Kommenttia
12
Miehet
Jani Heleniuksen (kesk.) pelit huipputasolla on pelattu. Kuva: Juhani Järvenpää

Jani Heleniuksen (kesk.) pelit huipputasolla on pelattu. Kuva: Juhani Järvenpää

Yksitoista kautta Salibandyliigassa pelannut Jani Helenius kertoi tunteikkaasti SSV-Erä-pronssiottelun jälkeen pelanneensa uransa viimeisen ottelun.

Helenius tiesi jo ennen hallille tulemistaan, että tämä on viimeinen kerta näissä tunnelmissa. SSV-hyökkääjän fiilis ennen ottelun alkua oli erityinen myös siitä syystä, että vastassa oli paljon tuttuja pelikavereita Erä-vuosilta.

– Kausi ja ura on nyt hienoa päättää voittoon, Helenius vahvisti Pääkallo.fi:lle Pasilan Urheiluhallin matolla.

Mitali oli Salibandyliigassa kolme kautta SBS Poria, kuusi kautta Erää ja kaksi viimeistä kautta SSV:tä edustaneelle Heleniukselle kuudes.

– Fiilikset ennen peliä olivat kaksijakoiset. Hallille oli erittäin spesiaalia tulla, kun tuntee paljon väkeä molemmista joukkueista, Helenius pohti.

Kahden hopean ja neljän pronssimitalin myötä Helenius jäi lopulta ilman Suomen mestaruutta.

– Oli lähellä, etten päättänyt uraa jo viime kauteen. Työt pitää yhdistää ja laji vaatii koko ajan enemmän ja enemmän. Ikää tulee ja koko ajan pitää treenata kovemmin.

– Olen saanut lajilta paljon, hienoja ystäviä ja muuta, Helenius herkistyi.

SSV-valmentaja Markus Huhtimokin yltyi kehumaan suojattiaan ottelun jälkeen.

– Täytyy kunnioittaa ”Helen” päätöstä. Hän on tehnyt huikean uran. Pelimiehiä ei ole liikaa ja hän on yksi niistä. Ei ikinä valita mistään. Tällaisia pelaajia pitäisi olla enemmän, Huhtimo kehui vuolaasti.

Yksi Heleniuksen mainitsemista hyvistä ystävistä on hänen SB-Prossa salibandya pelaavan vaimonsa Eijan Erässä pelaava veli Mikko Pasanen. Vastakkaisella puolella pelanneen Pasasen isä hymyili ottelun ensimmäisellä erätauolla, että kävi mitä tahansa, niin tänään juodaan joka tapauksessa perhepiirissä mitalikahvit.

Linkit:
Huima mitaliputki sai jatkoa – Kailiala pommitti SSV:n pronssille
Juhani Järvenpään kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa
S7
30/03/2015
Kiitos Helelle! Etenkin ajasta SSV:n riveissä. Kaikki kovat pelurit ei vaan ikinä pääse kannua nostelemaan. Kiekon puolelta tulee heti mieleen eräs S.Koivu(tarkoitan nhl-kannua)
Jussi Jäntti
31/03/2015
Respect 72
niva
01/04/2015
oli kova pelimies loviisassa ja

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.