Liigat

SSV-valmentajalta harvinainen avautuminen – Kivilehdolle ja tuomareille kovaa kritiikkiä

19.03.
2015
35 Kommenttia
4
Liigat
Mika "Amu" Ahonen aloitti lehdistötilaisuuden tyynenä, mutta yltyi melkoiseen kritiikkiin. Kuva: Juha Käenmäki.

Mika ”Amu” Ahonen aloitti lehdistötilaisuuden tyynenä, mutta yltyi melkoiseen kritiikkiin. Kuva: Juha Käenmäki.

SSV koki karvaan tappion miesten Salibandyliigan välierissä SPV:lle lukemin 9-7. SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen oli ottelun jälkeen todella tyytymätön päivän tuomaritoimintaan.

Kritiikki oli yllättävää jo siitäkin syystä, että Ahonen ei käytännössä koskaan arvostele tuomareita – tai ainakin todella harvoin. Tällä kertaa ”Amu” antoi kuitenkin tulla pelin jälkeen oikein olan takaa.

– En muista montako vuotta olen valmentanut. Aika kauan kuitenkin. En juuri koskaan avaudu tuomareista, mutta eihän tuossa ollut mitään järkeä tänään, Ahonen vuodatti pelin jälkeen.

Johdonmukaisuus oli Ahosen sanojen mukaan isoin asia, mikä tänään uupui pelin vislanneelta kaksikolta.

– Eihän tuolla tiennyt valmennus saati sitten pelaajat mikä se päivän linja on. Helpottaisi pelaamista, jos se tehtäisiin selkeäksi mitä saa tehdä ja mitä ei.

Ahosen mukaan kovaa saa ja pitääkin pelata, mutta nyt sai tehdä kaikkea ylimääräistä.

– Huippupeleissä pitää pelata fyysisesti kovaa. Kansainvälisissä peleissäkin pelataan kovaa, mutta ei siellä roikuta ja kahnata tuolla tavalla.

SSV:n pääkäskijällä oli myös vastustajan leiriin yksi selkeä vinkki – joka koski Ahosen entistä valmennettavaa.

– Kuinka hieno pelaaja Juha Kivilehtokin on, niin hänkin antoi aivan tyystin tilanteen jälkeen poikittaista mailaa meidän pelaajille. Jos minä olisin koutsi, niin pitäisin kyllä pitkän puhuttelun kaverille, Ahonen jyrisi hölmistyneen näköisenä.

SPV-luotsi Tommy Koponen ei puuttunut tuomareiden toimintaan sanallakaan.

Linkit:
Juha Käenmäen ottelukuvat
SSV:n ykköspakki sai osuman päähän – lääkäriä kuulutettiin paikalle

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jallu
19/03/2015
Miten kommentoit Järven pelaamista? Menikö kaikki niin kuin halusitkin?
jiri
19/03/2015
jos joku pelaa sikaa niin se on järvi!
Andy
19/03/2015
Turhaa selittelyä Ahoselta. Taitaa vaan kaivertaa se, että spv nousi neljän maalin takaa heittämällä ohi. Jos tuomareilta jäi jotain viheltämättä, niin ne olivat ssv:n ukkojen jäähyjä.
Spooky
19/03/2015
Ahonen leikkii Mourinhoa. Yrittää kääntää huomion pois siitä, että SSV väsähti pelin aikana todella pahasti ja roikkuminen/repiminen oli valkopaitaisten ainoa mahdollisuus pysyä punaisten perässä.

Tuomarit toki antoi tänään hakata, repiä ja välillä painiakin, mutta siitä kyllä hyötyi selvästi enemmän SSV, jonka jalka painoi todellakin loppua kohden aika pahasti.
Kokemusta on
20/03/2015
Kivilehto, Toivonen, Kinnunen, Järvi ja muutamat muut SSV - ja ex-SSV -pelaajat (herrasmies Tiitu mukaan lukien) ovat pelanneet nimenomaan play offeissa monena vuonna todella likaisen rumasti käyttäen rankasti hyväkseen omaa "mestaristatustaan" sekä suosikkiasemaansa tuomarien silmissä. SSV -pelaajien tyylinä ei vain ole olleet Mika Savolaismaiset ajelut, vaan juuri Ahosen Kivilehdon kohdalla kritisoima mailalla tökkiminen (poikittaiset sekä huitomiset), jatkuvat kiinnipitämiset sekä filmaaminen.

Ei kai se oikeasti voi tulla Ahoselle yllätyksenä että tietyillä maajoukkuepelaajilla on tuomareiden silmissä eri säännöt silloinkin kun he eivät enää edusta SSV:tä. Kivilehto on siis aina pelannut noin, turha siitä on Peliveljiä (tai tuomareita) syyttää...

Nyt Amu fokus omaan tekemiseen ja uutta matoa koukkuun!
Olkkosen ylilyönti
20/03/2015
Aika pahalta näytti tuo Olkkosen polvitaklaus Hakoseen. Amun kommentit siitä?
Jaa
20/03/2015
Maalikoosteesta:

Järven ja Karjalan kränä, niin minkä takia kapteeni Kuusela vetää Neymarit ja liioittelee tilannetta minkä kerkee? Ei morjesta
Noniin
20/03/2015
En ottelua ole nähnyt mutta silti voin todeta mielipiteeni siitä, ettei Amun väitteet ole aivan tuulesta temmattuja. Spv pelaa sarjan ruminta salibandyä pallottomana, ei ylilyöntejä mutta jatkuva pikkusikailu ja tilanteen jälkeen pelaaminen on tuttua. Naurettavinta on että Spv:n pelaajat heittävät itse fudisfilmauksia moisista tilanteista ja muutenkin.
Jupe
20/03/2015
Noniin: Tähän kommenttiin pakko yhtyä 100%. Vaikka pidän Spv:stä seurana en pysty käsittään tota jatkuvaa hyppimistä ja filmaamista.. Roikkuminen/susikäsi/tilanteen jälkee tulemisen ku sais pois nii ois ykkösseura!
Jokusen vuoden seurannut
20/03/2015
Nimim Kokemusta on summaa asian hyvin. SSV on saanut pelata omanlaistaan peliä. Monesti aavistuksen edellä olleena, myös 50/60-tilanteet on järjestään vihelletty SSV:lle. Yhtään mestaruutta näistä ei voi sinänsä ottaa pois, mutta tasoitusta on kyllä annettu. Etenkin Alavire-Kalkki on yleensä viheltänyt suoraan SSV:n taskuun.

Ja sitten toisaalta SPV - aina sitä Koposen unelmavävymeininkiä noin ulkoisesti, mutta kuitenkin jatkuvaa filmaamista ja videoiden lähettelyä. Nottajoella häpeäisin ja rajusti.
mk
20/03/2015
Voi amu mitä tekstiä! Laitahan se järvi ensin kuriin, jatkuvaa kahvaamista ja kiinnipitämistä, kun nopeus ei enää riitä tämäntasoisiin peleihin.....
Olkkonen
20/03/2015
Pelkkä yhteen törmäys, palloo tavoittelivat.
Jos nää pikkusen ärsyttävät selostajat sitä mieltä et tilanteessa ei mitään virhettä, pakko uskoo!
Olkkonen
20/03/2015
Täytyy sanoa, että selostajilla ja tuomareilla on paljon yhteistä - molemmat täysin pihalla siitä mitä kentällä tapahtuu. Katsokaa nyt esim Olkkosen "törmäys" videolta uusintana, täysin selvä polvitaklaus. Nuo kaksi tuomaria taas ovat sekoilleet läpi kauden. Eikö todellakaan löydy parempia tuomareita välieräpeleihin. Onneksi ottelu ei ratkennut heidän sekoiluihinsa, mutta kyllä tämä kaksikko on yrittänyt roolia ottaa kaikissa näkemissäni otteluissa. Tuomioita on jaettu väärin molemmin päin.
S7
20/03/2015
Tän jutun perusteella, eikö Amu vain yleisesti arvostellut tuomarilinjaa? Eikä Morinho tyyliin sanonut, että tuomarit SSV:tä vastaan? SSV-lasejenkaan läpi ei todellakaan näyttänyt pallontavoittelulta ylempi tilanne! Noita vaan tulee, jos ei ylikoviin kontakteihin lidlin pojat puutu millään tavalla riittävän ajoissa... Toivottavasti herrat Hakonen ja Stenfors eivät loukkaantuneet!
Flanagan
20/03/2015
Amu on pelimies. Kuten yllä jo pari kertaa todettu niin haluaa että media kiinnittää huomionsa häneen pelaajien sijasta. Fyysisyys kuuluu playoffeihin, mutta vaaleahipiäinen tuomari jätti kyllä pari vaarallista peliä viheltämättä. Minkäänlaista linjaa ei tuomaripelissä eilen ollut. Selkääntaklaamisista olis päästävä eroon, pikkusika sen sijaan jatkukoon. Helluntaiveljet on suomen parhaita siinä mutta kyllä muuan 45v metsurikin harrasti kyseistä eilen - ja paljon.
S7
20/03/2015
Se on kyllä totta että Metsuri repii ja rastaa, mutta eihän se törkeyksiä tee. Spevestä Kohonen(niin paljon kuin kaveria arvostan) tuntuu nykyään konkkaavan polvensa kanssa aina pikkasen myöhässä:-). Selostajat hyvin kyllä antoi palautetta Mikolle, että kyllä näissä peleissä pitäisi viidellä puolustaa:-D.

Selkään ajeluita meni eilen aivan liikaa läpi, esim. Koski ajettiin ihan selvästi selästä yli laidan eikä mitään. Oliko Olkkonen siinnäkin? Varmaan paskin peli Olkkoselta mitä oon koskaan nähnyt, oli kyllä niin pihalla ettei mitään rajaa...
Sami
20/03/2015
Kommentit linjattomuudesta oikeat. Mutta sinällään molemmat joukkueet osallistui 50-50 koiruuksiin, joten sitä puolta en ymmärrä. Toisaalta, tätä on pudotuspelit. KooVeeta vastaan läpsyteltiin ja nyt taistellaan. Aika outo tilanne tuo lopun loukkaantuminen. Hidastuksen perusteella osuma ei ollut kova, mutta ilmeisesti osui vain niin pahaan paikkaan.
Flanagan
20/03/2015
Kyllä metsuri eilen SSV-pelaajista eniten harrasti vihellyken jälkeisiä tuuppimisia ja niskalenkkejä ym. Esim. toisen erän loppuun nakkasi summerin pärähdettyä jonkun uskonveljistä kylmästi mattoon ja selvisi tilanteesta puhuttelulla. Mutta kuten yllä jo mainitsin niin ihan hyvä vaan. Tuleepahan lisää tunnetta peleihin. SPV:n puolelta Kiviranta on aina ollut pikkusikailun mestari, mutta kyllä siellä muutkin nykyään osaavat. (Koski, Kohos-mikko, Hakonen..)
erä
20/03/2015
tuomarit ulkomailta niin pysyy homma hanskassa.
Tarkkailija
20/03/2015
Selittäkää nyt "Olkkose"t mulle niin kuin en tajuaisi lajista mitään, että miten se tilanne oli "täysin selvä POLVITAKLAUS"?!? Itse en siinä sellaista vaan näe, vai olenko ymmärtänyt käsitteen polvitaklaus vähän/täysin väärin?

Muuten pelistä; olihan se surkuhupaisan näköistä välillä kun Jari-Pekoista Kohosta lukuunottamatta jokainen vuorollaan kaatu naamalleen ja siihen perään "koiranpentukatse" lähimpään tuomariin, onneksi Kailiala harrasti samaa sitten koko SSV:n puolesta... EI NÄIN!

Ehkä tää sarja kaipaisi jatkossa "hieman" lisää johtamistaitoja tuomareilta, johonkin olisi eilen pitäny raja vetää - ja sitten pitää se.
S7
20/03/2015
Toisen erän lopussa Järvi paini poliisi-Karjalan kanssa ja kyllä mä väitän, että ei se Järvi siinnä yksi paininut:-). Hartsa on sen verta vahva sälli, ettei Järvi sitä tosta noin vaan mattoon ees pystyisi heittämään:-D.

Niin no en muista tilannetta ihan hirveen hyvin, mutta omalta osaltani voin sanoa, että selvätä rikkeeltä näytti--> siltä että Olkkonen tuli selvästi myöhässä. Tiedä häntä, jos näkis uusintana niin miltä näyttäisi?

Tänään Pasilassa eri peli, meikäläisten pitää lopettaa pallon kanssa sohlaus, jos meinataan voittaa. Esporttia vastaan ihan samanlaista käsittämättömän epävarmaan peliä omassa päässä...
Junnu
20/03/2015
Voisiko tuomarit antaa noista filmeistä jäähyjä. Itse ainakin koen myötähäpeää filmaajia kohtaan. Sopiva rangaistus voisi olla vaikka vuosi potkupallon pelaamista paljain jaloin.

Pelin syöpä, joka pitäisi nitistää ennen kuin leviää...
Ehdotus Oulun suunnasta
20/03/2015
Ovatko erotuomarit sopineet, että Kosken saa ihan vapaasti kolata/heittää laidan yli ? Kauden jälkeen voitaisiin tehdä TOP-10 kooste Sami Koskea vastaan pelaamisesta.

Tiedän, että nyt jo monet huutaa filmaamisesta, mutta jatketaan tätä keskustelua sitten kun se kooste julkaistaan. Tuomaritkin voisivat keskenään asiasta puhella ennen kuin pahemmin sattuu.
KOSKELLE
20/03/2015
Kiviä taskuun, aina konttaamassa.
Spooky
20/03/2015
Bingo! Olen kerrankin samaa mieltä kuin S7. Olkkosen polvitaklaus oli todellakin eilisen pelin törkein temppu.

Jos samanlaisen taklauksen pelissä tekee joku Classicin tai SPV:n pelaaja, niin punainen kortti nousee takuuvarmasti. SSV:lle on edelleenkin eri säännöt.
Flanagan
20/03/2015
Koskelle kiviä? Joo aivan totta toki että kyseinen herra on usein kontillaan mutta eilinen ei kyllä ollut sukellus. Antoi komean ja puhtaan pommin olkkoselle jonka jälkeen Laitila tuli ja niittasi selästä. Selvä kosto, josta olisi voinu kakkosenki viheltää. No se on ollutta ja mennyttä. Tuomareilla kun ei selkeää linjaa ollut
Pappa
20/03/2015
Ihan sama minkä värisillä laseilla katsoo: aivan selvä polvitaklaus oli Olkkoselta, todella vaarallisia ovat nuo älyttömät temput. Jo pelkkä yritys on ehdottoman tuomittava ja osumasta ulos ja piste. Onneksi on Hakonen pelikunnossa.
Tieto
20/03/2015
Peli ei kuitenkaan ratkennut eilen tuomareihin.
Alakatsomo
20/03/2015
Amun pelikirjan viimeinen sivu tuli vastaan.
Kermit
20/03/2015
No mistä sen maalikoosteen tai videon nyt voi nähdä? Miten tää on näin vaikeeta.
Kermitille
20/03/2015
Ei se oo vaikeeta. Käy kurkkaas youtubesta.
Turhaa kitinää
20/03/2015
Kyllä Amu on hakoteillä, kun rupeaa tuomaritoiminnasta valittamaan. Vaikka tuomarit varmasti tekivät virheitä, eivät he peliä ratkaisseet. Amun olisi vain hyväksyttävä, että oma peli sekosi ottelun loppupuolella koska heiltä loppui jalat, kun SVP innostui juoksemaan.


.
Pohojammaalta
20/03/2015
No eihän Mika meinannukkaa et se ratkaisi ottelua, vaan sitä et toi rupee oleen vaarallista pelaajille ku ei määritetä linjaa otteluun! Jälkipeli vaan kokoajan pahenoo ku niihin ei puututa
JiiK
20/03/2015
Oli joo polvitaklaus Olkkoselta ja jäähyn paikka. Mutta mitä Makua tunnen niin ei se kyllä vahingoittamistarkoituksessa vedä jaloille, taisi olla väsymys + ajattelemattomuus enemmän tuon takana.
S7
20/03/2015
Spooky miksiköhän oot samaa mieltä? Voisin useammalle henkilölle antaa ilmaisen vinkin, siis seurasta riippumatta, että välillä vähän raottaisi niitä väri laseja esim. tää on ihan hevonskeidaa "Jos samanlaisen taklauksen pelissä tekee joku Classicin tai SPV:n pelaaja, niin punainen kortti nousee takuuvarmasti. SSV:lle on edelleenkin eri säännöt."

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.