Liigat

SSV:n ykköspakki sai osuman päähän – lääkäriä kuulutettiin paikalle

19.03.
2015
19 Kommenttia
4
Liigat
SSV:n Lauri Stenforsia huollettiin ottelun viime hetkillä. Kuva: Juha Käenmäki.

SSV:n Lauri Stenforsia huollettiin ottelun viime hetkillä. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV ja SSV väänsivät vaiherikkaan ottelun miesten Salibandyliigan välieräavauksessa. SPV voitti lopulta lukemin 9-7. Ottelun puhuttavin tilanne tapahtui aivan viimeisellä minuutilla.

Pelikellossa oli reippaat kymmenen sekuntia jäljellä, kun SPV:n Mikko Kohonen ja SSV:n Lauri Stenfors kahnasivat pallosta Viikinkien maalin takana. Kohonen jäi tilanteessa vähän jälkeen ja kaatoi Stenforsin kellahtaen mattoon samalla itsekin. Kohoselle tuomittin tästä kahden minuutin rangaistus vaarallisesta pelistä. Stenfors jäi makaamaan lattiaan ja Kohonen tuhahti tuomarille jäähyn vislaamisesta.

Katsomosta kohtalaisen läheltä tilanteen nähneelle tilanne varsin varsin tavalliselta kamppailutilanteelta, jossa Kohonen jopa puolivahingossa kaatui päälleen. Hetken kuluttua kuuluttaja kuulutti kuitenkin lääkäriä paikalle, kun Stenfors ei maasta noussut. SSV:n ykköspuolustaja kipattiin kaukalon ulkopuolelle, eikä tilanne ottelun päätyttyä ollut kovin mairitteleva.

– Siellä se (Stenfors) nyt makaa hierontapöydällä. Eipä se paljoa vielä jutellut, vähän päätään nosti ja ihmetteli. Sai ilmeisesti takaraivoon kovan iskun mailasta siinä rytäkässä, SSV-käskijä Mika Ahonen selvitti ottelun jälkeen.

Kyseinen tilanne ei lehdistötilaisuudessa tuomarilinjaa ruotineen Ahosenkaan mielestä silti ollut mikään vaarallinen.

– Se oli ihan normaali kamppailutilanne, ei siinä mitään. Katsotaan nyt, mikä Stenforsin tilanne on, kun ilta tästä etenee.

Ahosen suojattien kannalta Stenfors on todella iso menetys pakkiosastolle, jos niikseen tulee, sillä jo tämän päivän pelistä uupuivat kokeneet Kimmo Kinnunen ja Timo Toivonen.

Linkit:
Juha Käenmäen ottelukuvat
SSV-valmentajalta harvinainen avautuminen – Kivilehdolle ja tuomareille kovaa kritiikkiä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Odin
19/03/2015
Spedet tietävät SSV: n pakkikaluston puutteet ja johtavan puolustajan loukkaantumisella tasotetaan polkua kohti finaalia
Seinäjoelta
20/03/2015
Niin! Paljonko SPV olis voittanukaan jos Stenfors olis tajuttu kolata vaikka heti ekassa vaihdossa?!!
Mutta vakavasti, ikävän näköinen tilanne mutta kuten jutun kirjoittajakin toteaa, vaarattoman oloinen kaksinkamppailu jossa kävi nyt huonosti. Toivotaan että Stenfors kuntoutuu huomiseksi niin ei tarvitse jossitella ja selitellä.
Vares
20/03/2015
No tuskin pelaa seuraavana päivänä, jos on aivotärähdyksen saanut. Toki tämä aivotärähdys vain maallikon arvailuja, mutta siltä se kuulostaa.
paikalla ollut
20/03/2015
No joo. Ikävän näköinen tilanne toki. Sen verran tuomarit voisivat katsoa itse peiliin että aika lailla kolattiin miestä nurin koko pelin ajan ja ihan tosiaan kummatkin joukkueet. Sitten annetaan jäähy 10 sek ennen loppuvihellystä?? Koko ajan oli näkyvissä että kohta joku loukkaantuu.
edelliselle
20/03/2015
Hommaa muun väriset lasit!
S7
20/03/2015
Mitä kattelin veikkausTV:stä niin näytti Kohosen käsi osuvan aika pahasti takaraivoon siinnä kähistessä.

Samaa mieltä ylemmän kanssa, kovaa pelaaminen alkaa olemaan semmoinen juttu, että nyt pitäisi dumareiden pikkasen katella mikä on vaarallista peliä ja mikä puhdasta. Ei tullut jäähyjä ei, vaikka ois pitänyt. Mun mielestä säbän pitäisi olla taitolaji, selkäkontakteista boxia, mistä nykyisin tuntuu selviävän ilman vapariakin.

Helasen Mikko veikkausTV:ssä ennusteli jo pitkää "tasoitusjäähyä", kun SPV:llä oli ollut jo 2 yv:tä. Osu oikeaan:-)
Säbänderus
20/03/2015
Sikailija-Sidit Seinäjoelta iskivät jälleen pyhässä hengessä.
Peku
20/03/2015
"Hommaa muun väriset lasit". Oikein rakentava ja älykäs kommentti - ei kai vain pääkaupunkiseudulta... Mutta asiaan - nykyinen tuomarilinja ja kovaa pelaamisen salliminen aiheuttaa jo ongelmia junioripuolella. Kun tuomarit antavat pelata kovaa niin juniorit katsovat tuosta tietenkin mallia. Tämä on vielä jotenkin ok, mutta se että tuomarit eivät näe koiruuksia, eivätkä tuomitse niitä onkin vaarallisempi juttu. Viime sunnuntaina e-junnutasolla erittäin taitava poika yllättäen menetti paljon - selvästi oli liian iso yllätys kyseiselle taiturille, kun piti lyödä pallon vienyttä mailalla polveen oikein kunnolla. Tuomarit levittelivät käsiään, kun eivät nähneet. Seurassa pelissä samaiselle kaverille kävi sama tilanne ja taas maila viuhui oikein kunnolla ja mitä tuomarit tekivät - no tietenkin levittelivät käsiään, kun tällä kertaa lyönti meni 5 senttiä ohi. Tässä sitä odotellaan ensimmäistä kunnon loukkaantumista, jos linja jatkuu tällaisena. Sitäkö liitto haluaa?
Peku
20/03/2015
"Hommaa muun väriset lasit". Oikein rakentava ja älykäs kommentti - ei kai vain pääkaupunkiseudulta... Mutta asiaan - nykyinen tuomarilinja ja kovaa pelaamisen salliminen aiheuttaa jo ongelmia junioripuolella. Kun tuomarit antavat pelata kovaa niin juniorit katsovat tuosta tietenkin mallia. Tämä on vielä jotenkin ok, mutta se että tuomarit eivät näe koiruuksia, eivätkä tuomitse niitä onkin vaarallisempi juttu. Viime sunnuntaina e-junnutasolla erittäin taitava poika yllättäen menetti paljon - selvästi oli liian iso yllätys kyseiselle taiturille, kun piti lyödä pallon vienyttä mailalla polveen oikein kunnolla. Tuomarit levittelivät käsiään, kun eivät nähneet. Seuraavassa pelissä samaiselle kaverille kävi sama tilanne ja taas maila viuhui oikein kunnolla ja mitä tuomarit tekivät - no tietenkin levittelivät käsiään, kun tällä kertaa lyönti meni 5 senttiä ohi. Tässä sitä odotellaan ensimmäistä kunnon loukkaantumista, jos linja jatkuu tällaisena. Sitäkö liitto haluaa?
S7
20/03/2015
Peku: Täysin samaa mieltä! Itse nähty, huomautettu tuomareita-> yleensä johtaa vaan jäähyyn omalla jengille ja uhkauksille heittää pois pelistä!!

Valmentajilla myös vastuuta. Tiedän fudiksen puolelta, että eräissä seuroissa opetetaan pojat pelaamaan sääntöjen rajamailla ja koko ajan! Ei näin! Taitolajeja kumpikin, noilla opeilla ei tulla pärjäämään fudiksessa koskaan. Säbässä jos sama linja, Ruotsia ei saada kiinni koskaan....
Helsinki
20/03/2015
Nimimerkki Säbänderus jälleen kerran osoitti kommentillaan typeryytensä. Pitäiskö keskittyä olennaiseen eikä siihen lukeeko sponsorina selässä jari-pekka tai onko koponen uskossa?? Aika monella tuntuu ottavan koville nää edellä mainitut asiat kun näitä kommentteja täälä lukee..

Mitä tulee tähän Stenforsin tilanteeseen niin hämmentävä tilanne kun ainakin veikkausTVn kuvassa osuma ei ollut suuri mutta taisi osua pahaan kohtaan. Toivottavasti on mies kunnossa eikä tullut pahempaa.
S7
20/03/2015
Mun näkemys, niinkuin yllä, niin osui pahasti takaraivoon, mihin ei isku tarvii olla kova(minkä takia esim. nyrkkeilyssä yms. kamppailulajeissa kiellettyä). Väitän, että puhdas vahinko Kohoselta, ei se jätkä ketään halua satuttaa!
tuomareitten taso?
20/03/2015
Eilen kentällä olleiden erotuomareitten taso ei kyllä riitä liigan pudotuspeleihin. Kumpikaan joukkue ei ansaitse noin huonoa viheltämistä.

Jossakin toisessa keskustelussa ehdotettiin erotuomareita ulkomailta. Voisiko harkita ruotsalaisten erotuomareitten tuomista kehiin esim. välieristä lähtien?
Sami
20/03/2015
Vaikka itsekin tuossa aikaisemmin kritisoin tuomareita, niin ongelma on lähinnä linjan hakemisessa. Pojat varmasti oppivat, jos vain saavat hyvää palautetta valvojalta.

Jos nyt yhtään muistan näitä SPV-SSV sarjoja vuosien varrelta, niin ihan samat kommentit löytyy vuodesta toiseen. Järvi sikailee, SPV kaatuilee ja Kiviranta on rotta (vaikka oli viime pelissä ison osan viltissä).

Niin ja sitten on nämä Jari-Pekka, pyhä henki ja muut kommentit...No, en nyt lähde vajoamaan noin alas, että näihin kommentoisin. Toivottavasti aurinko paistaa myös teidän yksinkertaiseen maailmaan.
anni
20/03/2015
Päähän kohdistunut taklaus kohoselta pieni ragaistus? Mikäli taklaaja olisi ollut savo niin seinäjoella huudettais jo 10 ottelun pelirangastusta,mutta kun kyseessä on junnujen idoli pitäisi olla esimekkinä. Liitonhallitus paikka ei voi olla syytesuoja.
Pertti
20/03/2015
Kuules Anni, se ei ollut päähän kohdistunut taklaus vaan Kohonen kaatui vahingossa Stenforsin päälle ja Kohosen käsivarsi osui siinä rytäkässä Stenforsin niskaan. Se oli vahinko. Näin tapahtuman melkein vierestä. Niin kuin Ahonenkin jutssa sanoo: "– Se oli ihan normaali kamppailutilanne, ei siinä mitään."
peku
20/03/2015
S7: Joo tuomareita ei sovi moittia. Viimeksi kun jotain huomautin varovasti niin tuli takaisin sanatarkasti: Turpa kiinni siellä vaihtopenkillä tai tulee kakkonen. Eli edelleen liitolla on iso työ edessä.
Jore
20/03/2015
Aika erikoista, että Kohoselle "sattui" jo toinen "vahinko" näissä pleijareissa koskien tämän mailaa. Kooveeta vastaan riuhtaisi mailallaan suoraan Kooveen junnua mailalla suuhun, ei jäähyä. Eilen taas mailalla Stenforsia, tällä kertaa niskaan ja Stenforsilla taju veks.
Tällä kertaa "hennes&mauritz" uskalsivat antaa oikein kakkosen, Koovee pelissä ei mitään.
Kysymys kuuluu, kauanko tämä Salibandykansanedustaja Kohonen saa nauttia erityiskohtelua vain sillä edellytyksellä, että käy nätisti taputtamassa olkapäähän, hymy huulilla, tajunnan rajamailla olevaa vastustajaa? Kortilla horisonttiin niin alkaa maila pysymään tasolla millä täytyy.
Järkyttävää skeidaa, linja kristallinkirkkaaksi alusta alkaen, samat säännöt kaikille ja ne ihmeelliset -veljeily-taputukset-pelaajille-pois. Hennes/Mauritz. Ja alkkarit vaihtoon. Heti.
Virtanen
20/03/2015
Kohonen vahingossa löi Ahoo mailalla suuhun, nyt taklas päähän vahingossa. V...u mitä touhua! Voi, voi sitä Savoo mitä paskaa joutunut kärsiin. Se munille lyönti ihan top 1, kakkua, nähnyt vastaavia tilanteita monia. En kuulu minnekkään Family kerhoon!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.