SSV:n yllätysnimi mukana MM-kaavailuissa – näistä pelaajista valitaan U19-maajoukkue

SSV:ssä Salibandyliigan pronssia voittanut Kevin Söderling ei ole toistaiseksi pelannut otteluakaan nuorten maajoukkueessa. Arkistokuva: Jari Turunen

SSV:ssä Salibandyliigan pronssia voittanut Kevin Söderling ei ole toistaiseksi pelannut otteluakaan nuorten maajoukkueessa. Arkistokuva: Jari Turunen
SSV:ssä Salibandyliigan pronssia voittanut Kevin Söderling ei ole toistaiseksi pelannut otteluakaan nuorten maajoukkueessa. Arkistokuva: Jari Turunen

Salibandyliitto toimitti maanantaina Kansainväliselle salibandyliitolle ensimmäisen 30 pelaajan listan pelaajista, jotka ovat ehdolla Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueeseen tuleviin Helsingborgin MM-kisoihin. Lopullinen 20 pelaajan MM-joukkue julkaistaan 8. huhtikuuta.

Viimeisimmässä listassa on myös uusi tulokas, kun SSV-hyökkääjä Kevin Söderling nostettiin vielä viime hetkillä taistelemaan MM-kisapaikasta.

Söderlingillä ei ole toistaiseksi vielä ainuttakaan nuorten maaottelua tilillään. Hän kuitenkin esiintyi SSV:n miesten liigajoukkueessa tämän kauden runkosarjassa yhteensä 14 ottelussa. Lisäksi nuorelle hyökkääjälle kertyi pudotuspeleissä kuusi ottelua, joissa syntyi viisi (2+3) tehopistettä.

Söderlingillä on takana vahva kausi myös nuorten SM-sarjassa. Hän oli koko sarjan neljänneksi paras pistemies tehoilla 36+13=49.

Listan pelaajista TPS:aa edustava maalivahti Santtu Ylänen ei ole myöskään ollut aiemmin mukana U19-maajoukkueessa.

MM-kisat pelataan 29.4.-3.5. Suomen kanssa samassa alkulohkossa ovat Sveitsi, Latvia ja Slovakia.

Alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen ”first list” (30 pelaajaa)

Maalivahdit
Santeri Kainulainen 1997 Tapanilan Erä, Helsinki
Santeri Pohjonen 1997 Nokian KrP
Miro Tuomala 1996 Happee, Jyväskylä
Santtu Ylänen 1996 TPS, Turku

Puolustajat
Tommy Borg 1997 Esport Oilers, Espoo
Olli-Akseli Laine 1996 TPS, Turku
Otto Lehkosuo 1996 Westend Indians, Espoo
Matias Lintula 1997 Koovee, Tampere
Teemu Metsälä 1997 Tapanilan Erä, Helsinki
Miikka Pentikäinen 1996 Lammin Salibandy
Jesse Ruokostenpohja 1996 Classic, Tampere
Tuukka Salo 1997 Classic, Tampere
Eemil Ukkonen 1996 Happee, Jyväskylä

Hyökkääjät
Julius Aaltonen 1996 Steelers, Hämeenlinna
Tuure Ailio 1997 Tapanilan Erä, Helsinki
Aaro Astala 1996 Westend Indians, Espoo
Oskari Heikkilä 1997 Classic, Tampere
Eino Heinonen 1996 Happee, Jyväskylä
Riku Holopainen 1997 Tapanilan Erä, Helsinki
Rasmus Kainulainen 1997 Lammin Salibandy
Olli Kinnunen 1996 OLS, Oulu
Jasse Kuusisto 1996 Koovee, Tampere
Ville Lastikka 1996 Steelers, Hämeenlinna
Jani Lehtoniemi 1996 SalBa, Rauma
Henri Luoma 1997 Tapanilan Erä, Helsinki
Miska Mäkinen 1996 Tapanilan Erä, Helsinki
Eero Nuutinen 1997 Tapanilan Erä, Helsinki
Juho Sorri 1996 OLS, Oulu
Joonatan Surakka 1997 Tapanilan Erä, Helsinki
Kevin Söderling 1996 SSV, Helsinki

12 comments

  1. Maalivahdit aika selviä eli Pohjonen ja Tuomaala kisoihin. Pakeista ite jättäisin Metsälän ja Salon ulos. Hyökkääjistössä sitten kovin kilpailu… Loukit saattaa avata tietä yllätysvalinnoille.

  2. Noh, kyllähän siellä ne nimet oli, keitä vähän niinku osas odottaakin. Kyllä se vaan muutamia varmoja nimiä lukuun ottamatta on taas aika eteläsuomipainotteinen rosteri. Esim viime kauden BSM-hopeaa voittaneista Josban -96 ikäluokasta ei ole ketään, vaikka käsittääkseni muutamat tällä kaudella liigassa kohtuullisen pelaavissakin rooleissa.. Ja mitä tohon edelliseen kommenttiin tulee, niin ehdoton sama tuolle Salon ulosjättämiselle.

  3. Julius Aaltonen ei millään osa-alueella u-19 maajoukkue tasolla

  4. Veskarit selvät, pakeista salo borg ja lintula ulos, hyökkääjistä Söderling kuusisto lehtoniemi aaltonen varmoja putoajia. Ei yksinkertaisesti riitä.

  5. Metsurihan paino päivän parhaan aprillin. Aika kovia maaliruiskuja saa jengissä olla jos Söderling ei oo messissä. Kaveri kuitenkin yks ainoista kuka ei sulanut kevään peleissä.

  6. Toi nyt ihan selvä, että kun pärjäät tämän valtakunnan kovimman sarjan kovimmissa peleissä, niin isoilla kirjaimilla on nimi paperissa. SM-sarjan plaijarit nyt on pikkasen eri asia, kuin matsit runkosarjassa. Junnupeleistä tai divarista puhumattakaan, en sillä etteikö siellä ois hyviä pelejä…

    Valituksen sijaan voisko kerrankin nähdä positiivisesti, tie on auki muutakin kautta kuin perinteistä reittiä–> kaveri tulee kakkosdivarista a-junnuihin ja omalla duunilla raivaa tien aina edustukseen asti!

  7. Ei se nyt niin selvää S7 ole, valitettavasti. Kaksi vuotta sitten SSV’n runkosasrjassa ja playareissa loistavasti pelannut nuori pakki jätettiin tylysti rannalle.
    Toivotaan tosiaan että ajat ovat muuttuneet ja pelilliset ansiot ratkaisevat.
    Kevinille peukkuja ja menestystä

  8. Tuomaala suli erää vastaan totaalisesti…kainulainen oli huippu..vaikeeta on kenttäpelaaja puolella löytää oikeat pelaajat..

  9. Ulos: Maalivahdeista Ylänen ja Kainulainen, Puolustajista Lehkosuo, Lintula, Salo ja Metsälä Hyökkääjistä Aaltonen, Kuusisto, Lehtoniemi ja Söderling

    Söderlingillä ja Lehtoniemelle molemmilla upea kausi liigassa, mutta nuo muut on vaan ansainnu paikkansa maajoukkueessa. Haluaisin nähdä Kevinin maajoukkuepeleissä, mutta ei taida toteutua…

  10. Puolustajia valitaan yleensä 7 kpl, pistetäänkö hyökkääjät puolustaan? Listalla 9 pakkia. Pitkä toi sun listas.

  11. Juu sitten en osaa sanoa. Mutta pois varmasti: Ylänen, Lehkosuo, Lintula, Aaltonen, Kuusisto ja Lehtoniemi.