Ulkomaat

Suomalaislegenda tylysti ulos ruotsalaisseurasta – kommentoi katkerana

30.03.
2015
44 Kommenttia
13
Ulkomaat
Tälläkin kaudella joukkueensa kapteenina toimineen Mika Kohosen ja Storvretan yhteinen taival katkeaa. Kuva: Per Wiklund.

Tälläkin kaudella joukkueensa kapteenina toimineen Mika Kohosen ja Storvretan yhteinen taival katkeaa. Kuva: Per Wiklund.

Ruotsin Superliigassa pelaava Storvreta IBK on aloittanut ensi kauden joukkueen kasaamisen. Seurajohto teki heti kärkeen todella kovan päätöksen, sillä Mika Kohosen sopimusta ei jatketa.

Storvreta pelasi vuosi sitten keväällä Superliigan finaalissa Falunia vastaan, mutta tämä kausi oli todellinen pannukakku joukkueen jäätyä ulos pudotuspeleistä.

Kohosesta tuli kymmenen Storvretassa vietetyn vuoden aikana melkoinen seuraikoni ja tuona aikana hänet valittiin myös maailman parhaaksi pelaajaksi viiteen otteeseen (vuosina 2005, 2009, 2010, 2011 ja 2012).

Lajilegendan kausi oli hankala, sillä kesällä Kohosella todettiin masennus. Kohonen kuitenkin selätti vaikeudet ja taisteli tiensä maajoukkueeseen ja aina Göteborgin MM-hopearyhmään saakka, jossa sai suitsutusta muun muassa Suomen nuorilta pelaajilta.

Storvreta ilmoitti, ettei se aio jatkaa suomalaisen sopimusta. Asiasta kertoi ensimmäisenä uppsalalainen sanomalehti Uppsala Nya Tidningen (UNT) ja asiasta uutisoi myös ruotsalainen Innebandymagazinet.

– Se ei ollut mikään keskustelu. He sanoivat, että on parempi Storvretalle, jos minä en jatka. Sanoin tapaamisessa, että minun ei ole koskaan tarvinnut leveillä, mutta tiedän kyllä kuinka paljon olen tehnyt ja merkinnyt Storvretalle. Mielestäni tapaaminen oli epäkunnioittava, Kohonen kritisoi asiaa UNT:lle.

Kohonen ilmaisi ruotsalaismedialle myös halunsa jatkaa uraansa, ja että uuden seuran etsimisprosessi on käynnissä.

Lisää aiheesta:
Uppsala Nya Tidningenin artikkeli aiheesta
Innebandymagazinetin artikkeli aiheesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
tEsakekek
30/03/2015
Paluu suomeen? Eikös sillä jo väläytellyt muutama vuosi sitten, jännä nähdä
JZ
30/03/2015
Tuu mihu suomeen takas. Ihan sama mihin seuraan, täällä kaikki haluaa vielä nähdä sut kentällä.
Reikäpallo
30/03/2015
Siellä on seurakaveritkin vähän ihmeissään mitä nyt Samuelssonin haastattelusta pystyi päättelemään. Valmentaja tykkää näköjään sekoitella pakkaa ja hyvinhän tuo näyttää toimivan, tällä kaudella ulkona jopa playoffeista. Ei näin. Näillä legendoilla on niin paljon annettavaa joukkueelle vaikkei jalka enää kaksikymppisen veroisesti liikkuisikaan. No, olisi mukava nähdä Mihu Suomessa, iham sama missä joukkueessa.
teemu
30/03/2015
Kotia päin ja Hirvipaitaan .
kaukaa
30/03/2015
Kunhan ei lakeuksille eksy niin kaikki on hyvin :DD
Jonsku
30/03/2015
Kohonen ei vaan enään ole hintansa väärtti. Tuskin hän millään junnusopimuksellakaan olisi pelannut, sekin olisi ollut epäkunnioittavaa seuralta sellaista tarjota. Parempi vaan oppia ymmärtämään, että ura on ehtoopuolella. Nyt Happeeseen vielä nostamaan nostalgialiksaa, ja sitten eläkkeelle.
Pierumaisteri
30/03/2015
Mihu Suomeen! Happee tai SPV!
Seinäjoki
30/03/2015
Mikon vierelle SPV:hen yhdeksi kaudeksi ;)
huhuja
30/03/2015
Mikko sanoi toissa kesänä että mihun siirtyminen kiinni vain vaimon työllistymisestä suomessa,koska ei osaa puhua kunnolla suomea.
Ja osoitteena spv.
Api
30/03/2015
Osoitteena SPV ja töihin rannikolle, kun ne raukat ei osaa suomea. :P Aika nöyrä ykkönen jos olisi Koski-Kohonen-Kohonen
Vellu Koivunen
30/03/2015
Salin-Kohonen -Vänttinen -Salo-Lamminen? Okei painun pehkuihin.
Tieto
31/03/2015
Spv ja kolmosketju. Ollananhan rehellisiä. Mihin muuhun muka? Nojoo KRP, Josba, Erä, TPS, OLS...huomenta.
Tieto
31/03/2015
Ainakin pari divariporukkaa on kuulemma kiinnostunut. Blue Fox ilmeisen vahvoilla.
Julle Kuusinen
31/03/2015
No miksei myös :
Karppanen-Kohonen -Hintikka
ahonen-kavekari
SP
31/03/2015
Yllättävä, joskin looginen ratkaisu, mihin en kyllä uskonut Storvretan pystyvän. Kun on nähnyt Mihua parhaimmillaan ja viime kaudella, niin ero on vaan valtava. Jotenkin tulee mieleen Litin vuosi Barcassa, kun joukkue alisuoritti, niin henkilöityi Litmaseen. Samaa hiukan Storvretassa. Johtajatyyppi kentällä, sen ulkopuolella ja fanien suuntaan ja takuulla seuran vaikeimpia päätöksiä ikinä. Mutta vaikea sanoa, miten se rooli olisi löytynyt, viime kaudella ei ainakaan sitä tasapainoa löytynyt Ja saa nähdä, miten pelikaverit ja fanit suhtautuu. Etenkin jos tulee toinen katastrofikausi perään.

Toisaalta kauden näyttöjen pohjalta seurajohdon olisi ollut syytä ensisijaisesti vaihtaa valmennusta. Jos Mihu menee osin vanhoilla meriiteillä, niin sama koskee kyllä päävalkkua. Muutoinkin vaikuttaa, että vretaret koittavat ostaa tähtisikermää, kun katsoo spekulaatioita tulijoista. Seura on kuitenkin ollut Sundstedin ostoon saakka suhteellisen pitkälle oman kylän pojista koottu ryhmä, jossa on ollut oman juniorimyllyn kautta tulleita pelaajia tai
ovat tulleet muualta lähialueelta.

Kaiken kaikkiaan olisi toivonut tuolle jutulle erilaisen lopun. Vertaa vaikkapa Hanneksen uran lopetusta. Öhmanin rooli ja hänen kommentit asiasta olis muuten kiva kuulla. Entinen ketjukaveri, nykyään käsittääkseni seuran urheilutoimenjohtaja.
Säbänderus
31/03/2015
Näköjään ammattiurheilussa pätevät samat ketään-mitään kunnioittamisen pelisäännöt kuin muillakin työmarkkinoilla ( paitsi virassa olevat kuntasektorilla ).

Ei aina se mitä tehdään, vaan tapa millä tehdään.
Ei mitään respectiä.
Antti
31/03/2015
Tuli mieleen Money Ball -leffan kohtaus:
https://www.youtube.com/watch?v=jXEtOPMW2hM

Mihu kritisoi irtisanomistapaa.
Huippupelaajille ollaan tylyjä. "Mihu, et pelaa enää ens kaudella."
S7
31/03/2015
Kovaa peliä ei voi muuta sanoa. Legendasta sylkykupiksi, ei näin! Onneksi erästä metsuria ei varmasti tulla kohtelemaan vastaavalla tavalla. Mihuna en menisi/tai edes suostuisi siihen että paita nostetaan kattoon! Säbä naulaa hyvin, että nyt ollut pikkaisen väärä tapa tehdä asioita...
Sami
31/03/2015
Vaasa olis kyllä tuossa aika lähellä, mutta vähän pelkään, että SPV-juna on jo mennyt. En oikein näe, että fysiikka enää kestää SPV:n pelitapaa.

Jyväskylä taas ei ole tunnettu kaksikielisyydestään, vaikka paluu kotiin olisi varmasti hieno ympyrän sulkeutuminen.

Älkää nyt edes haaveilko Tampere, se on menestyksen hautausmaa.

Turku taitaa olla liian alkutekijöissään, joten ikä loppuu ennen menestystä.

Helsinki, no, SSV on tunnettu eläkeläisten seurana. Oliskohan se todennäköisin osoite? Kieliseikat ei olisi ongelma.
Kannattaja
31/03/2015
Säälittävä tilanne kun ura on päättymässä näin, huipulta pitäis aina lopettaa mutta on se näköjään vaikeaa monelle huipulle.
Tarinalle olisi paras päätös jos Kohonen menee takaisin kasvattaja seuraansa, näin ympyrä sulkeutuisi ja ura saisi arvoisensa päätöksen.
Anti-Sami Stadista
31/03/2015
Aloin ihan huvikseni laskea tuota ikä-asiaa, kun ärsyttää nämä seinäjokisten ylimieliset heittelyt. Ensimäisessä välierässä SPV:n joukkueen keski-ikä 27,55 vuotta ja SSV:n 26,7 vuotta. Kumpikaan ei taida täyttää eläke-iän kriteereitä? Liekö SPV kuitenkin keski-iältään liigan vanhin joukkue?
Ja mitä tulee tuohon pelitapaan, niin tuntuu että myös toinen Kohonen olisi omiaan seisoskelemaan siihen pesukoneeseen, missä olitte Happeta vastaan.
Ohhoh
31/03/2015
Just saying: Mihinkäs seuraan Nykky meni?
SAMILLE
31/03/2015
BURN!!!!
Sami
31/03/2015
Doup, burned...

SPV ei ollut pesukoneessa kuin ensimmäisen erän. Tämän jälkeen pallonhallinta (vaikkakin tehoton sellainen) siirtyi kohti Seinäjokea. OK, se oli tehotonta, mutta SPV:llä on ollut vahvuutena korjata peliä pelin sisällä ja vieläpä jatkaa siitä seuraavassa pelissä. Näin on käynyt vuosien varrella eri playoffs sarjoissa ja käy nytkin. Meni ihan täysin OT...
S7
31/03/2015
Comoon jätkät! Nyt puhe Mihusta, ei mistään speven tai minkään muun jengin pelitaktiikasta, perkele. Säästetään noi kiukut muihin ketjuihin, jooko? Siitä voidaan olla ylpeitä, että tuskin mikään meijän seuroista niin spv kuin happee tulee omia legendojaan kohtelemaan samalla tavalla. Ekana tuli mieleen spevestä :koski&kohonen ja happeesta: kauko--> paidat varmasti menee kunniakkaasti kattoon!!
fyt
31/03/2015
OT:ksi menee, mutta seuralegendojen kunnioituksesta kotimaisissa seuroissa tuli mieleen omasta lempiseurasta: Oilers ei ole nostanut Hintikan paitaa kattoon!!? Aivan käsittämätöntä. Hävettää suorastaan...
Näin kai se menee
31/03/2015
Jo pari vuotta sitten Mika Kohosen siirtyminen SPV:n riveihin oli paljon lähempänä kuin julkisuuteen on kerrottu. Silloin veljekset sanoivat suoraan että molempien suuri haave on vielä joskus pelata samassa seurassa. Käsittääkseni Mikon SPV jatko ensi kaudelle on jo selvä, joten jos Mika Suomeen tulee, niin suuntana on mitä ilmeisemmin Seinäjoki. Kokonaan toinen kysymys sitten on, kauanko veljekset noilla ikävuosilla ja sairaskertomuksilla ovat vahvistuksia joukkueilleen. Tämän vuotisen perusteella ainakin Mikko on sitä vielä ollut. (tällä hetkelläkin Tupla-pelaaja). Mutta jo pelkästään MK*2 näkeminen samassa joukkueessa kotimaanliigassa olisi sellainen tapaus, peliesityksistä riippumatta, josta ainakin seurojen kassanhoitajat olisivat mielissään.
Säbänderus
31/03/2015
Aina tulee joku, joka tunkee asiaan kuin asiaan jari-pekkaa ! :)
Näin kai se menee
31/03/2015
Eihän tässä nyt ensisijaisesti ole kysymys SPV:stä vaan Mika Kohosesta. Kun tällä palstalla nyt kerran avoimesti spekuloidaan kaikilla salibandyuutisilla, niin toin vaan esille sen tosiseikan, että jos Mika Kohonen Suomeen palaa, seura on suurimmalla todennäköisyydellä SPV, edellisessä viestissä mainitsemiani syiden takia. Kyllä Säbänderuksen pitää paljon SPV:tä vihata, kun Jari-Pekastakin pitää tehdä pilaa kaiken aikaa. Sponsorit ne on muillakin joukkueilla. Nimitetäänkö Happee nyt Radio Suunnistajien joukkueeksi ja SSV Gainomax-miehiksi? Olisi kiva tietää mistä tämä SPV antipatia johtuu?
ylemmälle
31/03/2015
Parasta haukutaan aina.
S7
31/03/2015
Gainomax-miehet, jumalauta tossa ois kova. SSV-fanina ostan. Spekuloinnit on ihan jees mihin ois menossa, jos Suomeen tulee.

"Mutta jo pelkästään MK*2 näkeminen samassa joukkueessa kotimaanliigassa olisi sellainen tapaus, peliesityksistä riippumatta, josta ainakin seurojen kassanhoitajat olisivat mielissään."

Kyllä meitsi ois katsomossa, kun ekan kerran Helsingin suunnalle toi kaksikko tulisi, olisi sitten vastassa mikä tahansa viidestä kehän sisäisestä jengistä!

"Oilers ei ole nostanut Hintikan paitaa kattoon!!? Aivan käsittämätöntä. Hävettää suorastaan..."

Tätä en tiennyt ja on kyllä hävettävää toimintaa. Hintikka oli kuitenkin aikanaan kovin suomalainen peluri, 108 ei tulla ikinä rikkomaan!!
HELSINKI
31/03/2015
Olen sen täällä ennenkin sanonut jossain muodossa, mutta aina joku säbänderus tulee täällä kommenteissa antipatioineen laukomaan mitä lapsellisimpia näkökulmia asioihin. Spv tuntuu ainakin joidenkin kohdalla saavan siitä suuren osan. Mistä lie johtuu.. En voi käsittää miten paljon huonoa läppää voi sponsorista vääntää vuodesta toiseen. Joskus sanottiin et "vaihda jo levyä.."

Mutta asiaan.. Olipa Mika Kohosen kunto tai pelin taso mikä tahansa niin mielelläni kaverin Suomessa pelaavan näkisin!
SP
31/03/2015
Mun veikkaus on, että jatkaa Ruotsissa, AIK tai parrasvaloihin hamuava Djurgården, mitä on käsittääkseni rakennettu Täbyn raunioille. jos jää upsalaan, niin Sirius tai FBC saisivat aikamoisen yleisömagneetin
Toivottavasti...
31/03/2015
Tajuu kehä raakki lopettaa...

Ei pahalla mutta ei ole miehestä mihinkään, ei tossu riitä nyky salibandyssä.
Heikko provo
31/03/2015
Ei tosiaan riitä ei. Pelasi muuten just MM-kisat olematta plus-miinus tilastossa yhdessäkään pelissä miinuksella.
Api
01/04/2015
Ei tossu liiku ei. Se on tosiasia, mutta lainaisin soveltaen pesäpallosta erään lyöjäjokerin sanoja; ei tarvi osata juosta, kun osaa kunnolla lyödä. Sama pätee tässäkin. Turhaan haastaa jalalla jos ei tarvi, viisas sijoittuminen ja älykäs pelinrakentaminen on tärkeämpää. Ja ai, että ylivoimassa....
Jatketaan provoa....
01/04/2015
Ylivoimasta. Mitä sai aikaan mm kisoissa? Oli kyllä yvn turhin kaveri.
elämä on
01/04/2015
niinkuin työelämässä yleensä,johtoporukat ei pidä vanhoja työntekijöitä minään.
SP
01/04/2015
Laitoin silloin kun UNT:ssä oli olut kritiikkiä Mihun pelaamisesta, että Storvretalle on tullut hänestä tietynlainen ongelma. Edelleen olen sitä mieltä, että uran arvolle sopivan roolin löytyminen oli vaikeaa ja esim. yv:ssä on poissa kavereita, joiden paikka siellä ennemmin olisi. (Tosin siinä pelasi muitakin, jotka sinne ei välttämättä kuuluneet) Jos se rooli olisi ollutkin selkeä kolmosketjun rooli, niin ok, mutta joko se ei riittänyt pelaajalle tai seura ei uskaltanut sitä tehdä. Nyt tuli hieman hybridimalli, joka ei toiminut oikein kunnolla.

Silti en uskonut, että tuo uran päätös saadaan noin sössittyä tuossa organisaatiossa, vaikka olisi arvioitu miten päin, että paikka ei ole enää avainroolissa. Toisaalta kun katsoo Rickien kohtelua talvella, niin edelleen pohtisin sitä, onko päävalkku kuitenkin jonkinlainen ongelma siellä taustalla.
ps
01/04/2015
päävalkku on ongelma monessa muussakin seurassa.
Sami
01/04/2015
SPV oli Facessa heittänyt aprillipilan Kohosesta. On kuulemma tehnyt diilin joukkueen kanssa ja aloittaa seuraavassa finaalissa ;)
Näin kai se menee
01/04/2015
Tässä Kohosen ajatuksia Suomeen paluusta muutama vuosi sitten. Nyt nuo suunnitelmat saattavat hyvinkin muuttua teoiksi.

Mika Kohonen: SPV on hyvä vaihtoehto
06.10.2012 07:01 (Päivitetty: 06.10.2012 16:08)

Mika Kohosta on toivottu Seinäjoen Peliveljiin:

Jo parina keväänä salibandypelaaja Mika Kohosta on linkitetty Seinäjoen Peliveljiin.

Paluu Ruotsista takaisin Suomeen oli viime keväänä todella lähellä, mutta lopulta perhesyyt pitivät Kohoset Ruotsissa - ainakin vielä.

SPV:ssä Kohosta kiinnostaa paitsi mahdollisuus pelata veljensä Mikon kanssa, myös seuran ammattimaisuus ja kilpailukyky.

- Tommy Koponen on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Sanotaan, että jos pelivuosia vielä tulee ja muutto Suomeen osuu samaan ajankohtaan, SPV on hyvä vaihtoehto, Kohonen sanoo.
Oskari
01/04/2015
Krp hankkinut tukun todellisia legendoja, mukaanlukien Mika Kohonen :)
Junnu#8
01/04/2015
Jep. Ja Lasb siirtyy pelaamaan huippukovaan Venäjän Salibandyliigaan:D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.