Ulkomaat

Sveitsin välierissä viime kevään finaalien uusinta – suomalaiset isossa roolissa

25.03.
2015
3 Kommenttia
2
Ulkomaat
Lassi Vänttinen ei ole jäänyt pisteittä yhdessäkään plaoff-kamppailussa. Kuva: Wilfried Hinz / unihockey.ch

Lassi Vänttinen ei ole jäänyt pisteittä yhdessäkään plaoff-kamppailussa. Kuva: Wilfried Hinz / unihockey.ch

Sveitsin salibandyliiga NLA:ssa saatiin viime viikonloppuna puolivälierät päätökseen ja nyt on aika setviä ketkä kaksi pääsevät finaaleihin taistelemaan maan mestaruudesta.

Välierät alkavat tänään illalla kello 21 Suomen aikaa.

Toisessa välieräparissa SV Wiler-Ersigen kohtaa GC Zürichin sensaatiomaisesti tiputtaneen Tigers Langnaun. Tämä pari on suomalaisittain todella kiinnostava, sillä Wilerin riveissä pelaavat kokeneet Tatu Väänänen ja Lassi Vänttinen ja Langnaun paidassa viilettää hyökkääjä Joonas Pylsy.

Pääkallo.fi uutisoi aiemmin Pylsyn huikeasta iltapuhteesta, joka siivitti Langnaun puolivälieräsarjasta jatkoon ja lähetti Zürichin tähdet kesälaitumille voitoin 4-1. Tämä ei kuitenkaan ollut Pylsyltä mikään niin sanottu ”pöljä päivä”, vaan mies on ollut kovassa iskussa koko playoffien ajan. Viidessä ottelussa viime kevään Suomen mestari on kerännyt tehot 8+2=10.

Vastaan asettuva SV Wiler-Ersigen sen sijaan voitti oman puolivälieräsarjansa UHC Grünenmattia vastaan puhtaasti voitoin 4-0. Viime kevään mestarijoukkueen suomalaiset Tatu Väänänen ja Lassi Vänttinen pelaavat niin ikään oivaa pudotuspelikevättä, sillä Vänttisen tehot ovat neljän kamppailun jälkeen 5+6=11 ja Väänänenkin on kerännyt pisteen per peli tehoilla 1+3=4.

Toisessa parissa kohtaavat kohtaavat UHC Alligator Malans ja Floorball Köniz. Suomalaisen Vertti Wigrénin edustama Malans kaatoi puolivälierissä HC Rychenberg Winterthurin voitoin 4-1, ja Köniz puolestaan passitti Churin laulukuoroon voitoin 4-2. Classic-kasvatti Wigrén oli pitkään loukkaantuneena, mutta Sveitsistä kantautuneiden tietojen mukaan mies on nyt täydessä iskussa ja puolivälierissä puolustaja keräsi tehopisteet 1+2. Joukkueena Malans on pelannut vahvan kauden aiempaa nimettömämmällä materiaalilla, mutta Köniz on nostamassa päätään playoffien mustana hevosena.

Wiler-Langnau -parissa kohtaavat runkosarjan ykkönen ja kuutonen ja Malans-Köniz -parissa kakkonen ja viitonen. Ennakkosuosikin viitat ovat siis hienokseltaan Wilerin ja Malansin harteilla. Toki runkosarjasijoitukset eivät näissä peleissä merkkaa mitään, mutta Wiler ja Malans ovat tottuneet menestymään ja joukkueissa vallitsee tietty voittamisen kulttuuri. Langnau ja Köniz ovat viime vuosina kuitenkin tehneet hyvää nousua kohti Sveitsin kansallista huippua ja heillä on täydet mahdollisuudet haastaa maan suuret ja mahtavat.

Wiler-Langnau -parissa mielenkiintoista on myös se, että joukkueet kohtasivat viime keväänä NLA:n finaaleissa ja tuolloin Wiler oli parempi voitoin 4-0. Langnaulla lienee siis paljonkin hampaankolossa. Tämän kauden runkosarjakohtaamisista Wiler voitti kummankin niukasti, kotona lukemin 5-4 ja vieraissa 4-3.

Malansin ja Könizin runkosarjakohtaamiset sen sijaan menivät 1-1, kun kumpikin onnistui kairaamaan vierasvoiton, Köniz jatkoajan jälkeen luvuin 4-3 ja Malans selvemmin lukemin 6-4.

Näin pelataan (ajat Suomen aikaa):

SV Wiler-Ersigen-Tigers Langnau
25.3.2015 klo 21:00 SV Wiler-Ersigen-Tigers Langnau
28.3.2015 klo 20:30 Tigers Langnau-SV Wiler-Ersigen
29.3.2015 klo 20:00 SV Wiler-Ersigen-Tigers Langnau
4.4.2015 klo 20:30 Tigers Langnau-SV Wiler-Ersigen
6.4.2015 klo 20:00 SV Wiler-Ersigen-Tigers Langnau (tarvittaessa)
11.4.2015 klo 20:30 Tigers Langnau-SV Wiler-Ersigen (tarvittaessa)
12.4.2015 klo 19:00 SV Wiler-Ersigen-Tigers Langnau (tarvittaessa)

UHC Alligator Malans-Floorball Köniz
25.3.2015 klo 21:00 UHC Alligator Malans-Floorball Köniz
28.3.2015 klo 20:00 Floorball Köniz-UHC Alligator Malans
29.3.2015 klo 18:00 UHC Alligator Malans-Floorball Köniz
4.4.2015 klo 20:00 Floorball Köniz-UHC Alligator Malans
6.4.2015 klo 18:00 UHC Alligator Malans-Floorball Köniz (tarvittaessa)
10.4.2015 klo 20:30 Floorball Köniz-UHC Alligator Malans (tarvittaessa)
12.4.2015 klo 18:00 UHC Alligator Malans-Floorball Köniz (tarvittaessa)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
illu
26/03/2015
Onkos näitä pelejä mahdollista katsoa mistään?
Sählyuuno
26/03/2015
swiss-sport.tv näyttää

Piti eilen katsoa mutta Malans ja Köniz pelasivat molemmat punamustilla paidoilla, jotka erottuivat todella huonosti. Lisäksi peli oli aika kohellusta, joten into lopahti 5 minuutin jälkeen.

Lähetys tuli lähinnä tuosta pelistä ja toisesta ilmeisesti oli tarkoitus näyttää hailaitsit, sekä pikku maksulla olisi voinut katsoa haluaamaansa matsia. En jaksanut alkaa säätää rekisteröitymistä ym enää siinä vaiheessa. Ehkä johonkin katkaisupeliin uusi yritys sitten ..
esboy
29/03/2015
Tsekin välierät osoitteesta ceckyflorbal.cz/home/
Miehet on Muzi ja naiset Zeny.
Suomalaisia mukana.
Kaikista peleistä on livekuvaa, toisin kuin suomessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.