Liigat

Synkkä viiden minuutin jakso latisti Kooveen – SPV jatkaa välieriin

10.03.
2015
18 Kommenttia
2
Liigat
SPV juhli kentällä tänään välieräpaikkaansa voittamalla Kooveen. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV juhli kentällä tänään välieräpaikkaansa voittamalla Kooveen. Kuva: Juha Käenmäki.

Seinäjoen Peliveljet on tämän kevään ensimmäinen paikkansa välierissä varmistanut joukkue. Se kaatoi tänään puolivälierien kolmannessa ottelussa Tampereen Kooveen numeroin 12-5 (2-3, 5-0, 5-2) ja eteni semifinaaleihin puhtaasti voitoin 3-0.

Mihin ottelu ratkesi?
SPV aloitti ottelun ryminällä ja loi paikkoja runsaasti. Sitten Koovee sai pelin juonesta kiinni ja hallitsi kenttätapahtumia toisen erän puoliväliin saakka. Ajassa 30:38 Ville Kuusela toi ylivoimalla SPV:n 3-3 tasalukemiin ja seuranneen vajaan viiden minuutin aikana SPV latoi viisi maalia. Tästä ei Koovee enää toipunut, vaan ottelun viimeinen kolmannes oli pelkkää pelailua.

Ottelun hahmo?
Juha Kivilehto oli tänään kentän herra ja hidalgo. Miestä on parjattu viime kausilla, ettei jalka enää liiku, eikä fysiikka riitä. Tällä kaudella SPV:n ykköspakki on näyttänyt kuitenkin epäilijöilleen ja osoittanut olevansa kovassa kunnossa. Tänään se näkyi pelissä hyvänä puolustuspelinä, oivaltavina katkoina, rauhallisena pelin avaamisena ja tehopisteiden muodossa lukuin 3+1.

Ottelun puheenaihe?
Koovee näytti tänään kaksi puolta. Kypsyyttä ensimmäisen puolituntisen aikana siinä, että se purki rauhallisesti SPV:n antaman kovan paineen ottelun alussa ja otti pelin hetkellisesti jopa täysin komentoonsa. Toisen erän synkän viisiminuuttisen jälkeen Koovee oli kuitenkin kuin nuori lammaslauma, jonka kova tahtotila tuntui loppuvan jo 3-3 -tasoitukseen.

Muuta huomioitavaa:
SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kertoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hyökkääjä Niko Raunion olleen sairastelun takia sivussa tästä sarjasta, mutta palannee harjoituksiin nyt välierien alla.

Kommentit:
– Pettynyt olen, kun emme pystyneet voittamaan, mutta ylpeä joukkueesta, koska kaikki tehtiin, mitä voitiin. Tässä on tehty lähes samalla porukalla töitä pian kaksi vuotta ja matka on vielä kesken, tällä porukalla on iso tulevaisuus käsissään, jos se pysyy kasassa, Koovee-luotsi Hannu Santanen totesi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.
– Harmittaa pirusti. Kaikkemme annettiin, mutta meidän hyvät otteemme eivät missään pelissä kestäneet täyttä 60 minuuttia, harmitteli Kooveen parhaana palkittu Eemeli Salin.
– Tänään nähtiin SPV:tä jo omimmillaan. Aivan ottelun alussa veskari ja puolustus pitivät Kooveen pelissä mukana, mutta toisen erän aikana saimme käännettyä pelin meille. Arvostan työtä, mitä Kooveessa tehdään. Joukkue on urheilullinen ja rehti, jolla on varmasti tulevaisuudessa potentiaalia, päivitteli puolestaan SPV-käskijä Tommy Koponen.
– Kyllähän kaveri laittoi meidät koville tänäänkin. Se repi kaiken mahdollisen irti, mitä tuosta kokoonpanosta lähtee. Meidän joukkueessamme on freesimpi fiilis kuin viime keväänä ja halu menestyä on ollut keväällä treeneistä lähtien viime vuotista kovempi, kertaili Juha Kivilehto.

Tilastohuomiot:
SPV: Juha Kivilehto 3+1, Ville Kuusela 1+3, Sami Koski 1+2, Mikko Kohonen 1+2
Koovee: Eemeli Salin 2+1, Lassi Ylisiurunen 1+1

Linkit:
Juha Käenmäen kuvapankki
Koovee-luotsi ylpeä suojateistaan: ”Kovia ukkoja, vaikka ovatkin vielä nuoria poikia”
Peliveljien konkaripuolustaja ei tyydy välieräpaikkaan: ”Me seisomme ihan liikaa”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
päällikkö
10/03/2015
Joopa joo. Eemeli tais pelata viimeisen pelinsä Kilpureissa.
Mansen ykkönen
10/03/2015
Ei se Koovee nyt ollutkaan Tampereen ykkönen. Muistan hämärästi joskus jouluna sen hirveen uhon, harmi. Kyllä se isoveikka vei taas.
spv-fani
10/03/2015
Lasket kai leikkiä
Lämpenee
10/03/2015
On se harmi, että Classic ei tänä keväänä taida päästä Seinäjoelle. SSV on toki sekin ihan kiva vastustaja. Tervetuloa.
JarG
10/03/2015
Täytyy sanoa että mielummin sössösvee kuin lerssi. Näin punaisella mielipiteellä. Finaalissa sininen ja punainen.
Niin tekee
10/03/2015
Ei päässy viime vuonnakaan.......
Tieto
10/03/2015
ssv- happee finaalissa
Poliisi pamputtaa taas
10/03/2015
Harri Karjala.
SamuliK
10/03/2015
Otsikko voisi myös olla. SPV:n reagointi timanttista. Speven II erän reagointi (pelin) jokaisella osa-alueella aivan timanttista. Peliveljien ja KooVeen sarja osoitti sen mihin suuntaan tätä lajia on syytä viedä. AIVAN MAHTAVAA.
Pulteri
10/03/2015
Oli kyllä hauskan näköistä kun Kooveen pikkupojat yritti Ahon ja Revon johdolla ottaa koko sarjan ajan jotain poliisin roolia. Aho varsinkin koko ajan keskittyi pieneen jälkipeliin muka vahingossa ja sitten ollaan heti urputtamassa tuomarille kun saa itse kontaktia. Lisää natsoja kaulukseen nii tommoset voidaan ottaa joskus vakavastikin.
Kiitos Koovee
11/03/2015
Hemmetin hienoa taistelua nuorelta joukkueelta. Nämä nimet joita täällä nyt herjaatte kannattaa kuitenkin vahvasti painaa mieleen, sillä potentiaalia noissa kavereissa ja tuossa joukkueessa on.

Kiitos SPV, hyvä fyysinenkin ottelusarja, ennen kaikkea viihdyttävä. Onnea jatkoon, ensi kaudella toivottavasti tavataan samoissa merkeissä. Ja toivottavasti tämän sarjan kaltaista tunnepitoista salibandyä nähdään lisää. Harmi, että nämä joukkueet kohtasivat jo tässä vaiheessa kautta. Ehkä sitten ensi kaudella.

Nyt SPV kannattajat, voitte keskittyä jatkoon ja lopettaa meidän nuorten kavereiden haukkumisen. Saitte 3-0 voiton, joten onko syytä enää sen enempää ketään haukkua? Joukkue ja sen tuloshan tässä meille kaikille lienee tärkein. Vai?
S7
11/03/2015
Perusmeininkiä! Niin paljon kuin arvostan SPV:n valmennusta(Tommy on ihan päällikkö äijä, loisto tyyppi, loistava esimerkki pelaajille ja loistava valmentaja) ja joukkuetta, niin nää turhat haukkumiset kyllä hävettää. Sen tiedän, että nää on täysin joukkueesta riippumattomia juttuja. Tervetuloa Pasilaan ja onnea pronssimatsiin;-).
Kuka lienee?
11/03/2015
S7:lle: Mistäpä tiedät kuka täällä kirjoittelee? Näyttää tuo sanailu enemmänkin tamperelaisten jäsentenväliseltä.

Seinäjoen yleisö muuten osoitti myös Kooveelle suosiota matsin jälkeisessä palkintojen jaossa. Siinä olisi mallisuoritus myös sinne Pasilaan. :)
Jarg
11/03/2015
Pasila tarvisi ensin edes yleisön jolle voisi olla mallina...
S7
11/03/2015
Jarg olet täysin oikeassa! Tossa on Kurre co. seuraava iso haaste! Mutta katso kuitenkin isoa kuvaa, eteenpäin on SSV.ssä menty etenkin junnutoiminnan kohdalla viime vuosina. Nyt vaan junnut ja vanhemmat pitäisi naarata katsomoon!! Ekassa oilers matsissa oli pasilassa jotain aivan ihmeellistä, tunnelmaa ja vielä SSV-kannattajilta:-)

Kuka lienee? En tosiaan syyttele kaikkia Speve-faneja, mutta kyllä niitä tavan sankareita on täällä palstalla pyörinyt, tod.näk jotain keskenkasvuisia pentuja:-)(ja samanlaisia löytyy muitakin jengeiltä). Pahoittelen, etten täsmentänyt ekassa viestissäni. Ja alleviivaan vielä(/toistan), että itse speven jengiä arvostan suuresti. Hyvin kasattu ja valmennettu, rehtiä säbää pelaava jengi--> no Tuutsilla nyt välillä keittää keitto yli:-D
vk
11/03/2015
jaa mikäs vaiva rauniolla?
hehee
11/03/2015
Kooveen pojatko provosoituu kommenttiosaston kommenteist? Harmi homma.
Katsomalla lehdistötilaisuus
11/03/2015
Valmentaja antaa syyn sivussa olemiseen... VK käy katsomassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.