Liigat

Video: Oliko tämä rankkari sääntöjen vastainen?

24.03.
2015
22 Kommenttia
9
Liigat
Tämä maali ratkaisi sunnuntaina Seinäjoella. Miten käy tänään Pasilassa? Kuva: Juha Käenmäki

Tämä rankkari ratkaisi sunnuntaina Seinäjoella. Miten käy tänään Pasilassa? Kuva: Juha Käenmäki

SPV:n ja SSV:n välinen kolmas välieräkohtaaminen ratkesi vasta rankkarikisan seitsemänsien laukojien jälkeen. Tuossa parissa SPV:n Sami Koski osui ja SSV:n Jani Helenius epäonnistui. Näin ollen SPV johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Koski osui myös ensimmäisellä yrittämällään, ja tasoitti tilanteeksi 1-1 viidennessä laukojaparissa. Tämä kyseinen rankkari on herättänyt keskustelua siksi, että osa katsojista näkee pallon menevän taaksepäin laukauksen yhteydessä. Muun muassa salibandypersoona Toni Lötjönen julkaisi tämän videon tilanteesta.

Kosken ensimmäinen rankkari löytyy kokonaisuutenaan maalikoosteen kohdasta 12.12 eteenpäin.

SPV johtaa ottelusarja voitoin 2-1 ja voi edetä finaaleihin voittamalla tänään Pasilassa. Jos SSV voittaa, niin viides ja ratkaiseva ottelu pelataan torstaina Seinäjoella. VeikkausTV näyttää tämän illan ottelun suorana klo 18.30.

Otteluparin voittaja kohtaa Jyväskylän Happeen miesten Salibandyliigan finaaleissa. Finaalisarjan ensimmäinen kohtaaminen pelataan sunnuntaina Jyväskylän Monnarilla klo 16 alkaen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Janis Petke
24/03/2015
Tuo tehty video on todella epämääräinen. Siinä nuo jälkeenpäin tehdyt apuviivat liikkuvat kuvan mukana eteenpäin, ja sen takia se luo vaikutelman että pallo liikkuisi taaksepäin. Livekuvaa katsoessa, voi verrata mustan mainosplakaatin reunaan, ja sitä katsoessa pallo ei liiku lähellekään taaksepäin. Kun alkuperäistä kuvaa katselee, niin sillä hetkellä kun Koski palloa siirtää rystyltä sivulle, matkaa mustan mainoksen reunaan on selkeästi yli lavan mitan verran. Laukoessa pallo on vain muutaman sentin mainoksen reunan takapuolella. Summa summarum: Siirron aikana pallo liikkuu eteenpäin noin 20 senttiä. Täysin laillinen!

Lisäisin oman kuvakollaasin tänne, jos vaan osaisin...
VideoDumari
24/03/2015
Kyllähän se pallo vaikuttais menevän taaksepäin, mutta eipä oo helppoa tuomareilla huomata moista, kun ei kuitenkaan niin kovin paljoa liiku taaksepäin ja kyseessä oli kohtuullisen nopea liike, jonka jälkeen lähtee melkoisen nopeasti laukaus. Mutta tosiaan maalin hylkääminen ei siis olisi ollut väärä tuomio mielestäni.
JZ
24/03/2015
Mietin aluksi onko tämä Lötjösen tekele provo vai ei, mutta ei se kai sitten ollut...

Ensin voisi tietysti kysyä, että mitä näillä viivoilla oli tarkoitus osoittaa? Jos poikittaisliikkeen suuntaa, on tuossa nyt sellainen pieni ongelma, että Ylijohtavan koordinaatisto liikkuu kuvan mukana eteenpäin. Näin ollen paikallaan tai sivuttaisliikkeessä oleva boltsi näyttäisi liikkuvan taaksepäin.

Toisaalta voihan näillä mittailla etäisyyttä tuohon Republic-tarraan. Kun Koski siirtää rystyllä vasemmalle, on etäisyyttä noin yksi viivanväli. Kun Koski ottaa pallon taas kämmenelle laukoakseen, on etäisyyttä enää vajaa viivanväli. Pallo kulkee oletettavasti suoraan ---> ei mene taaksepäin.

Tietysti voidaan myös kyseenalaistaa tarrojen suoruus, tässä voi olla virhemarginaalia. Videon viivatkaan eivät nähdäkseni ole perspektiivissä mikä sekin lisää virheen määrää. Lisäksi Twitteristä puuttuu yläraja viestimäärille, mikä on aika usein se ratkaisevin moka.
Janis Petke
24/03/2015
Ei missään vaiheessa ole edes lähellä mennä taaksepäin. Se vaan hämää, kun samalla Koski liikkuu itse pallon rinnalle, jolloin pallo näyttäisi liikkuvan taaksepäin, vaikka liike on pallollakin edelleen eteenpäin.
Heikki Hyytölä
24/03/2015
No Lötjösen huutelut nyt tiedetään.Törkeää SSV nuoleskelua vaikka pitäisi olla puolueeton kommentaattori.Onko tosiaan niin että kukaan muu ei halua kommentaattoriksi kun Lötjönen kerrasta toiseen lätisemässä omiaan.Toisaalta kaikki tietää sen nolon tyrkkyillyn millä jamppa on jokapaikkaan itseään tunkemassa ja itseään kehumassa.Nyt sai täysin selvästä sääntöjen mukaisesta rankkaristakin tarpeettoman keskustelun aikaiseksi.
Otto
24/03/2015
Sääntöjen mukaanahan pallon pitää koko ajan liikkua eteenpäin (Poikkeuksena tolpan kautta maalivahdista maaliin kimpoava pallo).

Videon (koosteen, ei Lötjösen viivakikkailun) katsottuani toteaisin että menee tulkinnaksi että menikö pallo TAAKSEPÄIN, mutta jos nuo mainosteippaukset on keskiviivaan nähden suorassa, niin eipä se tuon sivuttaissiirron aikana myöskään senttiäkään eteenpäin mennyt.

Joka tapauksessa siirto oli sen verran nopea, ja veto lähti heti seuraavasta kosketuksesta, että ei voi syyttää tuomaria, jos ei tuota ehtint näkemään. Itsekin jouduin muutamaan kertaan hidastuksen katsomaan, ennenkuin pystyin näkemykseni muodostamaan, ja tuomareillahan ei sitä hidastus/uusintatoimintoa ole edelleenkään käytössä.

Eli joo, oli väärin suoritettu rankkari, mutta ei millään mene "Kyllä niiden dumareiden olis TOI pitänyt nähdä" -kategoriaan.

Tässä vielä rankkarin säännöt, jottei turhaan purnata siitä taaksepäin menemisestä.
http://floorball.fi/palvelut/materiaalit/saannot-ja-ohjeet/pelisaannot#508 Rangaistuslaukaus (806)
Boris
24/03/2015
Vaikka kuinka olen SSV:n puolella, niin en millään pysty näkemään pallon menevän taaksepäin!
Msy
24/03/2015
Ainut rangaistava teko tuossa oli se, että Koski teki maalin SSV:n verkkoon. Ei tee tänään.
JUHA K
24/03/2015
Lötjösen apuviivat osoittavat ainoastaan, että pallo ei etene samaa vauhtia kuin Sämpy. Muuten viivat ainoastaan hämäävät. Pallo ei liiku yhtään taaksepäin eli propsit dumareille!
Vastaus
24/03/2015
Kysymys: Oliko tämä rankkari sääntöjen vastainen?

Vastaus: Ei.


Toivottavasti Lötjösestä ei tule koskaan tuomaria, ei edes videotuomaria. Miehen viivatkin tosiaan liikkuvat eteenpäin yhdessä kameran kanssa...
"Veikö Lötjösen virheet SSV:ltä aikoinaan kullan?"
24/03/2015
Lötjönen jos kuka tietää miltä tuntuu kaivella Kosken ampumia palloja verkosta.
Kuoma
24/03/2015
ihan hyvä ettei hylätty koska se ei vaikuttanut suoritukseen mitenkään menikö 1mm taaksepäin vai ei.
James
24/03/2015
Ovelat hämäysviivat on Lötjönen kyllä saannu tehtyä :D

Siis oikeesti ja ei helkuta, voiko olla paljoa säälittävämpää kuin tuo videotekele?

Seuraavaksi Lötjönen varmaan patentoi pleksin, jossa on nuo apuviivat, ja tuomarit voi sitten sen läpi seurata ja arvioida rankut.
Pohojammaalta
24/03/2015
Vähäkö turha toi lötjösen video
Heikki Hyytölä
24/03/2015
Ei hyvää päivää.Nyt vasta huomasin käydä katsomassa sen Lötjösen tekeleen. Herranjumala mikä idiootti. Eihän kukaan oikeasti voi tehdä tommoista rävellystä. Paitsi Lötjönen. Välillä viivat on linjassa mainosten kanssa ja välillä viturallaan maalivahdinalueen linjojen kanssa. Kameran kulma muuttuu suorituksen edetessä joten eihän nyt kukaan täysjärkinen voi tollalailla yrittää perustella asiaansa.
Jorma
24/03/2015
Enemmänkin pohtisin sitä, pitäisikö tässäkin marginaalilajissa siirtyä pikku hiljaa jatkoerään/eriin. Onhan tämä nyt merkillistä pelleilyä, että pelataan 10 minuutin jatkoaika ja aletaan ampua rankkareita.
Referee
24/03/2015
Mikä oli pointti Lötjösen videolla.... ihan huuhaata.... sääntöjen vastainen?.. voi v***u.... siinä tilanteessa kun noin "selvä" taakseveto tulee.. niin ei siinä edes tuomari voi sanoa juuta tai jaata... hyvä esimerkki.. Kosken veto osui takarautaan.. joku oli näkevinään, että se osui tolpaan.. peli on vaan nopeaa.... tänään kuitenkin SSV voittaa ja ratkaisu pelataan Seinäjoella... ja sen voittaa....... parempi :)
Talonmiehet on rautaa
24/03/2015
Kukaan muu aikuinen ei olisi tuollaista animaatiota kehdannut julkaista. Se on joko provo tai todella tyhmän tekemä.
säbämies
24/03/2015
Lötjönen oli jo turha jätkä säbäurallaan maalissa ja samaa jatkuu siviilissä..
Monte
24/03/2015
Trollolloo. Video osu ja uppos.
Mitä tulee Lötjösen kommentointiin, niin mielestäni ei ole tällä kaudella kovinkaan paljoa kotiinpäin vetänyt. Puolueettomasti ottaa kantaa ja myös kritisoi SSV:n tekemisiä silloin kun siihen on aihetta. Toista sanoisin esimerkiksi siitä SPV:n pelejä selostavasta tyypistä.
Koira
25/03/2015
Lötjönen on lajin ehtymätön tietopankki. Rapatessa välillä roiskuu, mutta hän sentään uskaltaa kritisoida Jari Kinnusta ja muita lajin parissa työskenteleviä. Video nyt on pelkkä räpellys, mutta pallonhan pitää mennä koko ajan eteenpäin. Ei tarvitse mennä taaksepäin, sivullekin riittää, jos ei mene eteenpäin.
hahaha.
25/03/2015
Nyt haluan ylijohtaja paikalle!

Toni, sun viivakoodiston mukaan pallo liikkuu metrejä taaksepäin vai mitä yrität todistaa?

Luojan kiitos et ole enää pääkallon blogisti :) vai voiko yhtä bloggausta kutsua bloggaamiseksi? #myötähäpeä #äläpilaaSSVnmainetta #katosikoloviisastainternet #eitunnetamuttaoletrasittavanoloinen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.