Liigat

Video: OLS–Happee kaikki maalit – komeita torjuntoja, kuumia tunteita ja Mannisen tykki

10.03.
2015
28 Kommenttia
7
Liigat
Kuvakaappaus: Youtube

Kuvakaappaus: Youtube

Sunnuntai-iltana Happee haki toisen puolivälierävoiton Oulun Luistinseurasta jännittävien vaiheiden jälkeen. Ottelu päättyi jyväskyläläisille vierailijoille lopulta 3–4. Ottelusta on nyt tarjolla maalikooste.

Kiihkeän ottelun kolmannessa erässä nähtiin paljon mielipiteitä jakaneita tuomaritulkintoja. Lisäksi Happeen Eero Kosonen ja OLS:n Ville Mestari esittivät tukun erinomaisia torjuntoja.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Juho
10/03/2015
Kylläpä näytti Happee olleen purjeissa.
Däni eli Ilkka Lipsanen
10/03/2015
Ymmärrän että oli naurettavia tuomioita, mutta silti se on aina yhtä kuvottavaa kuulla hävinneen suusta vikinää tuomareista.
Vähemmästäki
10/03/2015
Eka pelataan ylivertasta materiaalia vastaan. Sitten viedäänki yhtäkkiä kaveri miten halutaan niin tuomarit ottanu roolia ja pelastanu hallitsevan mestarin molemmissa peleissä.
Sami
10/03/2015
OLSille kyllä rispektit. Hienosti taistelivat. Ehkä vähän terävyyttä maalipaikkoihin, niin hyvä tulee. Koosteen perusteella hieman erikoinen tuomarilinja.
tt
10/03/2015
No eipä tossa nyt mitään ihmeellistä näkynyt. Toi vaarallinen peli jäähy ehkä vähän outo, mutta ilmeisesti siinä oltiin veskan alueella ja kolhittiin jotenkin kososta. Ja tilannehan ei varmaankaan näkynyt kokonaan, jotain tapahtui luultavasti jo ennen kameran osumista paikalle?

Toki vahvoilla värilaseilla kaikkialla näkee hirveää vääryttä. Silloin menee kuitenkin energiaa hukkaan aika vääriin asioihin... Aika perus HEIII TUOMARIII karjumista näytti olevan lopussa joka ikisestä kontaktista.
Etä-Kärppä
10/03/2015
Tämä kevät menee oululaisilta vielä pudotuspelaamista opetellessa. Ensi vuonna jo mitali ja seuraavana mestaruus.
Reinardo
10/03/2015
Peter Kotilainen oli pelin ykköshahmo. Mies luikertelee pallon kanssa 10 sentin raosta. Myös molemmat maalivahdit pelasit loistavan pelin. Muita Happeen onnistujia oli mielestäni Junkkarinen. Pallovarma pelimies. Tuomareista onnistui paremmin se vaaleatukkainen heppu.
Tarkkailija
10/03/2015
Joo-o, eipä ole turhaan maalivahteja ko. ottelusta hehkutettu!
Op
10/03/2015
Kauko aika kuvottava vikisijä. Itki ja mussutti tuomareille koko pelin. Tekee vissiin tiukkaa että muutkin tulee lujaa.
JiiK
10/03/2015
"Vaarallinen peli" joopa joo. Myös OLSin viimeinen jäähy ihan kummallinen. Näköjään sitten toisessa päässä sai vähän rikkoakin (esim. Heikkinen rikkoo takaapäin ajassa 10:14, pilkun paikka),
Kuoma
10/03/2015
Ei voi muuta SANOA, ku nostaa aivan perkeleesti hattua OLS:in veskarilla ja OLS:in koko joukkueelle. Olisi pitänyt vaan jo runkosarjassa pelata tällä tasolla niin olisi välttäny kivikovan Happeen, tällä pelillä olisi varmaan minkä tahansa muun joukkueen selättänyt. Peter Kotilainen ollut tämän kauden eniten kehittynyt pelaaja. Joskus aikaisemmin olen häntä kritisoinut, kun oli tapana lähteä aina silmät kiinni kantille, mutta nyt on kaverilta nähty huikeita syöttöjä ja peli muutenkin järkevöitynyt -> MJ kamaa imo.
Oulu
10/03/2015
"Toi vaarallinen peli jäähy ehkä vähän outo, mutta ilmeisesti siinä oltiin veskan alueella ja kolhittiin jotenkin kososta. Ja tilannehan ei varmaankaan näkynyt kokonaan, jotain tapahtui luultavasti jo ennen kameran osumista paikalle?"
OLS:lla oli tilanteessa pallo, joten jäähy vihellettiin välittömästi sen jälkeen, kun "rike" tapahtui. Eihän tuossa kuin korkeintaan hipaistaan Kososta ja Kosonen ei edes loukkaantunut tilanteessa.

Samoin noita Niemelän jäähyn kaltaisia mailaanlyöntejä näkyy tälläkin videolla useita ja niistä annettiin korkeintaan vapareita. Sitten taas Kinnunen työnnetään vaarallisesti selästä laidan yli ja ei jäähyä. Vake Parviaisen kausi loppui juuri tuollaiseen tööttiin. Nuo pitäisi kitkeä pois.

En tuomareita syytä tappiosta, mutta kyllähän tuomaritoiminnasta jäi auttamatta kakan maku suuhun. Happee on niin kova joukkue, että eivät he apuja tarvitsisi.
Katsomosta
10/03/2015
Niemelän jäähystä hieman erikoisen teki myös se, että vaaleammalla hiustyypillä varustettu tuomari näki tilanteen vierestä ja vihelsi pelkän vaparin, kauempaa OLS-kulmasta tilannetta seurannut tummempi tuomari nosti käden pystyyn.
No joo
10/03/2015
Minusta tuomarit vihelsivät Jyväskylässä aivan toisin päin, jos siitä pitää vääntää. Linjattomia molemmilla paikkakunnilla. Ei pleijarikamaa. Mutta hattua päästä vaan OLS:ille, lujaa roikkuvat, repivät ja vastustajan peliä rikkovat. Sitähän se niiden peli on ja nopeisiin vastiksiin satsaamista. Eihän tämä mitään uutta ole ko. joukkueen pelitavassa. Joskus aiemmin yrittivät tuolla tyylillä kauden alusta alkaen, päädystä lujaa kimppuun ja pallon riistoihin, ja sitten takki olikin kauden lopussa aivan tyhjä, ja karsinnat ja divari kutsuivat. Kuluttava pelitapa, jota ei jaksa koko kautta vetää. Ilmeisen hyvähenkinen ryhmä ja muutama ihan ykköskorin pelaaja, mutta koko joukkuetta ajatellen taitotaso ei ole valtakunnan huipputasoa. Kuitenkin menestys A:ssa voi näkyä aikanaan liigassakin, kuten Happeen nykyjengi osoittaa.
Horge
10/03/2015
Ala-arvoista tuomaripeliä. Tuomariparin pelit ovat kuulemma tässä tälle kaudelle!
Poro
10/03/2015
No joo:lla trollivaihde päällä tai sitten OLS-tuntemus perustuu 2000-luvun alkuun. Montako OLS:n peliä olet tällä kaudella nähnyt, kun puhut vain rikkovasta ja vastahyökkäyspelistä?
Pelaajien taitotasokin on joukkueen nuorentuessa takavuosista noussut ja väittäisin, että taidossa ei tuo porukka monelle joukkueelle liigassa kalpene. Toinen juttu on sitten pelikäsitys, kokemus yms...

Tuon edellisen koosteen katsottuani, pistää vihaksi, ettei playoff-tasoisille joukkueille ole liitolla vara laittaa playoff-tasoisia tuomareita. Hartikaiselta uskomattoman munattomia vihellyksiä ja viheltämättä jättämisiä. Ei kyllä toinenkaan tuomari saa tuon pätkän perusteella puhtaita papereita. Pelaajien peli jne... onhan näitä.
Jeppe
11/03/2015
Katsokaap video 5:20 kohdasta eteenpäin. Missä se jäähyn arvoinen rike nyt tulee. Enemmän tilanteesta kertoo tuomarin elekieli jäähyä antaessa.
Janis Petke
11/03/2015
Aivan oikea jäähy. Pelaaja juoksee maalivahdin alueen läpi ja kolhaisee maalivahtia. Tuo on niin helppo vislattava, että saa pelaaja vaan syyttää omaa tyhmyyttään.
TT
11/03/2015
No videosta nopeasti katsomalla näyttäis OLSsin pelaaja ainakin olevan maalivahdin alueella. Sinnehän ei tosiaan pitäisi olla muilla mitään asiaa.

Kyseessä on siis voinut olla esimerkiksi tilanne, jossa Kososta on härkitty jonkun aikaa (kameran kuvatessa vielä muualle) ja tuomari käskee lopettamaan. Pelaaja sitten ottaa vielä poistuessaan viimeisen kontaktin ja tuomari sitten viheltää, koska varoitti.

Tämä siis ihan esimerkkinä, miten tilanne on voinut mennä. Tuomarilla oli luultavasti asiaan joku näkemys, videota kelaileva vinkupetteri ei sitä tietenkään voi tästä kunnolla nähdä. Se, että OLS on pallollisena, ei liity asiaan mitenkään ja onkin vähän koomista, miten kyseistä juttua on pidetty jonain alibina ettei rikkeitä olisi voinut tapahtua.
Palokan Orsi
11/03/2015
Musta on ihan hyvä, että jäähy vihelletään silloin, kun pallo on rikkoneella joukkueella. Hihi..

Voin kyllä olla samaa mieltä, että nuo dumarit eivät ole olleet ihan sillä tasolla, kun vaaditaan. Voihan sielläkin osastolla lataus mennä yli, voi olla paineita olla terävä ja sitten kun se karkaa, niin alkaa lumipallo vyörymään. Virhe, paikkaus ja kun tarpeeksi paljon sählätään,.niin sitten ei enää uskalla edes viheltää. Joku laittopi tuossa Kaukosta. En itsekään tykkää siitä tavaramerkistä vinkua joka välissä, mutta toimiihan se tuommoisiin tuomareihin. Ja varmaankin Happee osaa tuon tuomarilinjan kanssa elää, täällä kun on viime kauden cup-väännöistä SSV:tä kokemusta, miten käy, jos antaa sen sotkea ajatuksia. Silloin oli oppitunti, mitä käy, jos ei kuuppa kestä tuomarilinjaa,

Ei kai nuo nyt kuitenkaan ole tuomarilinjaan kaatuneet, Tasaisen surkeaa vislausta molempiin suuntiin. Onneksi noissa nuorissa kavereissa ainakin Sisä-Suomen alueella on muutama potentiaalinen huippudumari tulossa kunhan saavat mahdollisuuden kehittyä. Kuitenkin näkee jo aika pienten junioreiden peleissä, että homma toimii ja paria näistä kun on nähnyt esim. tällä kaudella A:n SM-sarjassa, niin sama ote edelleen vaikka vauhtia kentällä on ihan eri tavalla.
Jeppe
11/03/2015
TT olethan sinä hieno mies kun et itsekään näe tilannetta mutta tiedät että muut ovat vinkupettereitä. Taitaa taas oma näyttämisen tarve olla yhtä kova kuin tuolla tuomarilla tuossa koko varatalo jänintyksessä kun pilli soi.
lombardo
11/03/2015
Sääliksi kät OLS:a kun tuon videon katsoo. Peli olisi ansainnut paremmat tuomari, tai lähinnä Hartikaisen tilalle jonkun muun. Vaarallinen peli jäähy aivan karmea vihellys. Lopun mailaan lyönti täysin käsittämätön.
tt
11/03/2015
Jeppe, oli ilmeisesti liian vaikeaa ymmärtää mutta kritisoin vain tuota kun tuon videon perusteella jo moni on tekemässä auringonvarmoja päätelmiä. Ihan oikeasti on helpottaa elämää kun yrittää ajatella vastaantulevia asioita vähän laajemminkin.
Jeppe
12/03/2015
No kyllähän siitä lähes auringonvarman päätelmän voi tehdä. Vaikka kuinka oli naputellut maalivahtia aiemmin niin tuossa videossa ei ole rikettä mistä jäähyn voisi antaa. Maalivahdin alueella oleminen ei sellainen ole. Jos on aiemmin pöljäillyt niin se jäähy olisi pitänyt antaa silloin tai sitten jättää siihen mahdolliseen varoitukseen minkä on antanut eikä etsiä mitään väkisillä syytä antaa se jäähy.
Jeppe
12/03/2015
Pakko vielä vähän jatkaa kun tuli vahingossa tuota lähetys nappia jo painetta, mutta uskon että minulla edes jotain laajempaa näkemystä on vaikka hienosti yritätkin vähätellä toisen mielipiteitä. Olen ollut erotuomarina etelä-suomessa salibandyssä ja jalkapallossa sekä pelannut salibandyä kolmella ylimmällä sarjatasolla.
TT
12/03/2015
Hienoa että sinäkin olet päässyt pelaamaan ja puhaltamaan. Ei se kuitenkaan tarkoita, että voit nähdä mitä videokuvan ulkopuolella on tapahtunut.

Tuomarina tiedät varmasti senkin, että vaarallinen peli-jäähyjähän on vuosikaudet jaettu mitä erilaisimmista häröilyistä ja kahinoista, kun säännöstöstä ei aina löydy sopivampaakaan vaihtoehtoa.

En nyt siis väitä, että nämä tuomarit olisivat mitenkään onnistuneet tässä sarjassa. Aika usein tullut itsekin oltua eri mieltä toisen näistä herroista kanssa. Sekään ei silti vielä tarkoita, että juuri tämä tilanne olisi ollut täysin väärin puhallettu. Linjattomasti ehkä hyvinkin, mutta sekin riippuu aika monesta asiasta, joita ei tässä videossa näy.
Jeppe
12/03/2015
Nimenoman niinkuin sanoin että jos jotain maalivahvin tökkimistä on ollut aiemmin kun kuva on muualla se jäähy olisi pitänyt antaa silloin. Se että pelaaja juoksee maalivahdin alueen yli joka videolla näkyy ei ole jäähyn arvoinen rike edes silloin vaikka aiemmin olisi tehnyt jotain. Eli ei tarvitse edes tietää mitä on ollut aiemmin. Jos siitä ei silloin tullut jäähyä niin sille ei tuosta tilanteestakaan mikä videolla näkyy perusteita löydy.
Huhhuh
12/03/2015
Jos nämä tuomarit viheltävät tänä keväänä vielä yhdenkään pelin, niin häpeän lajiani, syvästi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.