Video: Upea jatkoaikamaali suoraan ilmasta – oliko korkea maila?

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

SPV voitti Kooveen toistamiseen sunnuntaina miesten Salibandyliigan puolivälierissä. Koovee–SPV-ottelun maalikooste on nyt katsottavissa.

Koovee taisteli toisessa kohtaamisessa hienosti puolivälieräsarjan selkeää ennakkosuosikkia vastaan. Vielä päätöserään lähdettäessä Koovee johti 3–0, mutta SPV heräsi pelaamaan päätöserässä ja onnistui viemään pelin jatkoajalle.

Ratkaisijaksi nousi lopulta aloituskokoonpanoissa viltin puolelle merkitty hyökkääjä Jukka Pelto-Arvo, joka pamautti ajassa 62.25 harvinaisen hienon osuman suoraan ilmasta. Roikkusyötön maaliin tarjoili puolustaja Miika Malkamäki.

Iso kysymys kuuluu: oliko jatkoaikamaali korkea maila? Kovin kaukana se ei siitä ainakaan ollut, joten Koovee-leirin hamituksen ratkaisuun ymmärtää.

Pelto-Arvon maalin myötä SPV johtaa nyt sarjaa voitoin 2–0. Välieräpaikka on ensimmäisen kerran seinäjokisille katkolla tiistaina.

Linkit:
Ottelun tilastot
Topi Naskalin kuvat ottelusta

40 comments

  1. Kyllä noin korkeat mailat normaalisti vihelletään. Hidastuksesta helposti nähtävissä.

  2. Mun mielestä korkeita mailoja vihelletään tosi vähän. Joku kirjoittamaton sääntö että hieman polvea korkeammalla saa pelata. Muistan kun MM-kisoissa Hänninen otti oman maalin edestä pallon melkein vyötärönkorkeudelta haltuun, ja sydäntä kylmäs, mutta ei vaan pilli soinu..

  3. Korkeahan tuo muttei tuomarit tuntuneet ees tajuavan mistä se lyötiin. Aika kalliita mokia nämä tuomarimokat

  4. Tuo on kyllä huippu tuo Kooveen valmentaja tuossa lehdistötilaisuudessa. Kaveri on kuin olisi juuri olympiafinaalin hävinnyt. Toivottavasti Kooveen joukkuetta seuraavaan peliin tsemppaa joku muu kuin tuo valmentaja. Tuon pettymyksen siemenen kun kaveri kylvää pukukopissa joukkueeseensa, niin ihme on, jos pystyvät tiistaina selviytymään ilman murskalukutappiota.

  5. Onhan tuo koutsi tosiaan aika hupaisa. Ja tiistaina tulee tämän sarjan ensimmäinen kylvetys. Koovee lomalle ja SPV odottelemaan SSV:tä välieriin.

  6. Tämän kauden muotia näköjään tämä että tuomarit vetää aivan vihkoon ja ratkaisee pelejä omalla touhullaan. Liigaan, divariin ja A-sm sarjaan pitäisi saada osaavat tuomarit eikä surulliset tunarit…

  7. Korkeesta mailasta en tiiä, mut sen verran on tunnetta ja munaa kooveen tuuletuksissa että sais jatkoon mennä

  8. Eihän tuosta nuhjuisesta youtube-kuvasta voi mitään varmaa mennä sanomaan. Siinä rajoilla liikutaan mutta ei todellakaan mikään päivän selvä. Lisäksi tuomari on hyvin sijoittunut, joten näki varmasti tilanteen paremmin kuin kukaan kommentoijista.

  9. Kooveen av täysin unessa, ei Koskelle voi antaa yv.llä noin paljon aikaa(eikä muutenkaan). Rauhassa sai asetella ja sen tietää kaikki mikä on tuolloin tulos!

  10. Juu, ehdottoman vaarallinen korkea maila, joka olisi pitänyt aikuisten (ja osittain ainakin) puoliammattilaisten urheilijoiden sarjassa viheltää kiiruusti pois, ja viedä samalla Pelto-Arvolta upea jatkoaikaosuma… JUST!

    Harmittaa Kooveen puolesta kun ei hieno taistelu tuonut palkintoa, mutta toivottavasti tiistaina saavat ekan täplän tauluun.

  11. mitä upeaa on tehdä maali vastoin sääntöjä, naurettava kommentti, yhtä hyvin kun tekee ”hienosti” kädellä suoraan ilmasta niin pitää hyväksyä kun ei ole vaaraksi ja olihan se hieno ja yllättävä oivallus

  12. Kaksi matsia nyt pelattu ja Koovee on tehnyt niissä yhteensä 6 maalia. Vain kaksi niistä on ollut tavanomaisia pelitilannemaaleja 5 vs 5 -pelissä. Kolme maaleista on yv-maaleja ja yksi maali vaparikuviosta (=väärinpäin vihelletyn sisäänlyönnin jälkeen).

    Jos tasaviisikoilla tekee keskimäärin yhden / matsi, niin ei taida olla tuomareitten vika, kun sarjan häviää. Happy holidays!

  13. Jari-Mattien ostoporukka vei voiton Tuurilla.
    Ei vie jatkossa.

  14. Säbänderus mites savolainen tosifanin silmin? Ei vissiin edes tuurilla vai..?

  15. Ostoporukka oli helisemässä Kooveen junnuille. Eilenkin Kooveelta kentällä 8 A-junnua ja 1 B-junnu. SPV:llä ei kentällä yhtään junnuikäistä. En tiedä onko heillä edes junioiritoimintaa. Jos on niin ei ole kauheasti tulosssa peleille omia kasvatteja.

  16. Varatuomari, mitä sitten?

    Jos on rahaa niin ei tarvi peluuttaa omia junnuja. Niin se vaan menee.
    Junnuilla harvemmin juhlitaan kannua.,

  17. hehheh.. Hyvä ettei viimeiset 10 vuotta ole runko pysynyt 75% samana. Määrätietoista etten sanoisi. Muut ovat sen sijaan kyntäneet milloin ruotsin vahvistuksilla, milloin muista seuroista hankituilla staroilla.

  18. Hankala sanoo yläkulmasta kuvatusta videosta. Näyttäs kyllä korkeelta mut jos olis noin räikeesti korkee mitä tuosta kulmasta näyttää niin sen ois kyllä huomannu alta 10 metrin päässä samalla tasolla oleva tuomarikin. Hirveen vaaralliseks peliä ei voi kyllä tulkita?
    Mut aika fifti-siksti. Tällä kertaa näin päin, punasen onneksi. Tuuria tuossa oli ainoastaan se, viheltääkö tuomari vai ei…

  19. Ei mitään pois KooVeen junnuilta, mutta ne pelaa vain siksi ettei parempia ole tarjolla. Väittäisin, että SPV:n vaatimukset on niin korkealla, että vaatii poikkeuksellisen yksilön, että pystyy junnuna vastaamaan vaatimuksiin. En siis puhu taidollisista asioista vaan fysiikasta. Kivilehdolla meni vuosi, vaikka on kansainvälisestikin huipputason pelaaja ja mies parhaassa iässä.

  20. Videon pitäisi olla kuvattu Kooveen vaihtoaitiosta, että voisi sanoa. Tässä tapauksessa kun Pelto-Arvo on vielä selin kameraan, niin eipä tuosta osaa varmuudella sanoa juuta eikä jaata. Eipä Kooveen vaihtoaition reaktiot ainakaan korkeaan mailaan viittaa, kun ei pienintäkään protestointia näy maalin synnyttyä.

    Hiton hieno peli Kooveelta, mutta kun ei niin ei.

  21. Eikö tuo itse maalintekijä oo speven oma junnu ja melkein kovin porukasta.. Niin ja ei mitään epäselvää. Tuollasia maaleja on aina hyväksytty liigas ja tullaan aina hyvksymään. Eli ei oo korkee. Jos aletaa pilkkua viilaa nii vois ollakki korkee, mut aina nuo on laskettu!

  22. Ei kannata välittää tamperelaisten kukkoilusta. Aina niillä on jotain sanottavaa häviön jälkeen.

  23. Mitäs mieltä olette esim. Hakalan tai Hankkion roolista nykyisessä joukkueessa? Kiviranta vielä odottelee tiukempia vääntöjä… Taitavat olla omia junnuja!
    Huomenna ei Kooveelle anneta enää saumaa.

  24. Korkea maila, mutta nykyisin tuntuu että jos tekee tarpeeksi nätin maalin niin saa huitaista vaikka naaman korkeudelta.

  25. Mitä tuota maalia ny enää vatvomaan? Tuskin tulos enää mihinkään muuttuu. Eikä Kooveekaan kovin paljon näytä tuota protestoivan. Enemmän nämä joukkueet marisivat tuomioista ekassa ottelussa Seinäjoella.
    Ja taas tämä joka vuotinen ”ostojoukkue”-teema alkaa. Tarkistakaa ensin missä suurin osa pelaajista on pelannut junnupelinsä.

  26. Huomiota kiinnittää näissä SPV:n vieraspelien maalikoosteissa yleisön reaktiot; kannustus kuulostaa jakautuvan aika tasan! SPV:n fanit vissiin lähtevät joukolla mukaan kannustamaan omiaan myös vieraspeliin? Loviisan pudottua liigasta nykyisin ei ole muita samanlaisia, vai onko? Töyrylää ei nyt tässä lasketa joukoksi. 🙂

  27. Oli Spiralilla ihan mukava määrä SPV-faneja sunnuntaina paikalla. Tosin monet heistä istuivat todella lähellä siinä missä Kooveen kuvaaja oli, joten tuo saattaa hiukan hämätä videolla kuuluvissa äänissä. Eipä siinä, tasaisemmin läpi ottelun nuo kannustivat kuin Tamperelaiset omiaan.

  28. Joo Töyrylä onkin kokonainen klaani:-D. Siihen T.Naskali mukaan, niin aika legendaarista menoa. MM-kisojen haastis ihan paras, osa suomi-urpoista ei vaan osannut ottaa huumorilla äijien huuteluita. Yleensä ollaan noissa uhoomisissa hävitty hurreille, ei nyt:-DD

  29. SPV voi kiittää menestyksestään Jyväskylää ja sitä 100 km sädettä, jonka ympärillä Seinä-Joesta ei ole mitään elämää.
    Seinäjoella kaikki kukoistaa aikansa: Maila-Jussit, SPV, Sepsi ja SJK.
    Sitten niitä ei halua muistaa kukaan…

  30. Taas täällä on kateellisten porukka, joka syyttää Peliveljiä ostoporukaksi, aivan kuin se vähentäisi joukkueen menestyksen arvoa. Ostoporukka SPV ei edes ole vaikka pari nimimiestä muualta ovat tulleetkin. Valtaosa pelaajista ovat kuuluneet Peliveljien organisaatioon nuoruusvuosistaan lähtien, vaikka olisivatkin lähtöisin jostain muualta kuin Seinäjoelta. Eipä taida muutkaan viime vuosien mitalijoukkueet olla olleet matkassa puhtaasti omista junioreista kasvatetulla jengillä. On tietysti hienoa, että Pohjanmaalta, jossa taloudelliset resurssit ovat kuitenkin rajalliset suurkaupunkeihin verattuna, löytyy pääsarjatason mitalijoukkueita lähes jokaisesta merkittävästä palloilusarjasta.

  31. Pelto-Arvo lyö laskevaan palloon sen kulkusuunnan mukaisesti, jolloin osumakohdan määrittäminen on erityisen hankalaa. Ei tuomari voi viheltää korkeaa mailaa ellei sellaista näe.

  32. Kyllä se oli hiuksenhienosti korkea maila.Vaikka olisi ollut suorin jaloin lyömässä palloa niin sittenkin olisi ollut vielä korkea…mutta nää on tuomareille aika hankalia tuomittavia.Mutta esim.ilmaveivit on järjestään korkeita mailoja.Kiva olla maalissa ku kaveri veivaa maalin takaa ilmaveivin sisään niin että lapa kopsahtaa kypärään.Aika korkealla saa kaverin polvet olla että yltää veskarin pään korkeudelle =)

  33. Mieti hetki miksi korkea maila on sanktioitu, ennen kuin teilaat mielipiteeni naurettavaksi… Autan vielä sen verran – kun sinulla lienee vaikeuksia hahmottaa ajatusmaailmaa jossa säännöille on joku muukin peruste kuin ”että tuomarit saavat syitä viheltää” – että syy on eri kuin kädellä pelaamisen sanktiointiperuste tässä mailapelissä…

    JAMPETIN kanssa samaa mieltä, että ne korkeilla mailoilla tehdyt ilmaveivit sais tarkemmin ottaa pois, niissä kun sillä korkealla mailalla pelaamisella saavutetaan muihin nähden melkoista etua.

  34. Höpöhöpö juttuja tommoset ”ostoporukka” puhheet. Ei ne ny miulle nii palajo pätäkkää hakkaa kättee, etteikö hakkais palloo pömpelii vaikka mailan tupilla pelkästään rakkaudesta lajiin. Runen memberit ne maksavat!

  35. Jos tuo ratkaisumaali ei olisi tätä keskustelua aiheuttanut, niin olisiko saman aiheuttanut tuo rankkariin johtanut tilanne jos maali olisi tullut ja ratkaissut pelin? Ihan aavistuksen rankka tuomio rankkari tuosta tilanteesta. Tosin pelin kulkuun se nyt ei vaikuttanut, muuten kuin Kooveen alivoiman muodossa.

  36. Samaa mieltä oi lerssin kanssa. Rankkari tuomittiin tilanteeessa jossa hyökkääjä oli selkä menosuuntaan ja pallon alla oli pelaajia.