Ulkomaat

Video: Uskomaton harhautus rankkarissa – tämä suoritus laittoi yleisön kiljumaan

24.03.
2015
20 Kommenttia
35
Ulkomaat
Kuvakaappaus: Youtube

Kuvakaappaus: Youtube

Kevään korvalla rankkareiden taitajat nousevat korkeaan arvoon joukkueessa kuin joukkueessa. Yleisesti ottaen hyvä rangaistuslaukaus vaatii hyviä hermoja, taitoa ja itsevarmuutta.

Tämän videon unkarilaiselta (…kyllä, unkarilaiselta) laukojalta ei puutu näistä mitään. Lopputulos on sitä luokkaa, että yleisö haukkoo henkeä, kahvit kaatuvat näppäimistölle ja omat rankkariräpellykset lähinnä hävettävät.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Timo
24/03/2015
Tyylikäs.
mr. manatee
24/03/2015
ja korkea maila
Otto
24/03/2015
Mr. Manatee, haluatko kerrata mulle korkean mailan säännön? en tuosta videosta sellaista huomannut..
ET soittaa kotiin
24/03/2015
MR. Manatee, sussa on selvästi ET aineista, mutta miten hitossa saat tuosta korkean mailan? Pallon pelikohta on polven alla, eikä tuossa aiheudu luokkaantumisen vaaraaa.
mr. manatee
24/03/2015
En tiedä mikä on pelikohta, ehkä se on jotain ET slangia mutta kaverihan nostaa palloa lavan päällä n. lonkan korkeudelle saakka. Teknisesti paha kyllä videolta sanoa tarkalleen mihin asti pallo ja lapa ovat fyysisessä kontaktissa, mutta liikeredan perusteella voi estimoida pallon irtoavan lapakontaktista suunnilleen veskarin kypärän yläosan kohdalla...
Noni
24/03/2015
Ei h...vetti. Korkea sen täytyi olla. Yritetäänkö tässä nyt sanoa, että kaiken maailman muutkin kuin suomalaiset ja ruotsalaiset osaavat. Tämän siitä saa kun levitetään lajia. Unkarilaiset vetää sellaisia pilkkuja, mitä katsellaan pohjolassa henkeä haukkoen. Tätä vauhtia MM kisoissa pitää pian pelata tosissaan jo alkusarjassa ja kuka sitä jaksaa katsella. Jokohan Hitler on nähnyt tämän?
Jukkisb
24/03/2015
Hidastusta ei ole, mutta omiin silmiin pallo lähtee lavasta ihan ajoissa.
Jukkisb
24/03/2015
Ja maalihan oli aivan häikäisevä!
mr pilkku
24/03/2015
ei voi vaan hylätä niin hieno oli!!
JuSu
24/03/2015
Mutta miten on, päteekö allaoleva sääntö rankkarissa ?
507 Vapaalyönnin aiheuttavia rikkeitä luettelossa:
7) Palloa pelaava, sitä tavoitteleva tai parempaan paikkaan pyr­kivä pelaaja etenee takaperin päin vastapelaajaa tai estää vas­tapelaajaa siirtymästä aikomaansa suuntaan. (908, 911).

Tässähän selvästi liikutaan takaperin kohti maalivahtia.
ilpo
24/03/2015
ylläoleva sääntö varmaankin pätee, mutta ei se kiellä tukijalan varassa kääntymistä
fiddler
24/03/2015
Mutta eikös olekin ihastuttavan keväinen valaistus salissa?
Tarkkailija
24/03/2015
JUSU: ei mee päin veskaa => hyväksytään

MR. MANATEE: ei ollut korkee => hyväksytään
JZ
24/03/2015
"...liikeredan perusteella voi estimoida pallon irtoavan lapakontaktista suunnilleen veskarin kypärän yläosan kohdalla..."

...veskarin ollessa sillä hetkellä jo perseellään maassa.

Hieno maali.
S7
24/03/2015
...ja tää ainainen vinkuminen täällä palstalla. Kohta loppuu multa käyminen....
Silvio B.
24/03/2015
Kuvanlaatu ainakin päihittää monen suomalaisen liigaseuran otokset
Jussi Metsäpelto
24/03/2015
Offtopic: Mitä pääkallolaiset on mieltä salibandyn rankkareista yleisesti?

Minä oon vihreä salibandyn seuraaja, ensimmäisessä pelissä oon käyny 2011, enkä todellakaan oo ikinä pelannu. Mutta kun ensimmäistä kertaa näin säbärankkarin, niin repesin nauramaan. Maalivahdin pelottelua jalkaa polkemalla ja muutenkin patsastelua kuin riikinkukkojen soidinmenoissa.

Rankkarikisat on tosi jees ja musta hyvä juttu. Mutta pitäs niihin nyt saada vauhtia! SPV-SSV -sarjassa Kailiala näytti mallisuorituksen, kovalla vauhdilla ja draivilla sisään. TAI jos sitä palloa sais viedä edes vähän taaksepäin, kai siihenki ny jonkun toleranssin vois kehittää et palloa ei saa viedä esim. mailanmittaa kuljettajasta taaksepäin. Saatas muutama komea spinaround -rankkari kehiin ja yleisölle lisää huvia. Toki maalivahdille aika paljon lisää päänvaivaa, mut tälläsenään säbärankkarit on joko naurettavia tai tylsiä.

Jotkut on sitä mieltä et ainakin pleijareissa pitäs pelata loppuun asti mut kyl mä komppaan rankkareiden puolesta. Vähän vaan staattisuutta pitäs pystyä poistamaan tuosta tolpankulmalle kävelystä.

Tämä on vaan mun mielipide, mut ehkä oon tullut seuraamaan lajia liian myöhäisellä iällä...
Kekki
24/03/2015
Jussi Metsäpelto, itse pidän myös lähinnä naurettavana tuota mainitsemaasi "riikinkukko" showta.. Haluaisin myös nähdä nopeita rankkareita.. Vaatii todistusaineistoa, ennen kuin jengi uskoo että nopea rankkari tehokkaampi.. Vaatii myös enemmän TAITOA, heittää nätit kikat kovassa nopeudessa..
mr. manatee
25/03/2015
http://aijaa.com/UQ83Rr
pertti k.
25/03/2015
kuva on - missä tussiviivat?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.