Video: Uskomaton harhautus rankkarissa – tämä suoritus laittoi yleisön kiljumaan

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuvakaappaus: Youtube
Kuvakaappaus: Youtube

Kevään korvalla rankkareiden taitajat nousevat korkeaan arvoon joukkueessa kuin joukkueessa. Yleisesti ottaen hyvä rangaistuslaukaus vaatii hyviä hermoja, taitoa ja itsevarmuutta.

Tämän videon unkarilaiselta (…kyllä, unkarilaiselta) laukojalta ei puutu näistä mitään. Lopputulos on sitä luokkaa, että yleisö haukkoo henkeä, kahvit kaatuvat näppäimistölle ja omat rankkariräpellykset lähinnä hävettävät.

20 comments

  1. Mr. Manatee, haluatko kerrata mulle korkean mailan säännön? en tuosta videosta sellaista huomannut..

  2. MR. Manatee, sussa on selvästi ET aineista, mutta miten hitossa saat tuosta korkean mailan? Pallon pelikohta on polven alla, eikä tuossa aiheudu luokkaantumisen vaaraaa.

  3. En tiedä mikä on pelikohta, ehkä se on jotain ET slangia mutta kaverihan nostaa palloa lavan päällä n. lonkan korkeudelle saakka. Teknisesti paha kyllä videolta sanoa tarkalleen mihin asti pallo ja lapa ovat fyysisessä kontaktissa, mutta liikeredan perusteella voi estimoida pallon irtoavan lapakontaktista suunnilleen veskarin kypärän yläosan kohdalla…

  4. Ei h…vetti. Korkea sen täytyi olla. Yritetäänkö tässä nyt sanoa, että kaiken maailman muutkin kuin suomalaiset ja ruotsalaiset osaavat. Tämän siitä saa kun levitetään lajia. Unkarilaiset vetää sellaisia pilkkuja, mitä katsellaan pohjolassa henkeä haukkoen. Tätä vauhtia MM kisoissa pitää pian pelata tosissaan jo alkusarjassa ja kuka sitä jaksaa katsella. Jokohan Hitler on nähnyt tämän?

  5. Hidastusta ei ole, mutta omiin silmiin pallo lähtee lavasta ihan ajoissa.

  6. Mutta miten on, päteekö allaoleva sääntö rankkarissa ?
    507 Vapaalyönnin aiheuttavia rikkeitä luettelossa:
    7) Palloa pelaava, sitä tavoitteleva tai parempaan paikkaan pyr­kivä pelaaja etenee takaperin päin vastapelaajaa tai estää vas­tapelaajaa siirtymästä aikomaansa suuntaan. (908, 911).

    Tässähän selvästi liikutaan takaperin kohti maalivahtia.

  7. ylläoleva sääntö varmaankin pätee, mutta ei se kiellä tukijalan varassa kääntymistä

  8. JUSU: ei mee päin veskaa => hyväksytään

    MR. MANATEE: ei ollut korkee => hyväksytään

  9. ”…liikeredan perusteella voi estimoida pallon irtoavan lapakontaktista suunnilleen veskarin kypärän yläosan kohdalla…”

    …veskarin ollessa sillä hetkellä jo perseellään maassa.

    Hieno maali.

  10. …ja tää ainainen vinkuminen täällä palstalla. Kohta loppuu multa käyminen….

  11. Kuvanlaatu ainakin päihittää monen suomalaisen liigaseuran otokset

  12. Offtopic: Mitä pääkallolaiset on mieltä salibandyn rankkareista yleisesti?

    Minä oon vihreä salibandyn seuraaja, ensimmäisessä pelissä oon käyny 2011, enkä todellakaan oo ikinä pelannu. Mutta kun ensimmäistä kertaa näin säbärankkarin, niin repesin nauramaan. Maalivahdin pelottelua jalkaa polkemalla ja muutenkin patsastelua kuin riikinkukkojen soidinmenoissa.

    Rankkarikisat on tosi jees ja musta hyvä juttu. Mutta pitäs niihin nyt saada vauhtia! SPV-SSV -sarjassa Kailiala näytti mallisuorituksen, kovalla vauhdilla ja draivilla sisään. TAI jos sitä palloa sais viedä edes vähän taaksepäin, kai siihenki ny jonkun toleranssin vois kehittää et palloa ei saa viedä esim. mailanmittaa kuljettajasta taaksepäin. Saatas muutama komea spinaround -rankkari kehiin ja yleisölle lisää huvia. Toki maalivahdille aika paljon lisää päänvaivaa, mut tälläsenään säbärankkarit on joko naurettavia tai tylsiä.

    Jotkut on sitä mieltä et ainakin pleijareissa pitäs pelata loppuun asti mut kyl mä komppaan rankkareiden puolesta. Vähän vaan staattisuutta pitäs pystyä poistamaan tuosta tolpankulmalle kävelystä.

    Tämä on vaan mun mielipide, mut ehkä oon tullut seuraamaan lajia liian myöhäisellä iällä…

  13. Jussi Metsäpelto, itse pidän myös lähinnä naurettavana tuota mainitsemaasi ”riikinkukko” showta.. Haluaisin myös nähdä nopeita rankkareita.. Vaatii todistusaineistoa, ennen kuin jengi uskoo että nopea rankkari tehokkaampi.. Vaatii myös enemmän TAITOA, heittää nätit kikat kovassa nopeudessa..