Juniorit

Nuorten ensimmäinen SM-finaali ratkesi pelimiesten kympillä – ”Meidän parempi fysiikka ratkaisi”

04.04.
2015
23 Kommenttia
11
Juniorit
Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä käänsi päätöerässä lauantaina pelatun A-nuorten ensimmäisen SM-finaalin edukseen. Classic karkasi jo 2-4-johtoon kolmannessa erässä Krister Savosen vapaalyöntimaalilla, mutta Erä iski viiteen minuuttiin kolmesti ja voitti ensimmäisen ottelun 5-4.
 
Mihin ottelu ratkesi? 
Molemmat maalivahdit pelasivat todella hyvin. Yhtäkään helppoa ei mennyt selän taakse ja erityisesti ensimmäisessä erässä vaarallisen oloiset tilanteet onnistuttiin nollaamaan. Classic pelasi kaksi erää pallollista peliään todella hyvin ja haastot Erän puolustukseen olivat näyttäviä – kuitenkaan parhaille maalipaikoille eivät vierailijat päässeet. Kotijoukkue paransi peliään jatkuvasti ottelun edetessä. Tilastot näyttävät Classicin olleen lievästi niskan päällä, mutta jostain syystä Erän laukaukset tai niiden yritykset eivät todellakaan olleet laadukkaita. Monet loistavat paikat kaatuivat hutikuteihin ja siipaisuihin. Kolmas erä oli ensimmäisen kympin ajan todellista hurlumhei-salibandyä ja tunne vei molempia joukkueita. Erä oli lopulta kypsempi ja hallitsi loppua kohden.
 
Ottelun hahmo?
Hyvin pelanneiden maalivahtien lisäksi Classicin Krister Savonen oli kova. Hän pystyi yksinään pelaamaan Erän hyökkäyspäässä pitkiä pallollisia jaksoja, mutta joukkuekavereiden tuki oli heikkoa. Todella hyvä viimeistely vaparikuviosta kertoo pelaajan taidoista. Erältä puolestaan Janne Jaanus oli niin hyvässä, kuin pahassa näkyvin pelaaja. Hän teki hyvällä laukauksella 4-4-tasoitusmaalin, mutta osoitti myös turhautumista tuomareihin ja tempaisi pallon vihellyksen jälkeen Classicin vaihtopenkille juuri ennen Savosen vapaalyöntimaalia, säästyen kuitenkin jäähyltä.
 
Ottelun puheeaihe?
Tunnelma Mosahallissa oli hyvä. Bussillinen Classic-faneja piti kiitettävästi meteliä koko ottelun ajan ja antoi finaalien arvoisen sysäyksen. Muutamat tuomareiden tuomiot ihmetyttivät käytävillä ottelun jälkeen. Salomonin tuomiolla saatu Savosen maaliin johtanut vapaalyönti hämmensi erityisesti. Kumpikaan annetuista jäähyistä ei ollut ottelun linjaan nähden jäähyn arvoisia ja Erä-faneja puhutti kaksi viheltämättä jätettyä rangaistuslaukauksen arvoista tilannetta, joista jälkimmäisessä Classic puolustus peitti tyhjään maaliin lauotun pallon jalkapallosta tutulla liukutaklauksella.
 
Kommentit: 
– Jännitettiin alussa ja oltiin todella huonoja. Johtuneeko sitten pelaamattomuudesta vai mistä. Maalivahtihan meitä piti pystyssä. Toisessa erässä päästiin juoneen kiinni. Kolmannessa pystyttiin jo tuottamaan hyvin mestoja ja meidän parempi fysiikka tämän ottelun sitten ratkaisi, kommentoi Pääkallo.fi:lle Erän valmentaja Bengt Lodenius.
– Pitää pystyä viemään ottelut loppuun asti, eikä saa tuudittautua missään vaiheessa. Tänään vähän tuntui siltä, että lopetettiin pelaaminen ja annettiin kaverille voitto. Väsymystähän on monenlaista ja tänään ei henkisesti jaksettu loppuun asti. Kun miettii esimerkiksi OLS-sarjan viimeistä ottelua, niin siinä vaan pelattiin ja hyvin jaksettiin, kertoi Classicin Simo Ruuskanen.

Tilastohuomiot: 
Ainoat kahden pisteen pelaajat olivat Erä Teemu Metsälä 1+1 ja Classicin Juho Syvänen 1+1. Erän Santeri Kainulainen 21 torjuntaa ja Classicin Lassi Toriseva 16 torjuntaa.
 
Linkit:
Ottelun tilastot
Juhani Järvenpään kuvat ottelusta

Teksti: Janne Juote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
ööö
04/04/2015
C:n valmentajan kommentin luettua siirtäisin kyllä vastuun valmentajien henkisen kantin loppumiseen, en pelaajien. OLS:ia vastaan hävitiin kaksi ekaa peliä johtoasemasta. Kyllä valmennuksen pitää myös oppia jotain, ei pelkästään pelaajien.
Juhani Järvenpää
04/04/2015
Voi olla, että fysiikkakin ratkaisi. Lisäksi iso tekijä oli siihen asti isot minuutit pelanneen Nico Salon nilkan vääntyminen ja poisjäänti 3. erästä. Minusta se oli yksi ottelun ratkaisutekijöistä.
Munkki
04/04/2015
Erän löppi jatkuu. Vastaan tulijoita, vasta 1-0.
Naama
04/04/2015
Katsomosta nähtynä - pelistä puuttui melkein kokonaan pelirohkeus. Toisin kuin yllä lukee niin mielestäni kunnon haastot puuttuivat lähes kokonaan (tosin + erän pelaajalle hienosta yksilösuorituksesta - maali).

Kummankaan avauspeli ei varmaankaan toivonut halutulla tavalla. Monta kertaa oli ns. syöttölinjat auki, mutta pakit eivät uskaltaneet avata niihin. Sen sijaan peli "puuroitu" melkoiseksi alakolmio neppailuksi.

Pelin alussa oli myös huomattavaa, että vaikka erä jäi takaa-ajajaksi niin se pääsi laukomaan parhaasta sektorista (n.5m maalista) varmaan 5-6 kertaa ensimmäisessä erässä, mutta laukauksista puuttui laatu eikä taululle saatu merkintöjä.
kerava
04/04/2015
Harmi jos Salo loukissa. EFT kohta. Pikku pelejä, toivottavasti oikeissa peleissä Iskussa.
Jukka Salo
05/04/2015
Miks ei Jere Pulklinen ole edes tarjolla u19 mm kisoihim?
Hyvä selitys kiitos.
Juote ulos
05/04/2015
Classic muovia. Sarja menee 3-0. Erä on suomenmestari. Iskanius/Jaanus ratkaisee, muista vain ei ole siihen..
Eipä tainnut edellinen kirjoittaja....
05/04/2015
Olla matsia katsomassa. Uskollinen sokea fani. Kyllä tulee tasainen sarja! Pienet erot joukkueilla. Matsin olis voinut voittaa Classickin. Vei peliä yli puolet ajasta. Erällä onnistunut tehokas 3 minuuttinen.
ööö
05/04/2015
Sanoisin ennemmin C:llä epäonnistunut 10 minuuttinen. Eikä ainoastaan pelaajilla. Valmentajat ovat osa joukkuetta.
Erä
05/04/2015
Mikäli joukkue on yhdestä pelaajasta kiinni, ei voi voittaa mestaruuksia, ei ole Salosta kiinni. Jukka Salolle, mitä jos sillä Pulkkisella ei oikein riitä joku näistä; taito, tekniikka, pelikäsitys, henkinen kantti, peliäly, fysiikka, halu jne. Nämä kaikki pitää olla suurin piirtein kunnossa. Classicilla eilen puolustus heikoin lenkki.
Pedro
05/04/2015
Ainakin ottelukuvia katsomalla tulee mieleen, että C:n junnuissa on vähän sama meininki kuin Liigajengissä eli muutamasta kaverista näkee jo ulospäin, että kesällä ei ole hirveästi treenit maistuneet.
OPEX
05/04/2015
Pedro: Vaikka kuinka yritin, niin en kyllä löytänyt kuvista kuin yhden kuvaukseesi sopivan tapauksen Classicin puolelta(kuva 7469). Muuten näyttävät ihan perus suomalaisnuorisolta.

Toisaalta voidaan myös kysyä onko 7421 kuvassa esiintyvä sinipaita viihtynyt puntilla kauhean hyvin.

En kyllä silti pelkästään kuvien perusteella uskalla vetää johtopäätöksiä kummankaan joukkueen kesätreenien laadusta suuntaan enkä toiseen. Eiköhän osansa selitä poikien ruuminrakenne ja geeniperimä.

Kyllä Classicissa käsittääkseni nykyään hoidetaan kesätreenit laadukkaasti, vaikka eroja Erän kulttuurin edelleen varmasti onkin.
kesä treenien..
05/04/2015
..fyysistä treeniä tehään varmaan koko kausi eikä vaan kesällä. Yksi kolme kuukautta ei kauhean pitkälle kanna.
OIVOI
06/04/2015
Olipa heikkotasoinen finaali. Jos vertaa paria ols-indians matsia mitkä kävin katsomassa espoossa.
SAMAA MIELTÄ!
06/04/2015
Finaalit pelattiin jo silloin. Ainakin tasollisesti.
Eri mieltä
06/04/2015
Ompa katkeraa tekstiä inkkari/oulu faneilta :)
Tottakai pelin "taso" ns. laskee finaaleissa kun panokset nousee ja pelistä tulee tarkempaa. Ja pitää myös huomioida että tässä vaiheessa on jäljellä kaksi parasta joukkuetta, jotka osaavat myös pelata sitä tarkkaa ja riskejä välttelevää peliä. Junnumainen päästä päähän höntyily ei tarkoita tasokasta peliä muualla kuin otaniemessä.
ols..
06/04/2015
..otti classicilta kolme peliä putkeen pataan ja oli viimesessä aivan paska. Tänään oli aivan huikee peli Tampereella. Ensin classic lätki 6-1 johtoon ja sen jälkeen kuntopohja petti ja erä tuli tasoihin ja täytyy sanoa että ansaitsi voiton.
Ulkopuolinen
06/04/2015
Nyt kaiken väriset lasit pois päästä. Kaikki sen näki mikä siellä petti vikassa erässä, nää kunto hommat ihan höpö juttuja.
kv
06/04/2015
Väität siis että kunnari kosunen ja esim Pulkkinen jaksaa pelata koko 60minsaa....
ERI MIELTÄ: VASTAUS
06/04/2015
Kummasti SE junnumainen höntsäily on toiminut tätä Erää vastaan!! Se "parempi" joukkue on voittanut viimeks Heimon REILU VUOSI SITTEN! Käsittämättömän pitkä aika??! Että ei täältä Otaniemestä sitten muuta, eikä varmaan sieltäkään? Olis vaan ollu hillittömän mukavaa pelata välierissä vastakkain, kun jo "kakkosjengillä" Heimo vei Erää 5-0, Mosalla runkosarjan viimeisellä kierroksella.
jee
06/04/2015
Indians indians indians.. Sopiiko että riittää. Inkkarit oli edelleen runkosarjan seitsemäs ja ollut kesälomilla jo pidemmän aikaa.
Katkeraa tilitystä
06/04/2015
Runkosarjan peleillä ei mitään tekemistä kun pelataan pleijareita tai saati sitten mestaruudesta. Inkkarit lepäsi liikaa yhden ketjun varassa. Classicilla vähän sama vika. Herrat Savonen Ja Salo pelaa reilut 30 min ottelussa. Erällä vaan laajempi rosteri. Paras joukkue voittaa aina lopulta kun pelataan paras viidestä systeemillä
Eri mieltä
06/04/2015
Niinpä. Yksittäiset pelit voivat tietenkin kääntyä aina miten tahansa, mutta pidemmät sarjat kääntyvät kyllä paremmalla joukkueelle. Nytkin kaksi parasta joukkuetta pelaa finaaleita, kun toiset viettävät jo kesälomaa.
Erän vahvuus tosiaan aina ollut laaja materiaali, mistä kertoo sekin ettei kaikkia liigavahvistuksia ole tarvinnut peluuttaa vielä finaaleissakaan. Jatkuvuuttakin näyttäisi löytyvän, B-pojat etenivät taas finaaleihin. Mites heimon B? Joko kohta tapellaan kirkkaimmista?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.