Juniorit

6–1-johto suli jatkoaikatappioksi A-nuorten finaalissa – Erä voittoon ilman suurimpia tähtiään

06.04.
2015
5 Kommenttia
12
Juniorit
Miska Mäkinen (nro 33) osui jatkoajalla ajassa 64.04. Kuva: Topi Naskali

Miska Mäkinen (nro 33) osui jatkoajalla ajassa 64.04. Kuva: Topi Naskali

Tapanilan Erä nousi viiden maalin takaa-ajoasemasta voittoon A-poikien toisessa SM-finaalissa Classicin vieraana. Erän Miska Mäkisen jatkoaikamaali hiljensi lopullisesti Tampere Areenan kotiyleisön ja sinetöi loppulukemiksi 6–7 (3–1, 3–1, 0–4, 0–1).
 
Erä johtaa finaalisarjaa 2–0. Erän ensimmäinen ottelupallo on vuorossa keskiviikkona Mosahallilla Helsingissä.
 
Mihin ottelu ratkesi?
Classic hallitsi kahta ensimmäistä erää ja viimeisteli tehokkaasti paikoistaan. Erän Henri Luoma teki kuitenkin toisen erän loppuun henkisesti tärkeän 2–6-kavennuksen. Kun Miika Iskanius viimeisteli päätöserän alkuun Erän kolmannen maalin, sai vierasjoukkue lopullisesti hengen päälle. Erän uskoa vahvisti muisto ensimmäisestä finaalista, jossa joukkue nousi viimeisellä kymmenellä minuutilla kahden maalin takaa voittoon. Classicille tarjottiin vielä ratkaisua ylivoimalla varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajan alussa, mutta Erä kesti. Miska Mäkinen latasi vastaiskun päätteeksi pallon yläkulmaan ja pysäytti kellot aikaan 64.04.
 
Ottelun hahmo?
Teemu Metsälä on profiloitunut finaalisarjassa päätöserän loppuhetkien tärkeiden maalien mieheksi. Maanantaina hänen laukauksensa tasoitti pelin 6–6:een neljä minuuttia ennen loppua. Erän Riku Holopainen oli alati vaarallinen hyökkäyspäässä ja keräsi ottelun korkeimmat tehot (1+2). Erän maalivahti Santeri Kainulainen päästi kuusi maalia kahteen ensimmäiseen erään, mutta oli ratkaisuhetkillä rautaa. Hän on ollut ottelusarjassa parempi kuin virkaveljensä, Classicin liigajoukkueen ykkösmaalivahti Lassi Toriseva. Classicin vahvan vaiheen ottelun alussa polkaisi käyntiin Otto Kunnari, joka iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia.
 

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali

Ottelun puheenaihe?
Erä on vienyt kahden ensimmäisen finaalin kolmannet erät yhteismaalein 8–2 ja siihen vielä maanantain jatkoaikamaali päälle. Kumpikaan joukkue ei ole pystynyt pelaamaan ehjää 60-minuuttista, mutta on jokseenkin eri asia olla parhaimmillaan ottelun lopussa kuin sen alussa. Vaikka kaukalossakin on riittänyt paljon puheenaiheita, puhuttaa runsaasti myös se, ketkä kaukalosta puuttuvat. Erän miesten liigajoukkueen vakiokasvoihin kuuluvat Markus Laakso, Eero Nuutinen, Kasper Vainikka ja Tuure Ailio eivät ole olleet kahdessa ensimmäisessä finaalissa kokoonpanossa. Erän valmennusjohto on luottanut pelaajiin, jotka veivät joukkueen finaaleihin.
 
Kommentit:
– Ei meillä ole mitään linjausta sen suhteen ketkä pelaavat. Vielä ei tiedä ketkä ovat mukana keskiviikon pelissä. Tällä hetkellä kokoonpanossa olevat pelaajat ovat pelanneet niin hyvin, ettei ole ollut syytä vaihtaa, Erän valmentaja Bengt Lodenius totesi joukkueen positiivisesta pelaajamateriaaliongelmasta.
– En näe tätä niin, että pelaajien mielissä alkoi kummitella edellisen pelin tapahtumat. Virheitä sattuu, ja Erä sai momentuminsa pelin lopussa, kun meillä se oli alussa, Classicin valmentaja Simo Ruuskanen sanoi.

Linkit:
Ottelun tilastot
Topi Naskalin kuvat ottelusta
Esa Takalon kuvat ottelusta
1. finaalin Pääkalloraportti: Nuorten finaali ratkesi pelimiesten kympillä – ”Meidän parempi fysiikka ratkaisi”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Lauri Jaakkola
Lauri Jaakkola
ööö
06/04/2015
Mitähän tähän nyt sanoisi??? Nyt tuli pelaajillekkin henk. koht.virheitä, mutta kuitenkin.... Jännitystä jollain tasolla?? Aikalisä?? Kaksi kenttää??
C ee TULEE VIELÄ!
06/04/2015
Vaikea uskoa, että jää tähän. Erot joukkueissa minimaaliset. Finaalit jatkossa paras seitsemästä!
DiibDaaba
07/04/2015
Ailio ja Nuutinen molemmat loukkaantuneena.. Vainikasata sitte en tiiä
fämily?
07/04/2015
Käyköhän pojille samoin kuin miehille? Lieneekö seuran 'teesi'?
Hieno peli!
07/04/2015
Taidokasta peliä molemmilta joukkueilta,,reilua taistelua ilman
koiruuksia, hyvä tunnelma salissa. Loppujen lopuksi ei niin
väliä kumpi ottelun voitti,,sanotaanko että parempi kokonaisuus
pärjäsi tällä kertaa,
Hetki tästä ja classic ja ssv ratkaisivat välieräpaikan c-pojissa tennarilla,,classic pari maalia parempi -onneksi olkoon jäpät ja
mahti peli c:n maalivahdilta! Classicin valmennus näytti tviitissään
kehuvan ssv:n valmennusta "herrasmies valmentajiksi"!!!??
Kysyn vaan että mitä pitäisi ajatella valmentajasta , joka käskyttää
puolustajana pelaavaa omaa poikaa :"JOS SE SAA PALLON; NIIN AJA PASKAKSI!"
Ko valmentaja on entinen huipputaituri,lajilegenda!! Voittoko
keinolla millä hyvänsä? Pistää miettimään,,,

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.