Classic kaatoi Erän Mosahallissa – ”Olisi voitu voittaa enemmänkin”

Nuorten SM-finaalit jatkuvat! Classic otti ensimmäisen otteluvoiton finaalisarjassa ja siirsi ratkaisua eteenpäin. Kuva: http://kaljupapparazzi.kuvat.fi

Selkä seinää vastaan pelannut Classic otti nuorten SM-finaalisarjan ensimmäisen voittonsa Mosahallissa lukemin 4-5 (1-0, 2-5, 1-0) ja siirsi ratkaisun mestaruudesta ensi viikonlopulle. Otteluun lähdettiin Erän johtaessa sarjaa otteluvoitoin 2-0 ja voitolla helsinkiläisjoukkue olisi päässyt nostamaan pokaalia kohti Mosahallin kattoa.

Mihin ottelu ratkesi?
Classic oli ensimmäisessä erässä aika lailla purjeessa, mutta joukkue nosti hienosti tasoaan ottelun edetessä, ja ratkaisi ottelun edukseen viemällä toisen erän lukemin 2-5. Ensimmäisestä finaalista poiketen pallokontrolli ei ollut kahdessa viimeisessä eräsä kummallakaan joukkueella, vaan peliä mentiin päädystä päätyyn. Kolmas erä tarjosi molemmille joukkueille useita laadukkaita maalipaikkoja ja hurlumhei-salibandystä sai varmasti täysi Mosahalli viihdettä koko rahan edestä.

Ottelun hahmo?
Classicin Krister Savonen ja Lassi Toriseva täytyy nostaa erityisesti esille. Olisi rumaa väittää, että joukkue on kahden pelaajan varassa, mutta näihin kahteen kiteytyy tamperelaisryhmän voittaminen. Toriseva otti muutaman ison torjunnan ottelun aikana ja Savosen saadessa pallon pystyi Classic aina vaarallisiin tilanteisiin, tai lähes poikkeuksetta saalistamaan vapaalyönnin. Lisäksi Jere Pulkkinen raastoi puolustuksessa ja oli selkeästi kentän ärsyttävin pelaaja. Erän Miika Iskanius oli myös pelipäällä.

Ottelun puheeaihe?
Erittäin tasainen ottelu, jossa sai pelata fyysisesti todella kovaa. Classic oli alussa selkeästi ylilatautunut ja tuomarit joutuivat ottelun aikana pitämään useamman puhuttelun. Isompi jäähy tai ylilyönti häämötti jatkuvasti ilmassa, mutta lopulta niiltä säästyttiin. Kolmannessa erässä Classic peitti poikkeuksellisen hyvin Erän laukaisulinjoja ja sai hyvin pelin kääntöjä.