Pojat

Classicilla riemun päivä: myös A-juniorit voittivat Suomen mestaruuden – lue juttupaketti

12.04.
2015
14 Kommenttia
16
Pojat
Classicin A-nuoret toivat seuralle toisen Suomen mestaruuden samana päivänä. Kuva: Juhani Järvenpää.

Classicin A-nuoret toivat seuralle toisen Suomen mestaruuden samana päivänä. Kuva: Juhani Järvenpää.

Sunnuntai 12. huhtikuuta muodostui tamperelaisen SC Classicin 25-vuotisen seurahistorian tähän saakka menestyksekkäimmäksi päiväksi, kun naisten Suomen mestaruuden lisäksi myös A-pojat juhlivat SM-kultaa.

Classic voitti Tapanilan Erän A-poikien ratkaisevassa viidennessä finaalissa Helsingissä maalein 8–1 (2–1, 3–0, 3–0).

Salibandyssa ei nousta usein pudotuspelisarjoissa 0–2-tappioasemasta voittoon. Classic teki sen kahdesti, ensin välierissä OLS:aa vastaan ja nyt finaaleissa Tapanilan Erää vastaan.

Mihin ottelu ratkesi?
Classic puolusti uhrautuvasti joukkueena ja iski tehokkaasti maaleja paikoistaan. Aina kun Erä sai vahvan otteen pelistä, kuittasi Classic tekemällä maalin. Paras esimerkki tästä oli Atte Erosen vapaalyönnistä lataama 5–1-osuma toisessa erässä pian sen jälkeen, kun Classic oli tappanut Erän kahden minuutin ylivoiman.

Ottelun hahmo?
Classic-vahti Lassi Toriseva nosti tasoaan jatkuvasti kolmessa viimeisessä ottelussa. Ratkaisevassa finaalissa hän oli jo lähes ohittamaton. Vaivainen Krister Savonen pystyi pelaamaan hammasta purren vain kolme vaihtoa ennen kuin asteli koppiin, mutta ehti antaa joukkueelleen alkutahdit 1–0-maalillaan.

Ottelun puheenaihe?
Classicin ja Erän välinen tasoero oli finaalisarjassa äärimmäisen pieni, vaikka viimeisen finaalin numerot kertovat toista. Henkisellä tasolla on huomattavasti helpompi lähteä ratkaisevaan finaalin kahden ottelun voittoputkessa kuin kahden tappion jälkeen. Erä jätti käyttämättä ottelusarjassa liigamaalivahti Markus Laaksoa, puolustaja Kasper Vainikkaa ja puolikuntoista tehohyökkääjä Eero Nuutista. Päätös luottaa loppuun saakka erinomaisen kauden pelanneeseen vakiokokoonpanoon oli erittäin kunnioitettava, mutta saattoi maksaa Erälle mestaruuden.

Kommentit:
– Classicia pidetään taitojoukkueena, mutta kyllähän me ryynättiin. Hirveä taistelu koko joukkueelta. Ansaittiin todella voittaa, junioriuransa ensimmäiseen SM-kultaan päättänyt maalivahti Lassi Toriseva sanoi.

– Kertoo tosi paljon joukkueesta, että noustiin kahdesti 0–2-tilanteesta voittoon, ja on se omaankin korvaan aika uskomaton juttu. OLS-sarjan pojat käänsivät kotiin hirveällä kiukulla, ja siitä kokemuksesta taisi olla hyötyä finaalisarjassakin, totesi Classicin valmentaja Simo Ruuskanen, jonka edellinen SM-kulta tuli NST:n A-poikien valmentajana 11 vuotta sitten.

– Ei ollut helppoja maaleja tarjolla meille tänään. Hakattiin päätämme seinään. Olihan vastustajan maalivahti aika jäätävä, Erän valmentaja Bengt Lodenius sanoi.

Muuta huomioitavaa:
Suomen mestaruus oli Classicille vasta neljäs poikajunioreissa, ja ensimmäinen seitsemään vuoteen. Nuoremmat C-pojat voittivat kultaa keväällä 2008. Tästä joukkueesta olivat A-poikien mestarijoukkueessa mukana Krister Savonen ja Nico Salo. Kaksi muuta mestaruutta ovat Ilveksen ja Classicin yhteisen IC-Akatemian A- ja B-poikien voitot keväältä 2006.

Tilastohuomiot:
Classic: Otto Kunnari 2+1, Markus Kaivanto 2+0, Lassi Toriseva 32/33 torjuntaa.
Erä: Tuukka Vettenranta 1+0 ja A-SM pudotuspelien pistepörssin voitto

Linkit:
Ottelutilastot
Pettynyt Erän A-poikien puolustaja: ”Molemmat menivät all-in”
Classic-junioreiden tähtipakki: ”Kun oli pakko voittaa, tämä joukkue syttyi kunnolla”
Kevään aikana kovia kokenut Krister Savonen: ”Tärykalvot räjähtivät tänään”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Lauri Jaakkola
Lauri Jaakkola
YLPEE FANI
12/04/2015
Oikeelle jengille meni voitto. Classic oli jokasella osa-alueella erää vahvempi ja uskoi omaan tekemiseen. Erän pelaaminen oli yksilöllistä ja joukkuehenki oli hukassa. Classicilta joka äijä halus voittaa eikä tekemistä haitannu se että Savonen loukkaantu ensimmäisen erän puolessa välissä.
Jules
12/04/2015
Minkä takia Erältä on 6 pelaajaa maajoukkueessa. Käsittämätöntä himaanpäin vetämistä! Ja Suomen etua ei taaskaan huomioitu lainkaan. Kehtaakohan valmentajat katsoa peiliin...
ONNITTELUT MESTARUUDESTA!
12/04/2015
Sisukkain joukkue ansaitsi voittonsa! Ei epäselvyyttä paremmuudesta.
Jonne
12/04/2015
Vamily = täydellisyys
Vottonen
13/04/2015
Tollee se kääntyy ku jalkaa on.
Heimo
13/04/2015
Huomasi että Classic oli ollut lenkkipolulla hieman enemmän kuin mosan pojat kesällä... Mosan pojat ottivat siis turpaan läskeiltä 8D
Jukka
13/04/2015
En ketään yksittäisiä pelaajia haluaisi nostaa esiin, mutta kyllähän Classicin Marko Kaivanto nosti yksilösuorituksillaan Ceen voittoon. Ei voi kuin ihailla herran taitotasoa.
Kurkkuharja
13/04/2015
Onnittelut molemmille joukkueille upeasta kaudesta. Näin katsojana jäi ihmetyttämään sellainen asia kuin, että mitenkä on mahdollista, että näinkin 'iso' ottelu voidaan pelata Mosalla? Ei minkäänlaista arvostusta peliä eikä maksavaa yleisöä kohtaan. Mahdollisesti jopa huonon säkän käydessä hengenvaarallistakin. Kyllä yleisökapasiteettia pitäisi olla vähintäänkin 500 finaaliotteluissa.
Kurkkuharjalle
13/04/2015
Mosahallin kapasiteetti on 550.
ööö
13/04/2015
Onko siihen laskettu kiipeilyseinäkin? Ja järkkärit kielsi menemästä kentälle. Parhaat seisomapaikat näytti olevan kahvion penkeillä neljännessä rivissä, paljonkohan lippu maksoi?
Holkeri
13/04/2015
Liput 10€. Saatiin istumapaikat viimeisten joukossa. Harmitti kyllä kaikkien maksaneiden puolesta jotka seurasivat peliä johonkin nurkkaan ahtautuneena. Olisi varmasti parempi paikka löytynyt finaalille.
HerraHuu
13/04/2015
"...mutta kyllähän Classicin Marko Kaivanto nosti yksilösuorituksillaan Ceen voittoon. Ei voi kuin ihailla herran taitotasoa." Itsekö "Markon" kaverit täällä kirjoittelee? "Markon" kaverikomppauskommentteja odotellessa toteaisin, että voitto ei todellakaan "Markon" (=Markus) tai jonkun muun yksittäispelaajan tasoon perustunut, kyllä tämä oli sinnikäs joukkuevoitto, vuosien varrelta kasailtu.
S7
13/04/2015
Mosalla ei todellakaan pitäisi saada pelata mitään ratkaisevia pelejä. Onhan tuolla ollut mahdotonta katsoa taannoin c.junnujenkin finaaleita, ja luultavasti A.junnareiden matsit vetäis enempi porukkaa...
Sorvali kurvi
14/04/2015
Krp julkaisee joukkueen johon on siirtynyt seuraavat C:een pelaajat, Kaivanto, Lampinen ja Jaakkonen, heille C:sä ei ole käyttöä, vaikka ovat omia huippujunnuja. Kaivanto kova yrittäjä ja karvaaja, Lampinen maalintekijä ja Jaakkonen todella nopeajalkainen hyökkääjä alivoimalla ja pistohyökkäys peliin vastaiskuihin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.